duminică, 25 septembrie 2016

Nu pot să tac. Am o problemă cu „a regăsi” folosit de Gabriela Vrânceanu Firea a lui Pandele de la Voluntari.


Prompterista Gabriela Vrânceanu Firea a lui Pandele de la Voluntari a trecut la jargonul politicienilor. Limba română, săraca, și-a luat bocceluța și a plecat pe coclauri. Prompterista se adaugă, deși nu ar trebui, grupului politicienilor pentru care limba română este o corvoadă.

Spune individa cu emfază - Agerpres:
Pe listele de candidați ai PSD la parlamentare pe București și Ilfov se vor regăsi și doamne,tineri și oameni noi în politică
Măi fată, măi ! Tu știi ce vorbești ? Hai să te ajut puțin. Să luăm DEX-ul în mână și să citim.
REGĂSÍ, regăsesc, vb. IV. Tranz. A găsi din nou pe cineva sau ceva. Refl. A se afla din nou în același loc, în aceeași situație.
După mintea ta creață, „oamenii noi în politică” se vor afla „din nou” pe listele de candidați la alegerile parlamentare ? Ce să înțelegem noi de aici ? Că au mai fost pe listele parlamentare dar ca „ilegaliști” ? Pe liste secrete ? Băi fată, băi ! Ori sunt oameni noi în politică ori sunt vechi ?!

Sintagma „oameni noi în politică” nu înseamnă membri vechi ai partidului ! Înseamnă, pur și simplu ce spun termenii sintagmei, oameni care nu au mai făcut politic. Iar de aici ajungem la concluzia că ideologia socialistă a cucerit noi personalități ale societății civile. Sunteți la concurență cu USR-ul lui Nicușor Dan. Că socialiștii doar acolo se mai duc, ca să mă refer doar la partidul acesta. Bine, recunosc că pot accepta și PMP-ul lui Traian Băsescu ca țintă pentru noii oameni politici ai societății civile dar cei de la PMP nu au afirmat că pe listele lor „se vor regăsi oameni noi în politică”.

Agramata Gabriela Vrânceanu Firea a lui Pandele de la Voluntari s-a adresat unor jurnaliști la fel de agramați pentru a fi ascultată de acea majoritate copleșitoare a bucureștenilor care iubesc la nebunie politicienii agramați. De aceea aleg PSD, ALDE sau mai știu eu care alt partid unde limba română suferă perversiuni verbale.
AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care face greșeli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2. Adj. Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie.

Niciun comentariu: