joi, 2 noiembrie 2017

Monument statuar în memoria luptătorilor anticomuniști în București. Propunere a PNL


Organizația PNL București vine cu o propunere urgentă pentru Consiliul General al Municipiului București, după o idee mai veche ce se pare că are o motivare suficient de puternică pentru a fi propusă pe agenda publică.

PNL va iniția o hotărâre de Consiliu General prin care să cinstească memoria luptătorilor anticomuniști. Acesta nu este o idee nouă în PNL, motivul pentru care nu am inițiat acest demers mai devreme a fost acela că administrația Firea/PSD a cheltuit foarte mulți bani pe statui (unele dintre acestea cu o simbolistică marginală pentru România) și nu am vrut să fim asociați practicii PSD de a arunca bani pe statui mult suprabugetate.

Cu toate acestea, PNL nu poate rămâne indiferent la insultele aduse de senatorul PSD Șerban Nicolae memoriei luptătorilor anticomuniști și, drept răspuns, considerăm că este datoria noastră să răspundem acum și să apărăm memoria acelora care ne-au apărat tuturor onoarea, sacrificându-se într-o luptă inegală și dură cu Securitatea regimului comunist.

Ne-am dori ca viitorul monument statuar să fie bugetat cu un preț corect, stabilit de o comisie formată din experți, care să organizeze un concurs de idei, astfel încât să nu le pătăm memoria și mai mult decât a făcut-o deja reprezentantul PSD.

PNL București

Să revedem agresiune comisă de senatorul Șerban Nicolae (este senator și își permite astfel de ieșiri pentru că cetățenii României cu drept de vot au urmărit alegerile parlamentare din fața televizorului sau nici atât!), la Comisia juridică a Senatului în cadrul unor dezbateri asupra iniţiativei legislative privind declararea zilei de 26 Octombrie - Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă.

Am rude care au luptat pe frontul de vest. Să le spunem că unii mergeau să lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, în timp ce alţii luptau cu regimul instalat în august 44 este inacceptabil. Trupele de Securitate au provenit, în principal, din foştii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau români contra români. Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munţi cu trupele sovietice aflate pe teritoriul României. N-a fost atacată nicio unitate, niciun corp, există doar câteva incidente izolate cu ofiţeri sovietici care au fost atacaţi. Între cei care s-au refugiat în munţi erau şi oameni care erau căutaţi pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum să fiu de acord cu cei care l-au omorât pe Nicolae Iorga şi să spun că erau partizani anticomunişti sau că erau luptători pentru libertate

Rezistenţa anticomunistă începută în 1944, când România era încă în război - de partea Aliaţilor după 23 august -, este una care slăbea capacitatea de apărare a României. Era mai degrabă îndreptată împotriva intereselor României. Mai mult, dacă îmi spuneţi că era un lucru bun că CIA organiza operaţiuni de slăbire a capacităţii de apărare a României sub pretextul că o fac împotriva regimului comunist este mai degrabă ticăloşie ce făceau. Era punerea în slujba unei puteri străine, valabilă oricând. După 1958 trupele sovietice au părăsit România. Mi-e foarte greu să disting – v-am spus, am în familie şi foşti legionari, şi foşti luptători în Bucegi, unii şi cu funcţii -, am încercat să înţeleg toate aceste lucruri şi sunt destul de echilibrat, nu sunt un fanatic al vreunei opţiuni. Dar mi se pare că ne arogăm merite care nu există

Au atacat trupe de Securitate române provenite din foştii jandarmi, nu aveau niciun fel de efect în ceea ce priveşte puterea de tip comunist de inspiraţie sovietică instalată la Bucureşti, absolut niciun efect. Iar faptul că CIA, la momentul respectiv cunoscând tratativele de la Ialta, de la Postadm, cunoscând şi celebrul şerveţel al împărţirilor geopolitice dintre Stalin şi Churchill, în egală măsură doi criminali, desfăşura acţiuni de acest tip pe teritoriul României, n-au cum să-mi spună că asta era luptă pentru libertate sau că ar trebui să o aplaudăm

Talmeș-balmeșul de mai sus a fost atent analizat de persoane cu solide cunoștințe iar „senatorul” Nicolae a fost sever corectat. Esența declarației lui este în faptul că Șerban Nicolae susține, cu tupeu, valabilitatea regimului comunist instaurat de ruși în România iar prin această susținere neagă toată istoria noastră care a fost re-adusă „la viață” imediat după 1989, după căderea comunismului. După 27 de ani, acest „senator” neagă tot efortul României de a se reintegra în societățile democratice ale lumii. Este un adevărat coșmar! Parcă îl văd că mâine vine alături de alte figuri sinistre din PSD sau mai știu eu ce altă formațiune există și cere reinstaurarea comunismului ca fiind o opțiune politică necesară României.

Este nevoie de un astfel de monument statuar. Dacă nu se face, comuniștii ca Șerban Nicolae se vor înmulți. Acum produc rău. Mult rău. Li s-a cerut să modifice legile justiției și o fac de o manieră comunistă! Dar când vor deține puterea fără nici o posibilitate a societății să o controleze?


Niciun comentariu: