joi, 1 septembrie 2016

Încă un terorist din România este declarat de CAB ca fiind indezirabil !

Pe 31 august am făcut un articol după o știre Agerpres, în care se arăta că un pakistanez a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani pentru acțiuni de propagandă în favoarea unor entități teroriste.

Astăzi, Agerpres îmi pune pe tavă un alt individ din „aceeași specie”. Terorist islamist, venit în România pentru „studii”, prin 2013. De data asta un irakian, Hamad Raad Salih Hamad !

Concluzia de la articolul trecut se confirmă. Mai avem extremiști islamiști. De aceea, îndemnul de a fi mai atenți cu cei din jurul nostru capătă actualitate. Dacă nu sprijinim forțele de ordine publică pentru descoperirea și neutralizare extremiștilor islamiști, vom deveni victimele lor.

Fac o precizare ! Nu toți musulmanii sunt teroriști. Teroriștii sunt relativ puțini luând în calcul populația musulmană, problema este să nu fie pe teritoriul nostru. Ajutorul pentru identifcarea lor îl putem primi de la cei mai calificați să îi identifice: musulmanii din România, atât cei care au sute de ani de istorie în România prin familiile din care provin cât și cei veniți în anii din urmă și care se integrează în societatea română cu bună credință.
SRI: Irakianul declarat indezirabil avea un profil religios radical, fiind intolerant cu occidentalii și musulmanii șiiți
În urma măsurilor informativ-operative întreprinse la nivelul SRI, s-a stabilit că suspectul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Concret, acesta s-a remarcat printr-un profil religios radical, manifestând în repetate rânduri intoleranță față de occidentali și musulmanii șiiți, derulând activități de propagandă menite să atragă coreligionari din țara noastră spre ideologia jihadistă/ideologia DAESH - comunicatul SRI.
Curtea de Apel București a acceptat dovezile prezentate de SRI și l-a declarat indezirabil pe teritoriul României pentru o perioadă de 10 ani.

Se face curățenie și la noi. În Germania au pus sub „lupă” inclusiv militari, membri ai armatei germane. O parte dintre luptătorii DAESH sunt foști militari germani lăsați la vatră ! În toate statele europene, radicalii religioși sunt căutați cu înfrigurare.

Ministerul Justiției a terminat un proiect de lege care să sprijine schimbul de informații cu alte state, nu doar din Uniunea Europeană, legate de terorismul islamist sau de oricare altă formațiune radicală, pentru clarificarea situației unor persoane extremiste aflate în custodia unui stat.

Sunt măsuri care distrug rețeaua de propagandă a DAESH, posibilitățile de atragere a unor noi luptători, posibilitatea de a comite acte teroriste pe teritoriul României dar și al statelor membre UE.

Niciun comentariu: