Serviciile de informații britanice au reclamat că rușii de la Serviciul Rus de Securitate (FSB) spionează obiective din străinătate prin intermediul softurilor antivirus produse de Kaspersky Lab, una dintre cele mai de succes companii de securitate cibernetică din lume. Mediafax.
După americani, britanicii intră în joc. Numai că, ce să vezi, britanicii și-au făcut-o, la fel ca americanii, cu propria mână.
Banca Barclays, care le-a oferit gratuit începând din 2008 soluţii antivirus utilizatorilor serviciilor bancare online, ar vrea acum încetarea contractelor cu firma Kaspersky Lab.
Barclays activează internațional. Europa, America, America de Sus, Asia, Africa. Dacă sunt reale informațiile serviciilor americane și israeliene car afirmă că au date concrete privind acțiunile de spionaj prin intermediul antivirusului Kaspersky, atunci treaba nu este gravă, este foarte gravă. În Marea Britanie clienții Barclays sunt funcționari publici, unii guvernamentali dar și militari. Este plauzibil ca pe celelalte continente unde Barclays activează să fie utilizatori ai serviciilor Barclays din aceleași structuri statale. Rusia ar fi beneficiara unor informații extraordinare privind toate statele din lume. Iar prin „serviciile” oferite de Barclays, rușii ar avea acces și la alte instituții bancare cu care banca britanică are legături comerciale.
Kaspersky neagă. Mi se pare normal. Putin neagă, Kremlinul neagă, pentru ruși este alb ce pentru alții este negru. De ce o firmă rusească suspectată de matrapazlâcuri ar recunoaște o vinovăție? Mai ales că orice instanță rusească va da câștig de cauză firmei rusești. Nu trebuie să mergem prea departe și să vedem cazul Siemens A.G. care a pierdut un proces privind turbinele livrate unei firme care, în loc să ajungă acolo unde a fost făcută comanda, au ajuns în Crimeea!
Având mai multe informații la dispoziție, putem astăzi să vedem cum Rusia s-a pregătit pentru a domina lumea prin agresiunile informatice. Și are rezultate.
Oare câte produse informatice rusești sunt astfel construite încât să „dea raportul” către FSB?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu