marți, 20 septembrie 2016

Vicepremierul Costin Borc: este a șasea deschidere de fabrică din domeniul auto la care particip de când sunt ministru

Costin Borc - vicepremier al României în Guvernul Cioloș
Agerpres ne informează că vicepremierul Costin Borc participă astăzi, marți, la Râmnicu Vâlcea, la deschiderea celei mai noi subsidiare a grupului francez Faurecia.

Mai încolo, afirmă că este a 6-a fabrică la a cărei deschidere participă din domeniul auto de când a devenit ministru al economiei ! Numai din domeniul auto !

Dacă leg știrea de evenimentul de ieri, din Parlament, unde prim-ministrul Dacian Cioloș a prezentat situația reală a economiei românești (la cererea infractorului Liviu Dragnea, președintele PSD !), avem și exemplul perfect pentru a arăta că acest Guvern chiar a făcut treabă. Dacă ne amintim că Cioloș a afirmat că numărul locurilor de muncă a crescut de când a preluat Guvernul cu peste 140.000, și dacă ne amintim că a precizat că 100.000 sunt în domeniul serviciilor iar peste 40.000 sunt în producție avem o imagine și mai bună a realității datelor prezentate.

Costin Borc a afirmat cu timp în urmă că „Rolul statului este de a înlătura barierele care stau în fața mediului de afaceri”. Este evident că acest Guvern Cioloș asta a făcut. Că vicepremierul asta a făcut. Iar știrea vine să confirme. La fel cum confirmă explozia investițiilor străine în economia românească, explozie care s-a produs, ce să vezi, abia după ce Guvernul Cioloș a început să funcționeze la turație maximă.
Creșterea economică, pe care o avem astăzi și pe care o avem de câțiva ani, nu poate fi continuată decât pe baza dezvoltării capacităților de producție și pe baza unui plan care să producă și să aducă niște reforme structurale în așa fel încât un producător să se instaleze în Romania. Guvernul din care fac parte sprijină în mod deosebit industria românească și exemple sunt nenumărate — este a șasea deschidere de fabrică din domeniul auto la care particip de când sunt ministru — și mă bucur că se creează locuri de muncă de calitate, în jurul unor producători globali care oferă condiții bune de muncă și de viață. Deschiderea fabricii din Râmnicu Vâlcea arată că este o zonă care se dezvoltă, zonă care nu este departe nici de clienții din Craiova, nici cei din Pitești și care va fi cât de curând legată de autostradă, de vestul României și de Europa
Poate citesc și susținătorii lui Ponta, Dragnea, Tăriceanu și Băsescu. Poate că le arată și acestora că în Parlament au spus tâmpenii. Pentru că realitatea din țară este cu totul alta decât „realitatea” din discursurile lor.

PNL face bine că își asumă și susține această guvernare. O guvernare de criză care însă a depășit toate așteptările. Cu toate sincopele care au avut loc. Este, de departe, mult superioară tuturor anilor de guvernare PSD sub conducerea inculpatului Victor Viorel Ponta.

2 comentarii:

Daniel Ioan spunea...

Ma bucur mult pentru vestile bune si sper ca vor fi intelese bine si de cei care sustin PSD-ALDE si acestia isi vor schimba convingerile pana la alegeri.
Este evident ca noile locuri de munca sunt importante, dar e tot mai clar ca ce conteaza mai ales este calitatea si nu cantitatea lor, adica faptul ca sunt asteptate mai ales locurile de munca bine platite.
Cand l-am auzit, la prima vedere, discursul lui Pambucian din Parlament mi s-a parut in afara subiectului, dar acum inteleg are multa dreptate, noi locuri de munca la lopata nu mai pot constitui motive de mandrie pentru nici un guvern. Si ca problema este de fapt mult mai complicata, nu se reduce numai la atragerea investitiilor ci si pregatirea unor resurse umane competente.
Iar pe de alta parte stabilirea unei ponderi optime in reprtitia PIB-ului intre salarii si profturi nu este deloc simpla. Sunt probleme care ar trebui dezbatute cu calm in societatea noastra si stabilite strategii si politici inteligente pentru viitor.

Crăciun Florin spunea...

Foarte bune observații. Noile locuri de muncă sunt nu doar mai bine plătite, sunt și cu un nivel mai înalt de producție: mașini unelte performante, robotizarea producției ... de aici o instruire superioară etc.