La Senat urmează să aibă loc ședințe foarte, foarte importante.
Comisia pentru apărare are o ședință extraordinară pentru dezbaterea Proiectului de lege pentru realizarea "Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol", aferentă programului de înzestrare esenţial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" (11,30).
Săptămâna trecută, senatorii PSD au boicotat ședința motivând, stupid, cu alte activități „mai importante”. Atât de multe „activități” care se băteau cap în cap încât a fost evident că au procedat la un șantaj. Au vrut să arate că ei sunt „alfa și omega” în Parlament și fără ei țara este blocată. Asta după ce DNA l-a inculpat pe infractorul Liviu Dragnea pentru fraudarea fondurilor europene cu TelDrum. Să vedem dacă vor boicota și astăzi avizarea sistemul antirachetă atât de necesar protecției României.
Vor fi în plenul Senatului două inițiative legislative ale PNL foarte importante.
Plenul Senatului are înscrisă azi pe ordinea de zi, la sesiunea de vot final, iniţiativa legislativă depusă de senatoarea PNL Alina Gorghiu, potrivit căreia persoanele condamnate definitiv să nu poată candida la funcţia de preşedinte al României.
S-a inflamat lumea pentru respingerea proiectului la comisiile unde PSD și ALDE au majoritatea. Acum sunt în plen. Dacă și aici va fi respinsă inițiativa legislativă, înseamnă că PSD și ALDE nu au nici o legătură cu democrația.
Iniţiativa PNL privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi se află astăzi pe ordinea de zi a plenului Senatului, urmând ca proiectul să fie adoptat tacit dacă nu se dă un vot final până la finalul şedinţei.
Perverșii de la ALDE au afirmat că ei sunt pentru alegerea primarilor în două tururi. Cei din PNL care au fost contra la început, au fost lămuriți că ori susțin inițiativele PNL ori pleacă la cei cu care PNL duce lupta politică. Altă cale nu este.
Cele două inițiative legislative sunt deosebit de importante. Rămâne să se revină la inițiativa prin care aleșii locali nu pot fi persoane condamnate penal. Infractorii care ocupă fotoliile de parlamentari au fost majoritari la respingerea acestei inițiative.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu