vineri, 23 septembrie 2016

Pentru ALDE, o guvernare normală ... nu este o direcție pentru țară ?!

ALDE - Daniel Constantin
Agerpres. Liga aleșilor locali de la ALDE. Daniel Constantin face zob guvernarea tehnocraților conduși de Dacian Cioloș și declară cu emfază că „La finalul unei guvernări tehnocrate, găsim o Românie fără direcție.(...) Noi (ALDE — n.r.) trebuie să fim aceia care dăm o direcție României viitoare. Tehnocrații au dovedit că au lucrat doar pentru câțiva și nu au pus niciodată problema modului în care funcționează administrația publică. Nu au înțeles că România nu este numai a corporațiilor, ci este și a IMM-urilor. Cred că acest guvern va pleca la finele acestui an și odată cu dânșii și cei de la PNL, care au susținut acest guvern tehnocrat. Va dispărea și această gândire îngustă care a ținut pe loc România aproape un an.

În rest, face gargară cu pioneze. Ciudat este însă faptul că ALDE vorbește cu pretenția celui care este egal sau chiar „mai egal” decât partenerul său devenit „clasic”, PSD. Din moment ce Daniel Constantin afirmă cu emfază că ei, ALDE, trebuie să fie aceia care dau „o direcție României”, nu mai încape îndoială. PSD se supune sau ... moare. Ce mama naibii !

Mai mult, Daniel Constantin își dorește ca după alegerile din decembrie, ALDE să devină a doua forță politică în România. Nu sunt singurii cu astfel de dorințe fierbinți. La coadă stă Băsescu cu PMP-ul lui, Nicușor Dan cu USR-ul lui dar și al celor de la GDS și SAR (sorosiștii), iar pe linie dreaptă s-a băgat și ANR-ul lui Marian Munteanu care atrage și atrage tot felul de persoane și personalități.

Nu pot încheia fără a observa în declarația lui Constantin o nuanță: „Cred că acest guvern va pleca la finele acestui an ...”. Crede ! Nu este sigur. Iar dacă nu este sigur, de ce a mai ținut toată polologhia ? Are speranța că acest Guvern de tehnocrați va pleca. Sigur că va pleca.  Este normal să plece, după alegeri se va instala un guvern politic. De fapt, individul nu are suficientă încredere că va pleca prim-ministrul Dacian Cioloș ! Aici este „buba” lui. De aceea a formulat în acest fel propoziția. Crede că dar nu este sigur.

Trebuie acceptat și faptul că Daniel Constantin a primit sarcina să dea un mesaj puternic aleșilor locali ai ALDE, un mesaj de încredere. Dar mie îmi sună cam la fel cu masajele date, nu cu mult timp în urmă, de Gabriel Oprea celor din UNPR. Parcă îl și vedeam în fruntea unei „oști” de un miliona de membri ! Parcă îl și vedeam cum se uită de sus la PSD, partid ce are pe undeva pe la 600.000 membri. Bine, la UNPR nu ar fi putut ajunge decât tot cei din PSD, că alții, de unde naiba să ia ?! Cât privește pe Daniel Constantin care crede că va ajunge cu ALDE a doua forță politică a țării, să avem iertare, de unde ia atâți membri ? Îi ia de la PNL ? Măi să fie ?! Or mai fi în PNL niște iubitori de Tăriceanu dar insuficienți pentru a crește puterea ALDE. Nu cumva Ioan Ghișe cu partidul lui, ăla al lui Grapini, are o intenție de fuziune cu ALDE ? Nu este exclus. Ba, azi am auzit și o variantă care pare incredibilă dar după o mai atentă judecată este chiar posibilă. O alianță ALDE cu USR. Tot au ei câte ceva împreună. Iar nerecunoașterea Constituției și a legilor îi apropie și mai mult. Ei, cu USR ar cam avea șanse. Serios ! După câte semnale dă Nicușor Dan că preia personalități ale societății civile și atrage pe cei care nu au mai votat până acum, nu este exclus ca împreună cu ALDE, care are structuri teritoriale (!), să formeze o forță politică ce n'a văzut Parisul !

Niciun comentariu: