marți, 20 septembrie 2016

A fost înființată Comisia prezidențială privind Proiectul de țară.

Mădălina Dobrovolschi
Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Președintelui Klaus Iohannis a anunțat înființarea Comisiei prezidențiale privind Proiectul de țară care ar trebui să lucreze la acesta până mijlocul anului viitor. Ședințele vor avea loc lunar, sub președinția lui Klaus Iohannis.

Comisia are un număr de 23 de membri. Au fost aleși 10 membri independenți, un reprezentant al Guvernului, câte doi reprezentanți ai formațiunilor și partidelor parlamentare. Toți aceștia, sub supravegherea Președintelui Klaus Iohannis, vor elabora „Proiectul de țară” care va fi fundamental pentru viitorul României. Asta dacă nu cumva un partid politic ajuns la putere își va nega contribuția la elaborarea și parafarea lui. Avem exemple destule !



Comisie prezidențială privind Proiectul de țară își va desfășura activitatea la nivelul Administrației Prezidențiale și va fi coordonată de consilierii prezidențiali Leonard Orban și Cosmin Marinescu. Iar asta înseamnă că documentul va fi finalizat, cum-necum ! Fără nici o abatere.

Independenți:

Cristian Popa — fost viceguvernator al BNR și fost vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții,
Dan Dungaciu — sociolog și geopolitician, președinte al Fundației Mării Negre,
Gabriel Drăgan — profesor universitar la ASE și director general al Institutului European din România,
Ioan-Aurel Pop — academician și rector al Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca,
Gheorghe Oprescu — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost președinte al Consiliului Concurenței,
Lucian Croitoru — consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR,
Vasile Pușcaș — istoric și profesor la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca și fost negociator-șef al României pentru aderarea la UE,
Cristian Pârvulescu — politolog și președinte al Asociației "Pro Democrația",
Valentin Lazea — economist-șef al Băncii Naționale a României și
Iulian Chifu — fost consilier prezidențial, analist de politică externă și profesor la SNSPA București.

Guvernul:

Vasile Iuga — senior advisor la PwC.

Partidele:

- PSD: deputatul Viorel Ștefan și pe fostul ministru al Fondurilor Europene Marius Nica;
- PNLEne Dinga — fost ministru al Integrării Europene, cercetător științific la Academia Română și Adrian Ciocănea — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost ministru al Economiei;
UDMR: europarlamentarul Winkler Gyula și pe deputatul Attila Korodi, fost ministru al Mediului;
- grupul minorităților naționale: liderul grupului Varujan Pambuccian și deputatul Ovidiu Ganț;
ALDE: Cosmin Cristian — fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și fostul parlamentar Radu Cojocaru;
- PMP: europarlamentarul Siegfried Mureșan și Lucian Alexandru Curtu — decan al Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere de la Universitatea Transilvania din Brașov.

Mădălina Dobrovolschi a subliniat că președintele Klaus Iohannis consideră necesar un Proiect de țară care să fie o viziune despre cum ar trebui să arate România pe termen mediu și lung în raport cu statutul de membru al Uniunii Europene, dar luând în calcul realitățile de bază — Parteneriatul strategic cu SUA.

Sper ca această știre să ajungă și la membrii și susținătorii PSD care continuă și preia și promoveze tâmpeniile lui inculpatului Victor Viorel Ponta, a infractorului Liviu Dragnea dar și a altor iluștri „neica-nimeni” care băltesc prin acest partid.

Aceeași recomandare o fac și celor care susțin ALDE și pe „eternul în prostie” Tăriceanu. Nu mai spun de cei care susțin PMP cu Băsescu în chip de icoană. Nu de alta, dar Băsescu, cel mai cel și cel mai hăis de pe mapamond a fost 10 ani Președinte al României și nu a fost capabil să organizeze așa ceva. Nu a fost capabil să facă un proiect de țară. A făcut tot felul de alte lucruri, mai mult pentru a-și satisface orgoliile dar nu a gândit coerent la ceva pentru viitor.

Niciun comentariu: