Ministru al învățământului! Liviu Marian Pop este absolut fabulos când emite câte un punct de vedere personal.
Agerpres. Pop: Statul paralel este format din aceia care cheamă la audieri anumiți angajați ai ministerului
"Sunt acei oameni care nu au curajul să vină în față să spună ce gânduri meschine au și folosesc alți oameni. Acei oameni care cheamă la audieri anumiți angajați ai ministerului și încearcă să afle de la ei informații despre alți oameni ai ministerului. Și mă opresc aici (...) Nu am găsit la Iași acești oameni și sper să nu-i găsesc la Iași. Sunt unii pe la București și alții pe la Târgu Mureș", a afirmat ministrul Pop, întrebat fiind de jurnaliști din cine este format "statul paralel".
Fabulos! Tipul este profesor! Conduce Ministerul învățământului! Aprobă ce se transmite elevilor în procesul de învățământ! Ce epocă medievală! Individul trăiește în preistorie hai, să fiu mai blând, pe acolo, prin neolitic.
Oameni buni, măi oameni buni! Cei care l-ați votat. Nu ați avut pe altul?
Prezența lui Liviu Pop în fruntea unui minister al României și, mai ales, prestația lui mă duce cu gândul la cumpliții ani ai ocupării bolșevice a țării, imediat după terminarea WW2. După ani, la un pahar de vorbă, bătrânii îmi povesteau cum a fost în anii în care m-am născut și imediat după aceea.
La Tulcea, bolșevicii au scos dalele din marmură de pe trotuare pentru că erau moft burghez. La Jurilofca, șeful administrației Lacul Razelm a devenit un anume Afanase, cu 4 clase primare, care a susținut și obținut închiderea legăturilor lacului cu Marea Neagră - parcă în 1954 -, pentru a face cea mai mare crescătorie de crap din țară. A rezultat colmatarea a două brațe minore ale Dunării - Dranovul și Dunavățul -, a blocat accesul sturionilor și a scrumbiilor, dar și a altor specii de pești plus alte și alte nenorociri pentru acea zonă. Nu mai spun de blocajul aluviunilor care aduceau uscat în defavoarea mării. Viile nobile de prin gospodării au fost scoase pentru a fi înlocuite cu vii „proletare”. În Aramată și poliție, prin epurare, au fost eliminați ofițerii școlarizați și au fost înlocuiți cu „ofițeri patrioți”, fideli partidului „muncitoresc” care au urmat, în regim de urgență, clasele lipsă de la clasa a 4-a în sus. Unii au ajuns săracii, cu chiu cu vai la clasa a 7-a dar nu au putut merge mai departe. Au fost scoși în rezervă, la grămadă, în 1975 sau 1976. O parte mai dură a amintirilor din poveștile bătrânilor.
Ei bine, am impresia că acest Liviu Pop este tocmai un astfel de personaj „patriot”, fidel partidului PSDragnea. Nu îmi pot scoate din cap această asemănare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu