vineri, 24 noiembrie 2017

Sesizarea Comisiei de la Veneția de către grupurile parlamentare ale PNL

Agerpres. BPN al PNL a aprobat sesizarea Comisiei de la Veneția privind modificările legilor justiției

S-a aprobat astăzi (în Biroul Permanent Național al PNL) decizia de sesizare a Comisiei de la Veneția, ca urmare a refuzului majorității în Birourile permanente reunite de accepta sesizarea Comisiei de la Veneția din partea Parlamentului, așa cum a sugerat Comisia Europeană în raportul MCV. Noi am luat decizia să trimitem o sesizare către Comisia de la Veneția din partea grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, să cerem eventual o misiune, în cazul în care în ședința plenară din 8-9 decembrie nu se poate lua în dezbatere, să trimită, așa cum a fost odată, o misiune din partea Comisiei de la Veneția privitoare la modificările legilor justiției

Miercuri, majoritatea PSD-ALDE-UDMR au respins, în Birourile permanente reunite, cererea PNL de a solicita un punct de vedere Comisiei de la Veneția pe proiectele de modificare a legilor Justiției.

În același Biroul Permanent Național al PNL s-a aprobat propunerea primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, ca în cadrul Congresului Național al Ligii Aleșilor Locali ai PNL - care se va desfășura sâmbătă la Cluj - să se dezbată o propunere de schimbare a legislației referitoare la impozitul pe venit astfel încât întregul impozit pe venit să devină sursă de venit la bugetele locale, pentru a compensa pierderile suferite de administrațiile locale prin modificarea Codului fiscal.

Tot la acest BPN al PNL s-a adoptat hotărârea ca liberalii să participe la protestele de duminică împotriva modificărilor legilor justiției și a modificării aduse Codului fiscal.
Vom îndemna toți membrii, simpatizanții Partidului Național Liberal să participe la protestele de duminică, în toată țara. Lupta continuă!”, a subliniat Orban.

Niciun comentariu: