marți, 7 noiembrie 2017

Judecătorul a respins cererile și excepțiile și a dispus începerea judecării pe fond

Dosarul are drept cauză finanțarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu.

Un judecător de cameră preliminară de la CAB a respins toate cererile și excepțiile invocate de Elena Udrea, Ioana Băsescu, Dan Andronic și Victor Tarhon, fiind constatată legalitatea actelor de urmărire penală și a probelor întocmite de procurorii anticorupție. În consecință, magistratul a dispus începerea judecării pe fond a dosarului. Decizia nu este definitivă.” Agerpres.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) și spălare a banilor (cinci fapte).

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (două fapte)

Jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Să vezi iar tămbălău și cine știe ce mare „mărturisire” mai face Dan Andronic pentru cine știe câte alte comisii parlamentare pentru frecat menta. Nu mai spun de Evenimentul Zilei și B1Tv, RomâniaTv, Antena 3, (I)RealitateaTv etc.

Oamenii PSD-ului, cei ai ALDE și cei ai PMP sunt într-o ofensivă continuă a statului de drept, cel constituțional. Băsescu nu a reușit să impună statul lui paralel, infractorul Dragnea nici el nu reușește iar inculpatul Tăriceanu vrea să dea afară din magistratură toți șefii, toți judecătorii și procurorii care își fac treaba în temeiul legii. Acum vrea să o dea afară pe șefa ICCJ! Ori este prost, ori este prost. Altă explicație nu este.

Niciun comentariu: