marți, 13 septembrie 2016

Infractorul Dragnea adevăr grăiește.

După ce declarația Președintelui Klaus Iohannis a tăiat macaroana lui Nicușor Dan și a USR-ului pornit să obțină semnăturile miniștrilor „tehnocrați” pentru propria glorie politică (acum sincer, cu ce folos ?), jurnaliștii de la România Tv, sau ce or fi ei, au vrut să afle părerea lui Dragnea dacă nu cumva Dragnea le-a impus să îl întrebe. Poate fi ultima variantă, pentru că răspunsul este unul elaborat. Agerpres.

Dragnea dă un răspuns echilibrat. Totuși.
Cred că președintele României ar trebui să fie mulțumit să se formeze o majoritate stabilă după alegeri, indiferent dacă nu e acolo PNL-ul. Pentru că de asta are nevoie România — de un Guvern care să fie susținut puternic de către români. Noi suntem într-o perioadă în care lumea e în fierbere. Noi discutăm de marea împăcarea Dragnea — Ponta, e important, dar la nivel planetar asta este nimic. Lumea fierbe, lumea de reașază, Europa se reașază. În jurul nostru, dacă discutăm cu curaj și fără niciun fel de rezerve, avem toți vecinii noștri care nu mai sunt ca acum câțiva ani de zile orientați sută la sută către Vest și pe parcursul european și proatlantic, ca să discutăm deschis. Suntem singura insulă. În condițiile astea, dacă România va fi guvernată de un Guvern instabil, măcinat în interior de oameni care nu se înțeleg, care se va rupe în câteva luni de zile, devenim pradă ușoară
Infractorul Dragnea are dreptate când caracterizează vecinătatea României ca fiind „instabilă” politic cu privire la Uniunea Europeană dar în special la NATO. Are dreptate când spune că România a devenit o insulă. Are dreptate când spune că România are nevoie de un Guvern politic, stabil, susținut puternic nu doar în Parlament ci de toate forțele politice ale țării.

Pentru că infractorul Dragnea este președintele PSD, își dorește ca PSD să câștige alegerile să formeze împreună cu ALDE, minoritățile naționale și, de ce nu, UDMR (dacă mai intră în Parlament !) care are „bunul obicei” de a se alia post-alegeri cu învingătorul. Șanse sunt.

Mesajul lui Dragnea este în special pentru alegătorii PSD și ai ALDE. Au nevoie și de mesaje „cuminți”, echilibrate, mature. Lumea lor este permanent invadată de mesajele tembele de la România Tv sau Antena 3 și un astfel de mesaj „cuminte”, politic așezat le confirmă lor alegerea înțeleaptă. Uite că PSD este un partid european deplin și proatlantic ! Uite că PSD nu este pro-Rusia și anti-NATO cum tot spun unii și alții. Uite că PSD nu este ca USR-ul lui Nicușor Dan bănuit de legături obscure cu finanțele putiniene sau sorosiste, ca atare anti-UE și anti-NATO.

Ei, le mai spune ceva infractorul Dragnea. El nu este ca Ponta, aliatul lui Erdogan și al unora de prin Asia, cărora le-a făcut favoruri guvernamentale de se ia DNA de el aproape săptămânal.

Pe de altă parte, acest mesaj al lui Dragnea este o atenționare a lui Klaus Iohannnis. Să accepte majoritatea pe care PSD o va forma în Parlament după alegerile parlamentare. Iar următoarele afirmații, fac și precizarea că PSD nu va fi de acord să formeze cu PNL un nou guvern:
Am mai avut asta cu PNL și am ajuns la concluzia că mai binele este dușmanul binelui. Dincolo de asta, în mod natural, între noi și oamenii care conduc și formează acum PNL-ul și PDL-ul nu se pot stabili relații firești, bune de colaborare și de lucru în comun. În mod realist, pragmatic, nu se poate. Am evaluat asta cu colegii mei din partid de câteva luni de zile. Recunosc că a fost undeva la începutul anului — câțiva colegi din teritoriu au spus la un moment dat că poate ar fi bună varianta unui Guvern solid format din PSD și PNL. Președinții de organizații. (...) Nu este nici punctul meu de vedere, nici al partidului. Nu poți avea încredere. Poate suntem noi răi, poate suntem noi nebuni, dar suntem incompatibili și atunci de ce să visăm la o himeră? De ce să ne propunem noi ce va fi imposibil? (...) Va trebui și președintele și toată lumea și noi să ne uităm la ce spun oamenii. Dacă oamenii spun: PNL a câștigat alegerile, împreună cu unul sau două partide fac Guvernul, dacă vom câștiga noi, ar trebui să-l facem noi. Așa zice la Constituție și așa zice la bunul simț. Dacă aceste două lucruri se vor întâmpla, o să vedem
Este clar. Pentru că am citit și o declarație a lui Traian Băsescu referitoare la PNL și conducerea acestuia, constat că și infractorul Liviu Dragnea și suspectul Traian Băsescu au probleme exact cu liderii actuali ai PNL: Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

Infractorul Liviu Dragnea vede că este incompatibil cu „oamenii care conduc și formează acum PNL-ul și PDL-ul (?!)”, suspectul Traian Băsescu afirmă că PNL ar trebui să își dea jos conducerea, Alina Gorghiu și Vasile Blaga să fie demiși pentru că PNL sub conducerea lor este imposibil de abordat, PNL-ul sub conducerea lor duce o politică care lui, lui Traian Băsescu, nu îi place.

Când „dușmanul” te laudă, trebuie să vezi unde ai greșit față de ai tăi, când „dușmanul” te critică și îți cere capul, înseamnă că faci bine pentru ai tăi.

Până la urmă, infractorul Dragnea are și un dubiu. Acel „să vedem” de la urmă ne spune că nu este sigur că Președintele Klaus Iohannnis va face ce își dorește PSD. Dacă PSD va forma o majoritate parlamentară, evident că Președintele Klaus Iohannis va respecta Constituția și va propune un prim-ministru agreat de PSD și aliații acestora însă este mai mult decât evident că nici unul dintre cei care au calitatea de infractori, inculpați sau suspecți în dosarele penale nu va fi acceptat de Președinte. Iar cei care se găsesc în această situație sunt cei care formează majoritatea numelor sonore de la PSD și ALDE ! Nu le rămâne decât zona în care Președintele nu poate interveni. Parlamentul este imun la indicațiile și cererile Președintelui țării. Așa că majoritatea numelor cu codiță penală de la PSD și ALDE au doar „tarcul” Parlamentului unde se pot zbengui.

Infractorul Liviu Dragnea a vorbit corect. La fel ca Traian Băsescu, uneori. Dar asta este doar vopseaua de pe gard. Pentru că în curtea PSD și a ALDE, colcăie de procurori de la DNA care tot deschid capacele „lăzilor” cu bani furați pe timpul guvernărilor anterioare ale PSD.

Degeaba se chinuie infractorul Liviu Dragnea să schimbe fațada clădirii dacă în interiorul ei este cocină de porci.

Niciun comentariu: