luni, 19 septembrie 2016

Președintele Klaus Iohannis este profund dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat în Senat.

Mădălina Dobrovolschi
Purtătorul de cuvânt al Președintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a transmis, la cererea Agerpres, punctul de vedere al Președintelui.
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament. Președintele subliniază din nou ceea ce a spus de multe ori — politicienii care blochează actul de justiție nu se vor bucura niciodată de respectul și încrederea cetățenilor. Prin votul de astăzi, o parte din senatori a demonstrat, din nou, că nu s-a înțeles nici până acum faptul că vinovăția sau nevinovăția unui om nu este stabilită de un vot în plen, ci de o instanță de judecată. Într-un stat de drept nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege!
Nu voi fi la fel de elegant în exprimare. Au înțeles, domnule Președinte, au înțeles, sunt oameni cu instruire, au diplome peste diplome, multe dintre ele în științele juridice dar nu au conștiință cetățenească. Lor nu le place democrația. Sunt împotriva democrației. Complet.

Sunt complici la uciderea din culpă a unui tânăr polițist care își îndeplinea un atribut de serviciu. Și ei și inculpatul care era primar general al capitalei care ar fi trebuit să aibă reprezentant pe teren care să supervizeze modul în care se efectuează lucrările la carosabil și modul în care spațiul de lucru era pregătit pentru noapte.

Sunt complici pentru că acest coleg al lor poreclit, cu deplin temei, „generalul izmană” se apără cu „viteza legală” a mașinii în care era și care circula pe ploaie și noaptea cu viteza legală ! Cu carosabilul umed și alunecos. Sunt complici pentru că au judecat ei o cauză penală în loc să lase o instanță competentă să se pronunțe.

Dumneavoastră sunteți dezamăgit. Eu sunt înfuriat. PSD, ALDE și ceilalți care au respins cererea procurorilor sunt cancerul României.

Niciun comentariu: