marți, 14 iulie 2009

Despre unele si altele. Tot politice.


Citind in Cotidianul un articol de prezentare a programului lui Crin, observand unele pareri ale forumistilor, am pus si parerea mea. O pun mai jos.

"Antonescu, un preşedinte care vrea să reducă TVA şi cota unică" titreaza ziarista Izabela Niculescu.

Nu sunt de acord cu concluzia ziaristei, prezentata mai la inceput, in sensul ca programul lui Crin "pare mai degraba unul de guvernare". Chiar daca nu sunt de acord inteleg faptul ca ziarista este contaminata de sindromul basescian. Nu este totusi o crima.

Este al doilea program prezidential prezentat pana acum. Primul l-a prezentat Radu Duda. Programul lui Duda incearca sa impace regalitatea cu republica. Asta este punctul slab. Programul lui Crin este un program politic de dreapta. Va fi luat ca reper de pesedisti care au o schita de program dar nu au un program complet. Daca Basescu isi va depune candidatura va trebui sa isi construiasca programul in contrapondere cu Geoana (va fi candidat ?) si cu Crin. Dar Basescu are atat de multe "bube" prin care a parasit politica de dreapta declarata in toti acesti ani incat doar talibanii pedelisti il vor mai vota. De fapt, Guvernul Boc condus de Basescu a confirmat orientarea catre comunism a PD-L.

Observ marea teama a unora fata de scaderea surselor de finantare ale bugetului din programul lui Crin. Da, este reala orientarea. Bugetul actual este proiectat sa fie supraponderal. Nu doar sa satisfaca necesitatile guvernamentale ci sa poata oferi spaga politica celor care au sustinut PD-L si PSD in campania electorala. Reducerea surselor bugetare va avea drept consecinta scaderea cheltuielilor administrative si reorganizarea aparatului administrativ la nivel central. Adica reforma administrativa atat de ceruta si atat de temuta. Administratia Romaniei s-a umflat, a devenit obeza, are toate bolile abezitatii si "va da coltul" din cauza propriei greutati. O "liposuctie administrativa" este absolut necesara. Nu mai putem continua cu o astfel de administratie aberanta. In loc sa ne serveasca pe noi am ajuns ca noi sa o servim pe ea, sa o ingrijim ca sa nu moara ! Aberant. Iar Guvrenul lui Basescu i-a mai adaugat o treime din grasimea pe care o are acum sub forma "recompenselor politice".

3 comentarii:

Anonim spunea...

Te urmaresc de mult Cepeca (nume de ceapist)....iata ca in sfarsit iti vad si mufa la inaintare. Puteam sa jur ca ai mutra de ceapist comunist. Serios, nu te mai baga atata in seama pe forumuri. Nu reusesti sa pacalesti nici macar un copil de gradinita cu atitudinea asta anti-Basescu. Basescu a spus de la inceput ca nu o sa-l astepte un mandat usor, tocmai pentru ca rechini gen Patriciu se vor lupta sa-l doboare. Hai, ia-te de mana Patriciu, cu Vantu si cu Voiculescu si lasa-ne. Apropo, pui pariu ca nu scapi de Basescu nici in urmatorii 5 ani?

Anonim spunea...

" de mana cu Patriciu"

Crăciun Florin spunea...

Salut portocaliule anonim. Ca ma urmaresti nu este o surpriza, surpriza este ca ai postat pe blog ! Cum de te-a rabdat inima ?
Acum sa fim cinstiti, Basescu este putin "pe duca". Ca vreti voi sau nu, acesta este adevarul. Chiar daca mai obtine un mandat, prin falsificarea alegerilor de catre voi, portocalii care ve-ti fi majoritari si galagiosi in sectiile de votare, Basescu nu va fi capabil sa isi duca la sfarsit lucrarea. Deja semnele de prabusire ale "Coalitiei la furat" se vad. Iar un Guvern minoritar basescian nu vad. Chiar daca Basescu va castiga un nou mandat eu prevad alegeri anticipate.
Vezi, sunt darnic.