luni, 26 septembrie 2016

Ședința CSAT are obiective serioase, peste bălăcăreala politicianistă din media.


Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Președinției, anunță că CSAT-ul de mâine are pe ordinea de zi ca temă principală implementarea deciziilor de la summit-ul NATO de la Varșovia care au implicații naționale și situația sistemului de sănătate care a erupt ca un furuncul (de unde iese la iveală mult puroi ca urmare a „privatizării” sistemului de cei care îl compun în folosul lor).

Problema de bază, luarea unor decizii pentru implementarea deciziilor summit-ului NATO care au implicații naționale, obligă nu doar prim-ministrul la o serie de decizii ci și fiecare minister care va participa la acțiunile pe plan național. Cu cheltuielile aferente, cu îmbunătățiri legislative, cu resursa de personal, cu producția industrială, cu pregătirea infrastructurii de transport - aeriană, navală, rutieră și feroviară -, cu pregătirea la nivel național a infrastructurii informatice și de comunicații etc.

Iar asta înseamnă programe guvernamentale care va trebui să fie preluate de guvernarea viitoare. Indiferent care ar fi aceea. Teoretic, inclusiv o guvernare PSD. Practic, o viitoare guvernare PSD ar cam pune frână programelor guvernamentale românești pentru implementarea deciziilor de la summit-ul de la Varșovia. Avem cam multe semnale de „întoarcere a armelor”, semnale date cu disperare de Victor Viorel Ponta pentru care PSD și-a anulat codul de integritate. Nu mai spun de partenerul ALDE al PSD care a devenit anti-european, anti-NATO, anti-democrație la concurență cu PSD-ul.

Cât privește „păduchii politici”, USR are ciudate legături în est iar cele din vest sunt anti-UE, PMP-ul lui Băsescu este deja anti-NATO pe față iar anti-UE cumva mai ascuns, iar ANR lui Marian Munteanu este mai aproape de comportamentul bisericos al Gabrielei Firea a lui Pandele de la Voluntari.

Singura speranță este PNL. Rațiunea asta spune. Celor care o au.

Niciun comentariu: