joi, 8 septembrie 2016

„Să tremurați bine !”, noul slogan al PSD la București.

Se termină cu vara, suntem încă în toamnă și peste niște zile ajungem la iarnă. Dacă o fi una mai blândă, cu niște paltoane pe noi, o trecem. De o fi mai rea, trecem în altă „dimensiune”. Oricum, cele mai afectate de incompetența noului „faraon” de București, Gabriela Vrânceanu Firea devenită frunte a clanului Pandele de Voluntari, vor fi persoanele bolnave și persoanele în vârstă, mai sensibile ele la temperaturi scăzute și foarte scăzute, atât de sensibile încât PSD are mai toate șansele să își piardă o mare parte dintre alegători. Cei din București, evident ! De aceea, infractorul Liviu Dragnea a intervenit ferm, din poziția de președinte al PSD, pentru a „rezolva situația”, în stilul binecunoscut al PSD. L-a chemat la ordine pe directorul ELCEN, companie din portofoliul Ministerului Energiei și i-a dat poruncă să o rezolve cumva, să nu îi dispară alegătorii.

Furată de pe Facebook, de la Ciprian Ciucu
După ce ieri, consilierul general al PNL Ciprian Ciucu a arătat un succint istoric al datoriilor RADET către ELCEN, astăzi semnalează o așa zisă acțiune a incompetentei Gabriela Vrânceanu Firea:
Ciprian Ciucu 
Gabriela Firea: tupeu de nota 10, competență de nota 2
Ați văzut scrisoarea aceea a doamnei Firea din Voluntari, doamna aceea care conduce Bucureștiul, către premierul Cioloș? Ați văzut-o? Era prin presă. Un exemplu perfect de incompetență și maimuțăreală tupeistă.
Vezi-Doamne, îi pasă, a făcut ea o scrisoare către premier și către încă vreo 3 miniștri pentru ca să-i găsească ei o soluție ca bucureștenii să nu rămână fără căldură la iarnă. Asta în timp ce în campania electorală zicea că ea are soluții, că știe ce vorbește. Păi hai să vedem atunci...
În primul rând, dacă ești Primarul Bucureștiului, persoană politică cu experiență și influență, nu faci o scrisoare către un guvern pe care tu și partidul tău vrei să-l schimbi peste 3 luni. Și să le ceri să-ți rezolve ție o problemă pe care ai creat-o în opt ani. Nu tu Firea ai creat-o, ci tu Oprescu “independentul” pesedist.
Ceea ce trebuie să faci este să-ți pui mintea la contribuție. Iar dacă nu ai suficientă minte pentru o așa situație complicată, îți pui oamenii să vină cu o soluție și un plan etapizat de măsuri clare. Cu asta, cu soluția, te duci la Premier și-i îi soliciți colaborarea. Nu așa cum a făcut Firea, l-a pus pe Dragnea să-și înordeze mușchii politici la Cioloș.
Și nu prin scrisori și prin intermediul presei/facebook comunici cu ministrul Energiei ci față în față. Până veniți amândoi cu o soluție comună, justificată pe hârtie, fezabilă și realistă. Totuși trebuie să veghezi peste calitatea vieții a două milioane de oameni. Pentru guvernare competentă ești acolo nu pentru maimuțăreli piaristice.
Zice Firea după ce cere păsuire și bani de la guvern, “[…] totodată, vă cer sprijin, ca șef al Guvernului, în ceea ce privește elaborarea și promovarea unor acte normative menite să soluționeze situația prezentată". SI CU ASTA BASTA! Dragi concitadini, asta este soluția a la Firea: să paseze problema în curtea unui guvern care se pregătește să-și facă bagajele. Formalist, politicianist, nerealist, ineficient.
În al doilea rând conducerea ELCEN, chemată acum la ordine de către Dragnea este susținută de către PSD. ELCEN e una dintre companiile de stat unde Ordonanța 209, aia cu managementul privat, independent și competent, nu s-a aplicat. Așa că, doamna Primar face exact ce făcea și Oprescu: punctează la PR și cam atât.
Winter is coming!
În afară de cele de mai sus, eu observ, din întâmplare (!), că Firea cu acceptul PSD (evident, infractorul Liviu Dragnea fiind mai mult decât alături de ea !), solicită ACESTUI Guvern să „elaboreze și promoveze unele acte normative menite să rezolve situația prezentă” ! Măi să fie ? Ce dracu este aici ?

Nu cumva este vorba despre „o indicație” către niște ordonanțe ale Guvernului ? Pentru că propunerile legislative au cel mai scurt timp de parcurs parlamentar de cam 3 luni, având în vedere că suntem aproape de mijlocul lui septembrie iar coana iarnă se anunță la nici 2 luni distanță, singura normă cu putere de lege care ar salva, după mintea PSD, reputația partidului comunist de rit nou în fața bucureștenilor este ordonanța de urgență, de va fi nevoie !

Păi, cum să nu se zbată infractorul Liviu Dragnea, președintele PSD, și incompetenta Gabriela Vrânceanu Firea, actualul primar al Bucureștiului, acum ?! Se zbat. Vor chiar ordonanțe ale guvernului mult hulit și dorit a fi alungat cu pietre doar-doar să scape cu fața curată în fața miilor de alegători cu ceața pe ochi care au dat votul în „duminica orbilor” celor din PSD. Care au, vezi bine, toate primăriile și consiliile locale ale Bucureștiului ! După ce au prostit lumea cu „competența” lor acum vin și cer Guvernului Cioloș să rezolve o problemă care aparține strict de primărie !

În decembrie, pe 11 decembrie, au loc alegerile parlamentare. Vor merge bolnavii și bătrânii la vot „încălziți” de moaștele promise de Firea ? Vor mai ieși din casă votanții PSD ? În casă frig, afară frig, pe medici îi doare'n fund de soarta lor - mulți au o vârstă care îi descalifică pentru o intervenție medicală serioasă (vezi diferitele mărturii din sistemul sanitar !) -, de va fi zăpadă și va fi tratată ca până acum - zăpada pe trotuare, bătrânii pe stradă alături de mașinile care trec și ele în viteză pentru că oamenii sunt pesediști grăbiți -, șansa ca votanții PSD să iasă din casă devine nulă. Câte un rătăcit va fi totuși. În primul an de mandat al Gabrielei Vrânceanu Firea și al 9-lea mandat al PSD la conducerea capitalei - prin inculpatul dr. Sorin Oprescu cel independent -, lozinca de bază va fi „Să tremurați bine !”. Au votat bucureștenii PSD, să tremure PSD.

Primarul Gabriela Vrânceanu Firea a tot destinat fondurile primăriei, și a găsit fonduri nu glumă, interimarul Sava lăsând visteria plină, ba pentru Catedrala patriarhului Daniel, ba pentru nu știu ce autobuze, ba pentru nu știu ce biserică, ba pentru nu știu ce altă „minune administrativă” în loc să îi aloce la urgența-urgențelor: stingerea datoriilor RADET către ELCEN pentru ca populația să aibă apă caldă și căldură. Nu degeaba ! Populația își plătește consumul însă primește, de fapt, doar un sfert din cât plătește pentru că restul din bani se duc aiurea în loc fie destinați investițiilor RADET pentru eficientizarea serviciului public.

De la Ministerul Energiei a venit un răspuns descurajator. Este o problemă de bani. ELCEN este o societate comercială care are salariați care pot fi plătiți din activitatea comercială desfășurată. La fel ca RADET. Dacă RADET nu a primit banii la buget pentru că nu a vrut primarul inculpat dr. Sorin Oprescu, nu este vina ELCEN. De aceea, ELCEN a dat în judecată RADET și a câștigat procesul. Între timp, ELCEN s-a împrumutat la bănci pentru a plăti salariile angajaților. Mai grav, din cauza orgoliului bolnav al inculpatului dr. Sorin Oprescu, ELCEN a devenit dator la altă societate comercială care l-a pus pe ELCEN la plată.

După cum se vede, toată tevatura a plecat de la primăria Bucureștiului unde inculpatul dr. Sorin Oprescu (PSD) și echipa lui - toată de la PSD -, au încălcat grav interesele bucureștenilor - amărâții care i-au dat votul pentru că doctorul era hazliu la vorbă -, pe lângă încălcarea legii. Pentru că aici s-a încălcat legea !

Răspunsul ministrului energiei, Victor Grigorescu, este descurajator pentru Firea și infractorul Dragnea - Agerpres:
Politizarea situației dintre ELCEN și RADET afectează ambele societăți în mod negativ. Repet ceea ce am mai spus și ar trebui să fie foarte bine cunoscut publicului: între cele două entități există o dispută economică pe care justiția a și tranșat-o în bună măsură. RADET are o datorie față de ELCEN pe care trebuie să o achite. Dacă acest lucru nu se petrece, ELCEN intră în incapacitate de plată și nu va putea livra agent termic și apă caldă către RADET. Nu este nevoie de politizarea situației pentru că acest lucru va amâna plata datoriilor și, în consecință, Bucureștiul va fi cel care va suferi. În cazul ELCEN — RADET există o deciziei a justiției pe care ambele părți trebuie să o respecte. ELCEN nu oprește apa caldă în București, dar RADET poate falimenta ELCEN și astfel să ajungem la o situație catastrofală
Treaba este clară. Achită datoria primăria Bucureștiului, locuitorii vor avea apă caldă și căldură. Nu o achită, ELCEN intră în insolvență iar RADET va primi doar pumni în gură. Iar Bucureștiul va mirosi ca o hazna.

Niciun comentariu: