vineri, 30 septembrie 2016

Alooo ! Jurnaliștii ! Alooo !

Ca la balamuc ! Iohannis spune:
Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare
Eu cred că domnul Cioloş va considera că trebuie să-mi spună că a luat o decizie sau că vrea să intre într-un fel în această campanie electorală va şti să mă anunţe şi să vină la o discuţie
Dacian Cioloş ar putea să-şi continue foarte bine proiectele importante dacă, acum când ecuaţia este încă incertă, îşi declară intenţiile de viitor
Mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste proiecte
Și spune bine. Și a fost înțeles bine de Dacian Cioloș. Bine, jurnaliștii care au altceva în cap decât creier, tot insistă cu angajarea lui în campania electorală pentru a putea fi numit ministru sau prim-ministru. Moș Tăgârță Tăriceanu a venit cu această capodoperă de prostie politică. Acompaniat, nu se putea altfel, de Antena 3, România Tv, Realitatea Tv, B1 Tv, ba chiar și la Digi24 au fost niște semne de întrebare.

Dacian Cioloș este foarte clar: „Eu nu o să candidez şi eu nu am înţeles din ceea ce a spus că domnul preşedinte mi-a cerut să candidez”.

Este mai mult decât clar. Președintele nu i-a cerut să candideze ! Se aude la PSD, la ALDE, la PMP și la alte fantome politice ?

Cioloș nu va candida, nu are de gând să devină parlamentar al unui partid. Asta însă nu îl va împiedică să accepte propunerea unui partid care obține majoritatea în Parlament să conducă viitorul Guvern.

Presa vine și ne spune că la Biroului Politic al PPE de la București, Dacian Cioloș a participat și s-a exprimat în sensul că și-ar dori ca un guvern liberal să îi continue munca. Iar asta înseamnă că are o afinitate pentru liberali.

Dacă mă uit la ce a spus Iohannis, văd următoarea formulare: „ ...dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare” !

Ca să vezi și să nu crezi. Dacă este adevărat ce spune presa că ar fi declarat Cioloș la reuniunea PPE de la București, atunci Iohannis are deja răspunsul. Dacian Cioloș și-a declarat simpatia pentru liberali și speră că aceștia să îi continue programele. Deocamdată atât. Și este bine că este doar atât. Și-a exprimat o dorință și a răspuns Președintelui Iohannis. Liberalilor le revine acuma sarcina de a-l atrage alături de ei într-o eventuală guvernare liberală formând o majoritate care să sprijine guvernul.

PNL va face tot ce va putea. În mod sigur. Pisica este în curtea celor care sprijină PNL, a celor care îl sprijină pe Klaus Iohannis și, în special, a celor care îl doresc pe Dacian Cioloș în fruntea viitorului Guvern. Fără voturile lor pentru PNL, toată această construcție viitoare nu se poate naște. Nu voturile pentru alte partide rezolvă situația. Dacă acele partide nu trec pragul, votul lor va fi aruncat pe apa sâmbetei. Nu este exclus ca voturile date altor partide în loc să fie date PNL, pentru a avea un Guvern condus de Dacian Cioloș, să nu imite dezastrul de la București de la locale ! S-a luat de la PNL și s-a dat lui Nicușor Dan și USB. Cu un așa comportament, Bucureștiul a devenit roșu pur și dur iar bucureștenii au devenit masa de manevră a PSD-ului.

Faptul că în PNL există persoane neagreate de o parte a populației nu ar trebui să îi împiedice pe alegătorii din județe să se uite la lista PNL de la județul respectiv. Dacă acolo văd un „neagreat”, pot să aibă scuza că nu vor vota PNL local. Pentru că alegerile parlamentare au rolul de a trimite în Parlament politicienii din fiecare județ cu voturile cetățenilor județului. Un vot pentru PNL la Bacău nu îl duce în Parlament pe un politician de la București !

Să fie clar. Doar cu voturi pentru PNL, în urma cărora PNL să fie deasupra PSD pentru a forma majoritatea parlamentară, se poate ajunge la un nou Guvern Cioloș ! Doar așa se pot continua programele începute de Dacian Cioloș în acest an de guvernare ! Altfel nu !

2 comentarii:

pastel spunea...

"Eu cred că domnul Cioloş va considera că trebuie să-mi spună că a luat o decizie sau că vrea să intre într-un fel în această campanie electorală va şti să mă anunţe şi să vină la o discuţie".
Iohanis zice clar ca "... sau ca vrea sa intre intr-un fel in aceasta campanie electorala...", ceace dv. nu evidentiati, eludati esentialul care suna a indemn, un fel de ultimatum, care spune ca acum este momentul,cam asa (imi imaginez un presupu dialog): <>!
Credeti ca PNL, cistigind alegerile, se va multumi sa sustina guvernul (actual, de tehnocrati) Ciolos?

Crăciun Florin spunea...

Este una dintre soluțiile bune pentru viitor. Fără doar și poate ! Unii dintre miniștrii cabinetului Cioloș au o expertiză cu nimic mai prejos decât a unor politicieni capabili să ocupe posturile ministeriale însă au un plus: experiența de funcționari ai Comisiei Europene iar ministerele pe care le conduc pot fi reorganizate după modelul celor europene. În acest fel, ei aduc practic în țară modelul de funcționar european. Ca obiectiv pentru o perioadă de 4 ani este unul atrăgător. Evident, o astfel de schimbare va fi benefică pentru toți.

O parte a miniștrilor sunt buni însă au alte orientări politice. Cum este Ghinea, Prună sau cel de la muncă.

Actualul cabinet nu va rămâne, sigur, pot însă rămâne, dacă PNL câștigă alegerile, o parte dintre miniștrii cu care Cioloș se simte bine. Este foarte important acest lucru.