marți, 21 iulie 2009

Aparu sondajul BCS


Tot scormonind pe net am dat de sondajul BCS pentru perioada 9-16 iulie 2009. Am luat de aici. Apare si influenta "Ridzi", primara spun eu, ca o funie de spanzuratoare pentru marinarul cotrocenist. Si suntem abia in iulie 2009 iar la orizont asteapta "sirena" Udrea cu a sa teapa. Si ce teapa ! Una lunga dar si groasa, groasa rau de tot, mai ales ca lumea nu o mai percepe pe blonda cotrocenista ca fiind un "inger de fata".

O sa luam cateva imagini din sondaj pentru a comenta sau barfi, la alegere, rezultatele.

Nivelul de trai. Cu asta ne confruntam zi de zi. BCS da media pe 2008 , media pe 2009 si media prognozata/presupusa de repondenti pe 2010 .

Media pe 2010 este doar o presupunere. Mai ales ca media pe 2009 este facuta la mijlocul anului comparativ cu intreg anul 2008. Mare lucru daca la sfarsitul anului media de 5,67 nu va ajunge pe la 3 ! Guvernul Boc ne-a servit cea mai dura cadere economico-sociala din ultimii 20 de ani in cel mai scurt timp posibil - 6 luni -, cu efectele cele mai lungi in timp - posibil deosebit de grave in urmatorii 3-4-5 ani si cu efecte de ameliorare peste aceasta perioada astfel incat sa incepem sa revenim la nivelul din 2008 pe undeva prin 2016-2020.

Si acest tabel spune multe. Confirma fie analizele unor specialisti pe care ii tot vedem pe sticla, vorbesc de cei mai seriosi, fie ceea ce Crin Antonescu afirma. Lumea s-a saturat de dezmatul in politica. Mai mult, interesul pentru politica justifica si cum au iesit la vot romanii. In jur de 30% din populatia cu drept de vot. Adica, cu putine exceptii, au fost la vot inregimentatii politic, cu carnet sau fara. Pentru o democratie este putin. Enorm de putin. Iar din astia aproximativ 30% de cetateni au castigat si conduc cei care la randul lor au luat cate 33%. Nu stiu daca calculez bine, dar mie imi iese ca 20% au ales cine sa conduca 100% ! 80% sunt obligati, prin propria lor "tacere" sa suporte talharia politica practicata de PD-L (Partidul De Lotri) si PSD. Normal, sub semnul trandafirului.


Eu iau acest rezultat ca pe o simpla intentie declarativa, nu i-a durut gura sa afirme ceva, cu mult inainte de luna votarii. Oricum, intentia de a se apropia de urna de vot este buna. Peste 75%. Sa vedem mai tarziu ce vor spune sondajele. Partea "buna", ca sa spun asa, a acestei crize este ca va aduce la disperare pe romani si ii va scoate din casa sa schimbe sistemul ticalosit basescian. Pentru unii va fi prea tarziu, pentru altii va fi la timp, iar pentru cei tineri va fi benefic. Daca intentia ramane si nu se modifica in sens negativ radical este posibil ca schimbarea sa se produca.

Aici este aici. Basescu ramane in jurul lui 35%, intepenit, foarte aproape de procentele PD-L (Partidul De Talhari). Nu mai are crestere, de nici-unde. Este extrem de vulnerabil pe un tur II. In tara s-a format o "alianta sociala" anti-basescu. Nu alianta partidelor va fi problema, ci alianta celor saraciti prin decizii ale Guvernului Boc indreptate evident impotriva unor categorii profesionale si antreprenoriale. La acestia se vor adauga cei dezamagiti care, pacaliti de propaganda rosie-portocalie ca s-au alocat fonduri de la bugetul de stat pentru localitatea lor vor vedea ca fondurile respective au ca destinatie grupurile de interese locale, in general portocalii, rezultatul investitiilor guvernamentale urmand a se numara in conturile politicienilor PD-L sau PSD si nu la bugetele locale, daramite ale statului, cel care da banul !

Crin Antonescu vine din nou peste Geoana, cu 21,5%. Mai clar de asta data decat in sondajul CCSB. Cu 2,4%. Evident peste partid. Insuficient pentru sperantele noastre insa, asa cum am spus de mai multe ori, PD-L lucreaza pentru el. Ridizi-Pitzipoanca i-a blocat lui Basescu calea. Elena Udrea ii va da cu parul in cap sau il va trage in teapa, dupa preferinta fiecaruia. Crin trebuie sa vada zonele in care populatia nu il evalueaza bine. Nu e vina alegatorilor ca au o parare proasta despre tine, este vina ta ca alegatorii nu te cunosc. Iar aici are mult de lucru.

Geoana se cere afara, cu 19,1%. Insistent. Daca PSD nu isi alege un alt candidat pentru prezidentiale, inseamna ca are alte intentii. Fie il vrajesc pe Oprescu care are, cerut de alegatori, un peste 6,4%, la care daca se adauga PSD cu 33-34% intra sigur in turul II si are mari sanse sa ia presedintia. Unii "analisti" neprieteni lui Crin Antonescu marseaza pe aceasta solutie. Basca unii de prin PD-L. Daca nu este Oprescu, singura solutie viabila pentru PSD atunci, clar, se vor face jocurile pentru Crin Antonescu. Practic, gandesc eu, PSD isi propune un premier PSD cu o alianta PSD-PNL. O iesi, nu o iesi ? Daca Hrebe este seful campaniei ... multe pot rezulta.

Nu ii mai evidentiez pe ceilalti. Scriu prea mult.

Tabelul asta este interesant cu draci. Ce spune lumea despre ministrii basescieni. Ce ar face lumea cu ei. Cele mai mari scoruri cu scoatere afara din Guvern le au pedelistii. De ce ? De buni ce sunt:

- PD-L: Monica Iacob Ridzi cu 63% - demisionata pe motiv de afaceri cu bugetul !

- PD-L: Adrian Videanu cu 47,2%

- PD-L: Elena Udrea cu 43,4%

-PD-L : Emil Boc cu 40,5%

- PD-L: Gheorghe Pogea cu 40,4%

- Ecaterina Andronescu cu 38,4%

- Ion Bazac cu 38%

- PD-L: Radu Berceanu cu 37,9%

Cei care imi vor veni cu "masurile dure de scoatere din criza" ar fi bine sa ia un "pe loc repaus" pentru ca nu exista asa ceva intre masurile luate de Guvernul Boc-poloboc care face poc. Singurele masuri "anticriza" luate de panaramele pedeliste au ca dedicatie pomenile politice de genul telegondolei "Ridzi" de la Petrosani, pomana de 26 milioane de euro data lui Gheorghe Flutur la Suceava care a cheltuit banii pentru campanii politice pedelisto-besesciene si nu a mai putut onora plata contractelor locale, scara rulanta de la Piatra Neamt cu care sa se urce pe Pietricica, la carciuma unor baieti destepti cu pigmentul pielii portocaliu etc.


Ultimul tabel are si el semnificatiile lui. Se pot face si aici speculatii insa eu vreau sa vedeti, in primul rand, faptul ca cererea PNL de incepere a urmaririi penale a Ridzi-poancei este corect perceputa de populatia intervievata. Aici este, evident, marele merit al mediei care a pus in prim plan tarasenia pedelista de la MTS. Tolo are coronita de aur aici. O alta perceptie corecta, nu la fel de categorica se refera la cheltuielile lui Udrea. Si daca ma gandesc ca urmeaza "sceneta Udrea" !

Niciun comentariu: