miercuri, 14 septembrie 2016

Băsescu cere „pace” ! Vrea „amnistie” penală și fiscală !

Eliot Ness de România
Traian Băsescu, cel care a jucat, prin vorbe doar, rolul „incoruptibilului” român verde și cu dragoste de țară a ajuns să își renege propria reclamă. Cere pace. O pace destul de ciudată. Cere o amnistie penală și financiară pentru politicienii care au dat iama în finanțele publice, care au folosit bani negri și economia neagră pentru scopuri politice, care au prăduit și jefuit ca în codru, care au mințit cu tupeu și au făcut legi pentru propria bunăstare.

Propune și un țap ispășitor: DNA. Și-a făcut bine calculele. Va avea alături pe cei de la PSD dar și pe unii pe care PNL îi dă afară după ce se află că au făcut parte din gașca transpartinică a derbedeilor politici.

Agerpres îmi dă satisfacția de a citi o declarație a individului, lămuritoare în sensul celor de mai sus.
Marea majoritate a parlamentarilor știu cum s-au finanțat campaniile electorale și că sumele cheltuite în campanie au fost mai mari decât cele declarate. A fost o etapă. Asta era etapa tranziției. De aceea, cererile cu o mare cadență de arestări de parlamentari au dus la o blocare a Parlamentului. Uitați-vă că nu au curaj să facă cele 41 de modificări la Codul penal și Codul de Procedură Penală, deși Curtea Constituțională a declarat neconstituționale 41 de articole
Aha ! Are și scuza perfectă: etapa tranziției. Cât a fost el responsabil cu respectarea Constituției și a legilor a fost etapa tranziției, el  a înțeles-o și a acceptat (forțat, desigur !) ca politicienii să fraudeze fiscal statul român (pe care el îl reprezenta), să comită ilegalități pentru a da țării un guvern stabil - așa cum era cel din iarna anului 2009 !

Toți acei politicieni sunt în Parlament ! Iar el, Traian Băsescu, fostul Președinte al României, primul apărător al democrației - umbla cu Constituția după el pe la toate posturile Tv -, vine și îi cheamă alături de el să lupte împotriva DNA care se face vinovată că cere camerelor Parlamentului ridicarea imunității actualilor parlamentari care se fac vinovați de tâlhăriile pe care procurorii le-au descoperit.
A fost o politică continuă a DNA în 2015 și începutul lui 2016 să pună Parlamentul în ansamblul lui într-o lumină extrem de proastă, iar astăzi orice român întrebi apreciază global parlamentul: "Niște hoți". Această moștenire de lipsă de credibilitate se va transfera la Parlamentul următor. Nu se răsucește butonul pe 11 decembrie și vom avea un Parlament în care oamenii să aibă încredere
Ia să fim atenți la formulare. A fost o politică a DNA „să pună Parlamentul ... într-o lumină extrem de proastă ...” ! Păi, ce facem musiu ?! Nu mai este politica statului de combatere a corupției ? Adică, după capul tău plin de cețuri, DNA face o politică străină „intereselor generale ale societății, apărării ordinii de drept, precum și a drepturilor și libertăților cetățenilor”, așa cum este prevăzut rolul și locul Ministerului Public în art. 131 alin. (1) din Constituție ?! Păi, să avem iertare, musiu, dar tu ai probleme serioase privind credibilitatea dar și judecata, după cum văd eu.

Vina nu este a DNA că politicienii ajung să fie cercetați penal. Este vina lor. Este vina celor care au puterea de a stopa comiterea actelor infracționale. Era atributul tău de Președinte care le cunoaște pe toate - așa te lăudai în permanență -, să îi împiedici pe politicieni să comită infracțiuni. Nu ai făcut așa ceva pentru că ai aplicat și tu aceleași metode de asigurare a campaniilor tale electorale. Pentru că tu ai avut campanii politice pentru tine în primul rând, pentru partidul care te susținea, în al doilea rând dar și pentru fiica ta Elena (Eba), în al treilea rând ! Nu te deosebești cu nimic de polticienii cărora astăzi le iei apărarea ba, după părerea mea, ești mai rău ca ei.

Calificând acțiunile legale ale DNA ca fiind „o politică” a instituției, Băsescu lasă loc la o idee. Ideea unui compromis cu cineva care ar putea interveni pentru ca DNA să nu mai fie atât de „încrâncenat” în a duce în fața justiției infractorii cu patalama de politicieni ! Băsescu induce ideea unui compromis cu Președintele Klaus Iohannis ! Asta este părerea mea. Nu cu Justiția, reprezentată de ICCJ, deși, nu este exclus să fie și în rândul magistraților unii care să accepte un astfel de compromis. În aceste zile vedem magistrați care amenință cu greva ! Ireal ! Așa că ipoteza de mai sus are rostul ei.

Dacă Băsescu induce ideea compromisului, înseamnă că el a practicat așa ceva ? A intervenit la procurori pentru a face una-alta în funcție de interesul lui Băsescu la un moment dat ?! Dacă îi trece așa ceva prin cap, înseamnă că așa ceva este posibil după judecata lui. Înseamnă că el acceptă așa ceva !

Cât privește „blocarea” Parlamentului, mănâncă gogoși. Parlamentul nu este blocat, Parlamentul s-a stricat de tot. Nu au treabă parlamentarii cu modificările propuse de ministrul justiției la codurile penale. Nu în forma avansată la Parlament. Ei speră să facă modificările în așa fel încât să nu mai fie căutați de procurori pentru tâlhăriile pe care le-au făcut pe unde au fost.

Nu merge Băsescule ! Prin astfel de declarații pui sub semnul îndoielii tot ce ai susținut până acum: realizările tale ca Președinte al României. Nici nu mai este nevoie ca PNL sau PSD să te critice. Îți dărâmi singur soclul pe care ți l-ai construit, pe care te-ai cățărat și pe care îl vrei etern peste veacuri să știe și românul din viitor ce mare Președinte de țară ai fost tu. Cu fiecare zi care trece, cu fiecare declarație pe care o dai, confirmi ceea ce lumea știe: ai fost și ești un politician de doi bani bucata. O persoană fără morală, o persoană care a ajuns la funcția supremă cu integritatea deja pierdută. Ai fost și ești un impostor.

Niciun comentariu: