joi, 9 iulie 2009

Am scos "Cotofana" !


Comisia de ancheta si-a facut treaba. Cotofana Ridzi a fost gasita cu niste acte si fapte numai bune de ancheta, competenta, a unor procurori. Ca procurorii vor ajunge si ei la concluzia ca este o delapidare si un abuz in serviciu, este alta poveste.

Roberta Anastase, "ingerul pazitor" al PD-L la Camera Deputatilor va avea maine raportul Comisiei. Pana aici, bine. Posibil luni, spune distinsa Presedinta, va putea fi adunat Biroul permanent. Si aici este bine. De luni incolo ... adio si n-am cuvinte. Daca PD-L nu a reusit sa lungeasca ancheta pana la calendele grecesti, are acum ocazia sa duca tot pana acolo. Comisia Juridica a Camerei va analiza Raportul si va ajunge la concluzia daca incadrarea este sau nu corespunzatoare. Au timp cei din PD-L si PSD sa cada la pace. Mai este si Nemirschi pe felie si mai pot apare si altii, nu. Daca va trece de Comisia Juridica va trebui dus Raportul acestei Comisii in plen. Asta pe la toamna, dupa campania pentru prezidentiale. Timp destul. Boc va face "pasul" de a o demite abia cand Camera va cere Parchetului General, daca va cere, inceperea urmaririi penale impotriva lui Ridzi.

Ast timp, Ridzi se poate redresa, mintenas, si dovedi ca este o fidela de fidela pentru prezidentibilul Basescu. Normal, PD-L va incepe, sigur de saptamana viitoare, sa atace Raportul Comisiei de ancheta si sa o scoata pe Cotofana nevinovata. Nu poate pierde Basescu voturile in Vale, ce naiba.

Important, pana acum, este ca aceasta Comisie de ancheta a demonstrat ca se poate. A evitat inteligent capcanele PD-L si cererile absurde de continuare a anchetei parlamentare cu privire la firmele contractante. Nu este treaba Parlamentului. Dar PD-L va face tapaj pe aceasta chestie sughitand si hahaind basescian ca PNL si PSD alaturi de UDMR nu au dorit aflarea adevarului. De fapt adevarul a fost aflat. Tocmai cel in atentia Comisiei: Ridzi si PD-L si-au batut joc de banii nostri. Cat au furat, cat au manipulat, cat au dat pentru alte lucruri ar trebui sa afle procurorul de caz. Daca va vrea sa afle. Daca nu, nu se va afla. Si nimeni nu ii va putea imputa ceva. Este independent, potrivit legii. Ce naiba.

Niciun comentariu: