vineri, 17 noiembrie 2017

Din declarațiile de presă înaintea summit-ului Social de la Göteborg



Voi pune accentul pe unele răspunsuri la întrebările jurnaliștilor.

„Sesiune de întrebări și răspunsuri:

Jurnalist: Domnule Președinte, tot în contextul discuțiilor despre creșterea economică, în plan intern dumneavoastră ați avertizat Guvernul că, în România, creșterea economică este bazată prea mult pe consum. Premierul spunea ieri că este o falsă problemă această îngrijorare și, dimpotrivă, e un semn de modernitate pentru în România a crescut consumul.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Știți bine că nu comentez spusele altora. Eu rămân la opinia mea. O creștere bazată preponderent pe consum nu este una sustenabilă, și o spun toți specialiștii în economie. Asta nu înseamnă că trebuie să reducem consumul. Nu, trebuie să avem grijă și de cealaltă latură, a investițiilor publice, a măsurilor destinate încurajării investitorilor. Și aici, sigur, putem cu tristețe să constatăm că, cel puțin, partea guvernamentală, pur și simplu, nu și-a făcut treaba în acest an. Avem foarte, foarte puțin bani investiți de Guvern în lucrări publice. Or, se știe foarte bine că marile lucrări publice sunt generatoare de creștere economică și acestea au lipsit aproape cu desăvârșire în cursul acestui an. Poate la anul vom avea o abordare mai prudentă din partea guvernanților.

Jurnalist: Tot în plan intern, nici avertizările dumneavoastră în legătură cu raportul MCV nu par să fie luate în seamă de Guvern. Ministrul Justiției era chiar optimist și reprezentanții coaliției de guvernare spun că la anul această monitorizare ar putea fi ridicată.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Eu nu cred în așa ceva și cred că acest optimism afișat este cel puțin nepotrivit.

Jurnalist: Domnule Președinte, se speculează că escala domnului Secretar Tillerson ar avea legătură cu achiziția de sisteme Patriot. Ce semnale aveți dumneavoastră?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Nu, nu comentez aceste chestiuni. Ambasada SUA a făcut o comunicare foarte clară în această speță și mai mult nu cred că este cazul să se spună acum.

Jurnalist: Președintele Camerei Deputaților are un nou dosar la DNA. Credeți că ar trebui să demisioneze?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: M-am exprimat de foarte multă vreme. Din capul locului, persoane care au fost condamnate penal sau care sunt cercetare penal, nu trebuie să fie în conducerea statului. Punct!”

Să vedem ce poziție avem. Toți. Plecăm urechea la ce spun cei disperați să se laude cu ceva sau devenim atenți la ce ne spun cei care sunt responsabili cu ceea ce spun? Fără echivoc, eu dau credit Președintelui României, Klaus Iohannis. Punct!

Este inadmisibil să dai credit celor din PSD și ALDE. Mint cu nerușinare. Toate „reformele” lor, sunt tare multe, au drept consecință sărăcirea populației. Cursul leu/euro crește, ajunge la 5 lei/1 euro cât de curând, ROBOR a trecut serios de 2,09, Guvernul poate accesa împrumuturi de refinanțare la dobânzi mai mari, prețurile în piață au crescut, costul vieții este din ce în ce mai mare, iar creșterile salariale atât de avântat lăudate abia mai fac față la costurile vieții. Cost care a depășit deja echilibrul.

Înțeleg faptul că unii care au un venit mai măricel vor suporta, cât de cât, măririle - nu mai mănâncă „fructe de mare”, trec pe legume sau cine știe ce altă fantezie culinară - dar majoritatea populației care nu are treabă cu recomandările nutriționiștilor la modă va suferi. De foame! Îi văd pe „deștepți” evoluând în presă și pe facebook. Nu au noțiunea suprafeței țării și a existenței altor comunități, nu știu cum arată populația țării în intimitatea ei zonală. Oameni buni, nu toți oamenii trăiesc în orașele cu „internet” la dispoziție și cu supermarketuri!

Și da, infractorul Dragnea ar trebui să plece din fruntea Camerei Deputaților dar și din Parlament. Nu este singurul. Mai sunt condamnați penal care își execută pedepsele cu suspendare în fotoliul de parlamentar. Niște infractori au puterea, dată de Constituție și de niște legi făcute de ei pentru a ne decide viitorul. De aceea apar legi care le apără interesele. Cum este legea recursului compensatoriu care va scoate din pușcării 1/3 dintre infractorii țării pentru a „salva” niște prieteni politici de pușcării. Nu contează că infracționalitatea se va tripla, grațierea mascată să trăiască!

Sursa, aici.

Niciun comentariu: