marți, 21 noiembrie 2017

O zi a ratărilor istorice


Ieri a fost citită în ședința comună a Parlamentului moțiunea depusă de PNL și USR, susținută de PMP și independenți - „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”. Au absentat autorii dezastrului național, guvernanții și „stăpânii” lor.

Marioneta lui Dragnea, Tudose, a mai arătat o dată că nu are pic de respect faţă de  democraţie şi faţă de cetăţenii români absentând de la citirea moţiunii de cenzură, moţiune care îi era adresată în primul rând domniei sale ca şi şef al Guvernului. Obrazul gros văd că se poartă la PSD”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban

Lipsa de respect pentru democrație s-a dovedit a avea mai mulți susținători. Parlamentarii PSD și ALDE au părăsit sala pe timpul citirii moțiunii, au transformat sala în „peronul gării” pentru a provoca oprirea lecturii moțiunii etc. „Șoriciul” gros a devenit simbol al susținătorilor Cartelului TelDrum.

Inițiativa PNL privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin a fost respinsă de Senat.

PSD a dat azi o nouă lovitură administrației locale, după ce prin modificările la Codul Fiscal au tăiat din bugetele primăriilor.
Azi PSD a dat o nouă dovadă a fățărniciei și a respins în Senat proiectul PNL privind alegerea primarilor în două tururi, deși dl. Dragnea spunea acum un an că „PSD susține alegerile în două tururi.” 

Primarii au dreptul și nevoia de legitimitate, sistemul politic românesc are nevoie de primari puternici. Oamenii spun în sondajele de opinie că au cea mai mare încredere în primari, de aceea cea mai mare problemă de acum a administrației românești este reprezentată de faptul că aceștia au mai puține resurse decât merită. Primarul trebuie să fie puternic atât institutional cât și politic, ca reprezentativitate și autoritate în comunitatea locală, ca să poată lua decizii care pot schimba viața unor comunități.

Sper ca la Camera Deputaților optica să se inverseze și nu e exclus, la câte declarații contradictorii pe acest subiect am auzit din zona PSD-ALDE.”
***

Iniţiativa PNL prin care li se interzice persoanelor condamnate definitiv să candideze la funcţia de preşedinte al României, respinsă de Senat



Plenul Senatului a respins luni, cu 60 voturi ”împotrivă” şi 30 voturi ”pentru”, iniţiativa legislativă depusă de senatoarea PNL Alina Gorghiu, potrivit căreia persoanele condamnate definitiv să nu poată candida la funcţia de preşedinte al României. Potrivit iniţiativei legislative depusă în luna mai la Parlament de Alina Gorghiu, ”nu pot candida (la funcţia de preşedinte al României - n. red.) persoanele care, la data depunerii candidaturii, au suferit condamnări definitive”.

Ţara noastră este unul din puţinele state din Europa în care legislaţia nu cuprinde o restricţie clară în acest sens. De altfel, nu numai ţări de pe continentul european au restricţii legate de posibilitatea de a candida pentru orice tip de funcţie publică în urma unei condamnări definitive, ci şi state precum Canada, Israel, Australia etc. Lipsa de coerenţă legislativă în stabilirea unor criterii de integritate clare, obiective şi general valabile pentru ocuparea funcţiilor aparţinând celor trei puteri organizate în cadrul democraţiei constituţionale este evidentă, iar acest lucru poate aduce atingere principiului echilibrului puterilor în stat” arată senatorul Alina Gorghiu în expunerea de motive.
***

România a pierdut șansa de de a primi și găzdui o agenție europeană importantă deși, această șansă, tratată politic ar fi existat. Am pierdut din cauza incompetenței celor responsabili cu prezentarea propunerii României.


Liberalii, prin intermediul consilierul general Ciprian Ciucu, o acuză pe Gabriela Firea pentru eșecul candidaturii Bucureștilor la relocarea Agenției Europene a Medicamentului, despre care Ciucu afirmă că ”a dat-o pe triumfalisme de epocă de aur”.

Administrația Firea a tratat superficial această competiție. O vroia în Pipera, lângă Voluntari... În Pipera cea sufocată de trafic.

...

În loc să lucreze împreună cu oamenii deștepți și premiați din industria creativă, cu experții români aflați în poziții importante la Bruxelles sau în Europa, PSD-ul a ales să păstreze totul în tonul propagandei ieftine de partid. În loc să-și prezinte orașul realist și creativ, cum au făcut alte orașe candidate, Gabriela Firea a dat-o pe triumfalisme de epocă de aur. Din păcate, în 2017 și când în joc e o miză europeană atât de mare, niște panglici și minciuni frumoase nu-s suficiente. Păcat că Bucureștiul a ratat o șansă unică!

Peste toate, acțiunile și declarațiile directe ale liderilor PSD și ALDE ne duc către o altă acțiune majoră pregătită de infractorul Liviu Dragnea și inculpatul CAP Tăriceanu: suspendarea președintelui Klaus Iohannis pentru a putea demite pe Laura Codruța Kovesi și a procurorului general Augustin Lazăr și trecerea legilor Justiției în varianta PSD-ALDE prin care Puterea judecătorească se va subordona Parlamentului iar procurorii „partidului stat” PSD. Mai exact, Cartelului TelDrum.

Niciun comentariu: