joi, 23 iulie 2009

DNA a terminat cercetarea prealabila


Aseara la Realitatea TV s-a linistit suflarea stirista. Daniel Morar a declarat ca dosarul Ridzi a fost terminat si ca a cerut procurorului general Kovesi sa se ceara Camerei Deputatilor inceperea urmaririi penale in ce o priveste pe Monica Iacob Ridzi. Kovesi urmeaza sa se pronunte intr-un fel sau altul zilele urmatoare, daca are timp.

Pe 27 iulie, are loc sesiunea extraordinara a Camerei unde se va discuta raportul Comisiei Ridzi si se va da Comisiei Juridice pentru o solutie. Cand se va finaliza cu aprobarea de plen a cererii de incepere a urmaririi penale a deputatului Ridzi la recomandarea Comisiei juridice ? Nu stiu. Poate ca Biroul Camerei a dat deja Comisiei Juridice raportul Comisiei de ancheta pentru o pregatire a raportului final si toate procedurile se vor desfasura si finaliza pe 27 iulie.

DNA a terminat pe procedura normala a denuntului PNL. Ridzi nu poate fi urmarita fara acordul Plenului Camerei Deputatilor. In dosarul DNA mai sunt 6 persoane acuzate de coruptie, oficiali si, posibil, cei de la firmele incauza pentru partea lor de contributie. Pentru celelalte 6 persoane, DNA poate continua procedura.

ANAF verifica, potrivit declaratiei sefului acesteia Sorin Blejnar, activitatea firmelor implicate in afacerile cu MTS. Posibil ca actiunea inceputa de PNL sa aiba rezultate din punctul de vedere al "curateniei" in zona talhariilor media cu politicienii Guvernului. Urmeaza Udrea, PNL declarand ca va cere cconstituirea unei comisii de ancheta pentru activitati asemanatoare de la Ministerul Turismului. Si acolo presa scormoneste de zor si compara datele din contractele incheiate. Si acolo sunt plati duble fata de pretul de piata a unor astfel de actiuni.

Niciun comentariu: