Alina Gorghiu |
Alina Gorghiu: Vă garantez că niciun om care va candida la parlamentare nu va avea probleme cu decalogul integrităţii PNL
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a ţinut să garanteze, vineri, într-o conferinţă de presă la Satu Mare, că niciun om din noua echipă care va candida în alegerile parlamentare din toamnă nu va avea probleme cu decalogul integrităţii, asumat de PNL.
”Vă garantez că niciun om din noua echipă care va candida în alegerile parlamentare nu va avea probleme cu acel decalog al integrităţii PNL. Vom avea oameni care reprezintă o schimbare şi cu care putem să facem împreună, fără ezitări, inclusiv reforma parlamentară”, a spus Alina Gorghiu.
Gorghiu a mai spus că PNL nu va intra în conflicte, în campania electorală.
”Excludem circul, nu ne vom răfui cu nimeni, şi vom intra într-o competiţie, corectă, civilizată, care va pune accent pe echipa noastră”, a menţionat copreşedintele PNL.Listele nu sunt gata. Sunt păreri și păreri, sunt opțiuni ale unor lideri locali care însă nu au trecut de faza pe județ. Este o listă foarte lungă de candidați, dar și una extrem de scurtă de posibili eligibili. Multă lumea vrea, puțină lume poate.
Vom vedea cine vor fi cei care vor ocupa primele poziții pe listele județene și la București. Locurile în Parlament au devenit foarte puține după câte dorințe sunt. Și asta este bine.
Pe de altă parte, rețin ideea competiției corecte, civilizate, care va pune accent pe echipa PNL din fiecare circumscripție electorală. Fără conflicte ! Nu prea cred. Bine, pot accepta ideea că cei care vor candida au obligația de abținere în fața unor conflicte provocate de contracandidații altor partide. Dar membrii simpli ai PNL care poartă discuții, cum se vor comporta ? Nu cum trebuie să se comporte, ci cum se vor comporta. Ei nu candidează și țin la PNL, ca partid, poate țin și la candidații PNL (o afecțiune pentru unul sau mai mulți candidați), iar cei care sunt pe baricadele altor partide au toată dorința de a provoca litigii „ideologice”. Mai ales cei care susțin partidulețe gen USR, PMP, ALDE, PUR și alte bazaconii.
Eu unul am ce am cu USR. Sincer. Au lansat ideea că membrii PNL sunt corupți. Susțin cu înfocare această idee. Iar eu sunt unul dintre membrii PNL. Pe cale de consecință sunt corupt, iar DEX îmi spune că noțiunea se referă la cei care se abat de la morală, care sunt depravați, care sunt desfrânați, care sunt stricați ! Păi, să nu îi bag pe cei de la USR undeva ?
Tot cei de la USR au lansat măgăria că PNL este urmaș al FSN ! Chiar de curând, vicepreședintele USR, Clotilde Armand, a susținut această idee la Piatra Neamț unde în fața a 20 de persoane, simpatizanții USR din Piatra Neamț, a susținut idioțenia. Nu o ști cucoana asta prea multe despre România dar văd că „știe” istoria partidelor din România „exact cum trebuie” pentru a provoca un conflict cu PNL pe care, de fapt, USR îl căpușează. Ideea lansată de susținătorii USR că acest partid adună pe cei care până acum nu au fost la vot, pe cei care nu s-au regăsit în alte partide politice este o simplă gargară cu pioneze. USR s-a născut și există pentru că a avut ca țintă un bazin electoral al PNL nemulțumit de unele evenimente politice recente. Fuziunea cu fostul PDL a fost cea mai puternică motivare pentru unii liberali sau susținători ai liberalilor de a trece de partea USB la București și acum la USR. Mai mult, tot în urma fuziunii buclucașe, USR bate fierul pe ideea apartenenței la FSN - PD-ul lui Petre Roman este urmașul FSN -, PSD-ul fiind ramura care s-a desprins din FSN pentru a forma „aripa” Ion Iliescu.
Bănuiesc că cei care au construit strategia USR au exploatat și o declarație din Statutul PNL care prevede că noul PNL preia tradiția, istoria celor două partide care fuzionează. Poate fi exploatată această declarație și este exploatată chiar dacă noul PNL este de fapt urmașul PNL în mult mai mare măsură decât urmașul PD/PDL.
În această luptă politică pentru alegerile parlamentare PNL ajunge să nu mai aibă ca adversar PSD ci tot felul de alte formațiuni politice care se adresează electoratului PNL. PSD este bine reprezentat în electoratul propriu. Crește chiar pentru că orgoliile făcătorilor de partide chipurile democratice sunt mai mari decât interesul comunității. Ei bine, acești orgolioși lucrează pentru PSD deși se jură că nu. Lucrează pentru că la alegeri, partidulețele lor nu vor intra în Parlament iar voturile luate de la PNL vor reveni acestuia în procentul scăzut față de PSD pe care PNL îl va obține, mai ales în comunitățile mari unde partidulețele sunt foarte active.
La București avem USR, PMP, ALDE, ANR. Toate vor liberali. Nicușor Dan, Traian Băsescu, Tăriceanu, Marian Munteanu sunt axați să ia liberali. membri și simpatizanți. Ei critică PSD dar nu îl hărțuiesc cum o fac cu PNL. De parcă marele pericol pentru țară ar fi o guvernare PNL și nu una PSD. Cum pot să accept așa ceva ? Ce fel de campanie civilizată poți duce cu astfel de căpușe ?
Înțeleg că unii din fruntea PNL au o afinitate față de membrii GDS sau SAR, că își doresc să fie văzuți ca membri ai acestor ONG-uri sau a altora afiliate grupărilor constituite de acestea (chipurile societate civilă) dar nu sunt de acord ca PNL să tragă consecințele politice nefavorabile pentru plăcerile lor. Nu sunt de acord pentru că fiecare dintre noi, cei care am ales PNL, avem un interes. Vrem guvernare liberală pentru ca România să devină o societate liberală așa cum există în vestul Europei, vrem să fie o societate care crează știință și nu pupă moaște. Nu pot accepta ca din cauza intereselor unor persoane din PNL să „facem loc” unor formațiuni politice noi care de fapt condamnă România la guvernări PSD pentru mulți mulți ani.
Cu toată stima față de intențiile pozitive ale PNL pentru această campanie, nu cred că eu, ca membru al partidului, voi sta să primesc palme și șuturi în fund de la USR-iști, PMP-iști, ALDE-iști, ANR-iști sau altă arătare politică fantomatică doar pentru a fi „civilizat”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu