miercuri, 22 iulie 2009

Tolo despre ziaristii "onesti" si Nutzi Udrea.



O informatie care merita toate paralele. Tolo continua cu dezvaluirile soc. Nutzi Udrea a dat bani unor ziaristi care o insoteau in calatoriile "in interes de serviciu" de prin cele strainataturi. S-a aflat de practica si s-a cercetat, adanc, in unele redactii. Unor ziaristi prinsi cu mata'n sac li s-a aratat usa. Pana aici, e bine. Nu ii cunostem insa ii vom afla. Poporul o cere.

Cateva idei se desprind totusi din comentariul lui Tolo.

1. Zeci de mii de euro aruncati pe calatorii in exterior insa cu scopul de promovare a imaginii "blonde" in interior ! In contradictie cu scopul calatoriei care ar trebui sa fie promovarea imaginii Romaniei in exterior. Scop deviat, contract simulat (ca sa fiu mai aproape de drept). De aici, concluzia este sumbra. Nutzi Udrea face calatorii si actiuni in strainatate pentru promovarea imaginii proprii in ochii bizonului dambovitean. Si se foloseste si de oamenii cu o imagine excelenta pentru noi, romanii. De imaginea ei ar urma sa beneficieze, prin ricoseu, PD-L (Partidul De Lotri) si tartorul sef de la Cotroceni, Traian (Tepelus) Basescu.


2. Dand cu banii de protocol ai ministerului in unii ziaristi (cei care i-au acceptat), Elena Udrea a delapidat ! Na pozna. Iar in legea penala, actuala, fapta petrecandu-se sub imperiul acestei legi, delapidarea suna cam asa:

"Art. 215/1

Insusirea, folosirea sau traficarea, de catre un functionar, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza su administreaza, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 15 ani.

In cazul in care delapidarea a avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este inchisoarea de la 10 sau 20 de ani si interzicerea unor drepturi".
Asta este o delapidare care se poate dovedi. Dar delapidare este si campania de imagine a lui Nutzi Udrea pe banii MT, inceputa de cand a devenit ministru si care are toate sansele sa continue. Dar o astfel de delapidare are nevoie de niste date in plus pentru a fi acceptata de inatanta. De exemplu de declaratii ale celor din minister. Ca in cazul Ridzi si, se pare, exista o astfel de disponibilitate. Cei din minister spun, sub anonimat, ca Nutzi Udrea se preocupa doar de propria imagine si nu de activitatea ministerului, blonda lui Basescu delegandu-si principalele atributii subordonatilor. Secretarul general semneaza documentele in calitate de ordonator principal de credite, nu ca o exceptie ci ca o regula. Pai bine nene, nenea asta are de dat socoteala in fata procurorilor in timp ce Nutzi va arata cu degetul spre el. Din punctul meu de vedere, situatia asta este absolut nelegala. Delegarea asta este in contra legii si, o instanta hotarata sa puna in aplicare legea in litera si spiritul ei nu va primi delegarea de competenta in caz de bucluc.

3. Este timpul pentru o noua comisie parlamentara de ancheta pentru deputatul si ministrul Elena Udrea care face grave confuzii intre banii din poseta cu cei din bugetul de stat (acordati ministerului pentru programe turistice - tichie de margaritar in aste vremuri).

Actualizare:

Nu ma pot abtine. Ce sa fac. Ei o cer.

Va mai amintiti discursul lui Basescu la investirea lui Placinta ? Daca nu, va reamintesc eu ca marinarul a declarat ca stie, din 29 mai, despre matrapazlacurile cu banisorii tarii intre politicieni si ziaristi. Ca a luat masuri sa isi protejeze fiica atunci cand si-a dat seama. Deci, stie ! Daca stie, in referirea aia se adresa nu doar lui Ridzi ci si lui Udrea si, mai mult ca posibil, si altor eminenti si proeminenti membri ai Guvernului La Furat PD-L&PSD.

Va mai amintiti de campania anti-322 ? Ia sa va amintiti:

Ce vreau eu ? Sa vorbesti Traiane. Sa vorbesti asa cum ai vorbit despre altii. Acum este randul alor tai. Coruptii din PD-L. Corupti pana'n maduva oaselor. Daca nu vorbesti, atunci cei care au facut "imaginea" asta au dreptate. Daca nu vorbesti inseamna ca sub chelia de prezidentiala se ascunde Nutzi Udrea.

Pentru ca ai imaginatie, bogata, extraordinar de bogata, nu pot sa nu constat ca ai ghicit care iti este viitorul.

Niciun comentariu: