vineri, 16 septembrie 2016

Unde dai și unde crapă. La eleganță se răspunde cu o tâmpenie. Nicușor Dan este ghiolban.

Nicușor Dan
M-am gândit mai mult înainte de a pune o postare cu referire la ieșirea publică a lui Nicușor Dan în urma declarației Alinei Gorghiu privind considerarea USR. O declarație măgulitoare, până la urmă, o declarație care pune USR într-o lumină favorabilă față de alte partide de nișă, cum ar fi ALDE sau PMP. USR fiind, până acum, doar o intenție de partid, un actor politic local în București. Atât. Până la a fi partid, mai are mult drum de parcurs.

Alina Gorghiu s-a referit la USR cu eleganță:
Dacă mă uit la partidele mici din România în acest moment, că e ALDE, că e PMP, că e USR, cel care sunt sigură că merită să fie în Parlament, și mi-aș dori să-l văd în Parlament, este USR. În niciun caz cele două partide de nișă toxice — PMP și ALDE
În plus, Alina Gorghiu a adăugat că „se pot găsi căi de comunicare cu acest partid pentru susținerea unui viitor cabinet”.

Răspunsul lui Nicușor Dan este absolut aiuritor. Iau știrea de la Agerpres. L-am aranjat puțin, pentru o lectură mai ușoară.
Doamna Alina Gorghiu, copreședinte PNL, a început să ne facă oferte publice de colaborare, dorindu-și o susținere comună a unui viitor Guvern.
Este, pe de o parte, un mod ușor neserios de a face politică după o serie lungă de atacuri politice împotriva USR și, pe de altă parte, o declarație prematură în absența unei voințe politice dovedite pentru reformă internă a PNL, pentru transparență și bună guvernare în administrația locală sau centrală.
Răspunsul meu este următorul:
1. USR nu va face alianță cu niciun partid, deci nici cu PNL. (...).
2. Susținem un premier tehnocrat și un guvern care va prelua proiectele noastre în programul de guvernare.
3. Vom susține măsurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparență a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administrației și la o creștere a respectului față de lege, însă nu vom da un cec în alb niciunui Guvern.
4. PNL încearcă să se poziționeze într-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Așteptăm, înainte de toate, reforma internă a PNL
 Înainte de a merge mai departe, preiau de pe blogul prietenului Radu Zlati, parlamentar al PNL de Gherla, o observație de bun simț:
Nu pot vorbi în numele partidului, dar părerea mea, ca deputat național-liberal, este că domnul Nicușor Dan este precum fata mare ce refuză ofertele de măritiș pe care nu le face nimeni. Se face de râs și, în loc să râdem ”împreună” cu ND, râdem ”de el”.
Eu sunt mai direct și spun că Nicușor Dan a dat un răspuns de ghiolban. Iar pentru a nu inflama spiritele, pun mai jos definiția termenului folosit de mine.
ghelbán, ghelbáni s. m. (arg.) om fără educație sau cu apucături grosolane (var. ghiolban)
Nu este prima oară când Nicușor Dan se comportă grosolan. Ce reformă internă în PNL așteaptă el ? La ce se referă ? Cine crede el că sunt membrii PNL ? Sunt cumva niște „corupți” așa cum ne-a mai calificat odată, împreună cu individa care îl acompaniază, Clotilde Armand. Pun și noțiunea „corupt” mai jos pentru a înțelege că aici este vorba despre insulte adresate unui număr enorm de oameni care sunt membri ai PNL.

Am scris un articol în 11 august 2016, după ce Clotilde Armand, curtată intens de două individe de la „Revista 22”, a făcut următoarea declarație:
Cineva care astăzi se înscrie în PSD sau PNL este clar o persoană coruptă.
Deci, după alegeri. Insultele la adresa membrilor PNL au continuat. Reacția noastră, a membrilor PNL, indiferent de nivelul organizației, este considerată de Nicușor Dan „atac politic”.

  • CORÚPȚIE, corupții, s. f. 1. Abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. 2. Desfrânare, depravare.
  • CORÚPT, -Ă, corupți, -te, adj. (Despre oameni) Care se abate de la morală; desfrânat, depravat, stricat.

Păi, cum dracu să vorbesc cu tine normal dacă tu mă faci desfrânat, depravat, stricat pentru faptul că sunt membru al PNL ?!

Greșeala majoră a PNL, în special a celor care lucrează la strategiile PNL, este aceea că a cauționat USB, că la ridicat la rang de partid și că umblând aiurea după cai verzi pe pereți a creat impresia că PNL și USB/USR ar putea fi două partide care pot colabora. Ei bine, ne merităm astfel de răspunsuri din partea unor indivizi care stau foarte prost la capitolul morală și conduită civică. Nu poți avea față de ghelbani/ghiolbani un comportament civilizat pentru că nu îl pricep.

Comentând pe Facebook declarația lui Alina Gorghiu am spus că dreptul la opinie este garantat. Este opinia ei și i-o respect, deși eu nu am fost de acord cu ea. Nicușor Dan, cu această ieșire, m-a confirmat.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Hahaha! Va este FRICA! Si va mai si puneti mana in cap ca chelul fara tichie!

ionescu ovidiu spunea...

Autorul are dreptate! N.D.începe să devină infatuat dar cu apucături feciorelnice. Răspunsul său oglinesște clar incapacitatea lui de a fi lider național. Cucoana din discuție este o păpușă care-l secondează. Având o clanță tare, un pic isterizată, etalează bufeurile tipice vârstei și sorgintei sale. Las că nici de bucureștence nu îmi este rușine. Di o sută de doamne interogate de mine dor trei au fost la vot...și să nu ne mirăm dacă florăresele și rudele lor o vor urma pe „papagaliță”...

GPL spunea...

Pentru a avea pretentia ca PNL al carei doctrina o sustin,ca doreste sa fie cu adevarat democrat, sutin ca ar fi momentul sa intocmeasca lista candidatilor in ordine alfabetica a acestora iar eu alegatorulsa pot bifa candidatul ce ma reprezinta cel mai bine apoi sa stampilez partidul.Dupa ce se afla rezultatul obtinut de partid organizatorii partidului din fiecare organizatie judeteana sa intocmeasca clasamentul castigatorilor in ordinea numarului de bifari obtinute.Ultimele 3 locuri din clasament sa ramana la dispozitia liderilor din judet ai PNL, ceilalti castigatori sa preia automat mandatele de parlamentari.Va implor sa renuntati la eligibitate limitata.Asa vom castiga simpatia electoratului.Mult succes!

Crăciun Florin spunea...

Valer Cioica,

Interesantă propunere ! Subscriu. O voi pune și eu la discuțiile cu membrii PNL din organizația de care aparțin. Bine, acum nu putem face mare lucru pentru că pentru aceste alegeri, la București, la fel ca în țară, s-a apelat la o procedură mai veche. Dar ideea este valoroasă. Mulțumesc ! Poate o aplicăm la celelalte alegeri. O voi susține.