joi, 30 iulie 2009

Basescu cu o margareta'n mana ... candidez, nu candidez ...

Presa, blogurile dau, toate, stirea. La RRA azi, in zi cu soare, Basescu ar fi declarat "Da, am în analiză şi această posibilitate, sau în mod deosebit această posibilitate". Bine, a revenit apoi spunand ca inca nu s-a hotarat, ca urmeaza sa ... bla, bla, bla cu situatia economica, criza etc. Inca mai are de rupt petale din biata margareta. Intre timp, "vizionarii" portocalii scruteaza cerul cuprins de vipie poate-poate va zbura deasupra Bucurestiului un vultur maiestuos aducator de vesti bune. In "vagaunile" lor de intelectuali cu mertan si abonament la Humanitas, GDS, SAR si alte cuibusoare de nebunii intelectuale, neptunistii pun de o mare tradare nationala. Daca va sa fie, vor trebui sa se reorienteze catre alta "tinta" careia sa ii aduca prinosul intelectual traditional.

S-au rupt zagazurile si barfele curg, zglobii, spumoase si infricosatoare totodata peste lumea obosita de atata asteptare. Se hotaraste, nu se hotaraste ... La fel ca simpaticul doctor Sorin Oprescu. Ma mai gandesc. Nu, ca nu dau turcii.

Eu, in nestiinta mea, cred ca Basescu se joaca cu Oprescu. Unul dintre sondajele ca stau sa erupa pe piata ne arata, intr-un tabel, cam de unde ia fiecare dintre competitori voturile. Il pun aici, luandu-l de la Turambar.

Luate si analizate, cifrele de mai sus spun cate ceva. Turambar si ai lui sau cei care au meseria de sociolog in sange pot face interpretari profesioniste. Noi, prostimea, facem ce interpretare vrem si dam cu votul cum consideram noi ca este bine.

Daca la urmatoarele evaluari va creste Oprescu, Basescu este posibil sa nu se mai bage la joaca. Are microb la Oprescu de cand cu Blaga la Bucuresti. Ii este teama de bascalia doctorului.

Pana una alta eu unul nu il cred. Tipul joaca teatru. A mai lansat si "necesitatea" de a da afara 20% din functionarii publici pentru a reduce cheltuielile guvernamentale. Va vedea ce efecte apar. Inca mai este timp, spune probabil Lazaroiu, ca efectele negative ale masurilor "de dreapta" sa isi reduca influenta electorala si, hopa, iata salvatorul patriei. Ramane sa vedem cat de prosti sunt romanii.

Niciun comentariu: