sâmbătă, 11 iulie 2009

Romanii boccisti sunt rupti de realitate. De cea europeana.

Articolul de mai jos este luat de pe site-ul Comisiei Europene

Microfinanţare pentru şomerii europeni

UE propune instrumentul de microfinanţare pentru a-i încuraja pe şomeri să îşi înceapă propria afacere

Când vorbesc despre microfinanţare, majoritatea economiştilor se referă la împrumuturile mici cu ajutorul cărora persoanele cu spirit antreprenorial din ţările sărace sunt stimulate să îşi înceapă propria afacere.

Însă, în contextul celei mai grave recesiuni din ultimele decenii, microfinanţarea devine tentantă chiar şi pentru economiile puternice.

Comisia Europeană propune un instrument de microfinanţare destinat atât persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă şi doresc să se lanseze în afaceri, cât şi companiilor existente care intenţionează să se extindă. Propunerea este inclusă în planul de acţiune privind ocuparea forţei de muncă.

Împrumuturile vor fi acordate întreprinderilor cu mai puţin de 10 angajaţi, categorie din care fac parte peste 90% din întreprinderile existente la nivel european. Suma de care va putea beneficia o întreprindere va fi de maxim 25.000 de euro.

Din cauza crizei financiare, creditele s-au epuizat şi milioane de oameni şi-au pierdut locurile de muncă. Anul acesta, se preconizează că cel puţin 3,5 milioane de persoane vor intra în rândurile şomerilor.

"Dorim să le oferim oamenilor care şi-au pierdut locul de muncă şansa de a o lua de la început, facilitându-le accesul la credite şi ajutându-i să-şi pună pe picioare propria afacere", a declarat comisarul pentru ocuparea forţei de muncă, Vladimír Špidla. „În acelaşi timp, dorim să ajutăm întreprinderile mici să se dezvolte, în ciuda crizei economice” a adăugat acesta.

Aproximativ 100 de milioane de euro din fondurile actuale ale UE vor fi dirijate către noul instrument de microfinanţare. Acest buget iniţial ar putea genera peste 500 de milioane de euro cu ajutorul altor instituţii financiare, precum Banca Europeană de Investiţii.

Tinerii care doresc să înceapă sau să dezvolte o afacere vor beneficia de asistenţă financiară, consiliere şi formare în domeniul elaborării planurilor de afaceri.

Dacă va fi aprobat de liderii şi legiuitorii europeni, instrumentul pentru microfinanţare va fi disponibil începând de anul viitor.

***

Şi acum pe plaiurile natale, vizavi de ce vor sa facă ceilalţi din Europa.

În timp ce în România echipa de primitivi pedelisto-pesedisti care "ne guvernează" au distrus mica întreprindere, au luat de gât micul întreprinzător pe motiv de "evaziune fiscală acută" - a se vedea declaraţia lui Băsescu de la TVR din 4 iunie potrivit căreia "impozitul forfetar ar fi de dorit într-un stat modern" (?!) iar cei care îl critică "au avut un contact într-un fel sau altul cu evaziunea fiscala" -, la Comisia Europeana se pune problema sprijinirii acestora deoarece constituie baza economiei europene, reprezentând peste 90% din întreprinderile Europei unite. La noi ca la nimenea. La noi este invers.

Rezultatul comprtamentului primitiv al lui Băsescu şi acoliţilor lui în economie se vede, se simte în buzunarele tuturor românilor şi în disperarea în care au fost aduşi multi dintre cei care ar fi putut, cu sprijinul acestui fond european sa se mentină pe piata şi să ţină alături de ei sutele de mii de şomeri basescieni. Pentru ca ăsta este adevarul. Şomerii de azi sunt victimele lui Băsescu si a trogloditilor (oameni cu un comportament primitiv) din PD-L şi PSD care se dau mari guvernanţi.

Statistica nu minte:


Mediafax prezintă şi el o informare cuprinzătoare:

Peste 80.000 de firme şi-au suspendat activitatea în prima jumătate a anului, în creştere de peste zece ori faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din 2008, iar dizolvările voluntare au urcat de aproape cinci ori, la 8.921, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

În Bucureşti au fost suspendate cele mai multe firme, respectiv 12.527, urmat de judeţul Cluj, cu 4.945, şi de Braşov, cu 4.077. În ceea ce priveşte dizolvările, cele mai multe au fost raportate tot în Capitală, respectiv 2.689, în timp ce în judeţul Timiş au fost înregistrate 601 companii dizolvate.

În aceeaşi perioadă, radierile voluntare au crescut de trei ori, de la 5.965 la 17.914, în timp ce numărul înmatriculărilor de persoane fizice autorizate a avansat cu 32%, de la 23.256 la 30.715.

Cele mai multe radieri, 1.500, au fost înregistrate în Bucureşti, urmat de judeţul Prahova, cu 1.037.

Numărul total de comercianţi activi din punct de vedere juridic era de 1,057 milioane la finele primului semestru, din care 329.346 reprezentau persoane fizice autorizate, în timp ce 728.232 erau persoane juridice.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Graţiela Iordache, creşterea numărului de persoanelor fizice autorizate (PFA) înregistrate la Registrul Comerţului s-a datorat introducerii impozitului minim.

...

Se poate comenta oricat. Basescu şi ai lui au cap, minte nu le mai trebuie.


Niciun comentariu: