duminică, 19 noiembrie 2017

Ionel Dancă răspunde lui Varujan Vosganian

Să lămurim o treabă. Cred eu că este foarte importantă. Cine este și ce vrea Varujan Vosganian. Pentru că astfel putem înțelege mai ușor disperarea cu care „tovarășul” lui Tăriceanu se bagă în vorbă imediat ce trebuie atacat PNL.

Vosganian și Tăriceanu au fost parteneri la tâlhăria cu gazele plătite de populație pentru ca Nicolae să devină mai bogat. Vosganian îi solicita lui Tăriceanu să aprobe ca Nicolae să „cumpere” gazele la prețul de producție, mult sub valoarea pieței. Diferența s-a plătit de toți românii. Doar nu era să intre în faliment compania națională!

Vosganian a scăpat de două ori de începerea urmăririi penale pentru că a fost protejat de către „coledzii” senatori. Vă mai amintiți sticluța cu mir și crucile largi făcute în baca lui de senator în timp ce „coledzii” votau?

Atacurile PNL la adresa puterii oarbe a PSD-ALDE îi pun în pericol siguranța personală. O altă majoritate în Parlament poate aproba începerea urmăririi penale asupra lui Vosganian la cererea procurorilor! Aici este marea durere a lui Vosganian.

Această moțiune de cenzură ar putea conține riscul major de formare, temporară chiar, a altei majorități parlamentare. Înspăimântat de posibilitatea ca moțiunea să treacă și să urmeze, în lanț, alte modificări la nivelul puterii în PSD astfel încât susținerea parlamentară a senatorilor cu probleme penale să dispară, Vosganian face din alb negru și din negru alb, doar-doar va păstra actuala stare de lucruri.

Referitor la moțiunea PNL, Vosganian a declarat:
Am lecturat cuprinsul acestei moţiuni de cenzură. Titlul mi se pare ridicol. Vine dintr-o recuzită nazistă. Eu i-am rugat de mai multe ori pe colegii noştri din Parlament să nu evoce prin sintagmele folosite experienţele cele mai triste ale secolului XX. Vă reamintesc faptul că această asociere între ciumă şi categorii sociale a fost creată pentru a netezi calea legilor rasiale de la Nurnberg, atunci când minoritatea evreiască a fost asemuită cu nişte animale care produc ciumă. A fost o ruşine a secolului XX. Asocierea aceasta dintre categorii sociale, dintre reprezentări politice şi o molimă de acest fel nu face decât să ne aducă aminte de acea recuzită de natură nazistă şi rasială
Citiți și vă cruciți. A luat-o rău pe arătură.

Răspunsul lui Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL este inteligent.
Varujan Vosganian se face că nu înţelege titlul moţiunii de cenzură iniţiată de PNL: "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", insinuând nişte asocieri naziste şi rasiale pe care doar dânsul le vede. Vreau să-i explic domnului Vosganian să caute motive ceva mai serioase pentru care nu doreşte cu votul său din Parlament să oprească haosul din economie şi atacul la Justiţie declanşat de guvernarea PSDragnea. Dl Vosganian se face că nu înţelege că titlul motiunii PNL este o parafrază a unui proverb popular românesc "Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă." Poate pentru Varujan Vosganian, PSDragnea e mumă însă pentru mulţi români PSD e ciumă, ciuma rosie”
Reducând motivele pentru care Vosganian a ieșit în față cu atacul la PNL, ajung la frica de urmărirea penală. Știu, oricine poate spune că speculez pe tema „drobului de sare”. Normal că o fac. În cazul persoanelor care stau cu spaima în suflet că vor fi luați de procurori dacă nu mai intră în Parlament sau nu mai sunt apărați de colegii din Parlament teoria „drobului de sare” este perfect valabilă.

Citiți aici informația întreagă. Rău a ajuns Vosganian. Un caraghios. Penibil în comportamentul pe care îl are de fugar căutat de brațul lung al legii. Se vrea un fel de Jean Valjean de Dâmbovița? Ne trebuie un autor pentru „Mizerabilii dâmbovițeni”. Un Victor Hugo al secolului XXI. Ar avea suficient material pentru un roman demn de un premiu Nobel. Avem destui „mizerabili” !

Jean Valjean - Les Miserables

Niciun comentariu: