luni, 12 septembrie 2016

Clovnii triști ai politicii din România.

Imagine de pe Google. „Salvatorii Bucureștiului”. Au salvat până a ieșit, pe linie, PSD !
După ce a făcut o declarație pe care am tratat-o cu destulă atenție spun eu într-un articol scris ieri (aici), azi mă văd obligat să revin pentru că cei doi clovni politici din imagine nu au de gând să mă lase să respir. Iar au debitat tâmpenii. C'așa-i la ei. Preiau în scurt ce a spus Nicușor Dan:
PNL crede că vremea tehnocraților a trecut, USR afirmă că abia începe. Guvernele politice au eșuat în transparentizarea actului administrativ, au politizat până la sufocare administrația publică, în jurul lor au înflorit corupția și clientelismul.... mulți cetățeni își doresc în continuare o guvernare tehnocrată pe care USR o va sprijini.
Trăind doar în lumea internetului, Nicușor Dan (poreclit de unii Ni(mi)cușor Dan !), confundă voința unor internauți, mai slobozi la gură și cu viziuni cam anarhice, cu voința populației României. Ce să vezi, la Țebea, infractorul Liviu Dragnea a fost rugat de niște enoriașe a „bisericii” PSD să le scape „de neamț” care se face vinovat de punerea guvernului de tehnocrați. În timp ce internauții lui Nicușor Dan ies la vot doar dacă îi doare măseaua și ajung la cabina de votare doar dacă este în drumul lor către urgențe, votanții infractorului Dragnea merg la vot încolonați pentru că așa le cere infractorul.

Astăzi, visul erotico-politic al lui Nicușor Dan a primit o lovitură. De la Președintele Klaus Iohannis.
Discuția cu premier tehnocrat și premier politic... Eu pot să vă spun părerea mea foarte simplu și foarte clar: o țară trebuie să aibă un guvern politic. E simplu de tot ... Eu cred că după alegeri nu putem să discutăm de altceva decât de un Guvern politic
Această declarație a lui Iohannis a provocat, normal, o încercare disperată a lui Nicușor Dan de schimbare a propriei declarații.
Este o nuanță aici (fleoșc !), Guvern politic înseamnă miniștri politici, premierul poate să fie politic sau tehnocrat. Noi susținem ideea unui prim-ministru tehnocrat, pentru că el are avantajul de a nu răspunde unor șefi politici și de a nu răspunde unor interese din rândul partidelor politice așa cum am văzut până acum. Ne e teamă că un prim-ministru politic și un Guvern politic să ducă înapoi toți acești pași mici pe care Guvernul tehnocrat i-a făcut, depolitizarea unor funcții publice, transparența cheltuielilor
Declarația lui Iohannis i-a tăiat macaroana. Nicușor Dan a intrat în zona absurdului mai rău decât era ieri. Ieri era împotriva Constituției și a statului de drept. Azi este împotriva inteligenței umane. Sau a devenit aliatul ei ? Una din ele. Dacă i-a devenit aliat, înseamnă că se sacrifică și a trecut de partea proștilor politici pentru a scoate în evidență pe cei care gândesc, cât de cât, bine.

Declarația lui Nicușor Dan este un monument de prostie. Fără nici o discuție. Disperat să se agate de „tehnocrații” de la Guvernul Cioloș, acceptă să se mulțumească cu Cioloș. Mesajul lui, prost construit, evident, ne arată că el îl susține pe Cioloș că alt prim-ministru tehnocrat candidat la funcție nu există deocamdată. Nu este exclus ca de la USB/USR să vedem cum apare câte un „tehnocrat” care să acopere un eventual refuz al lui Cioloș de a-i băga în seamă.

Prostia monumentală a lui Nicușor Dan este aici, în această formulare: „Noi susținem ideea unui prim-ministru tehnocrat, pentru că el are avantajul de a nu răspunde unor șefi politici și de a nu răspunde unor interese din rândul partidelor politice așa cum am văzut până acum”.

Cum gândește omul ăsta ? Cu ce gândește ? Cu curul ?

Cum poate el gândi că un prim-ministru, tehnocrat cum îl vrea el, nu răspunde unor șefi politici din Parlament care au majoritatea ? Cum poate gândi el că un prim-ministru tehnocrat, cu un cabinet de miniștri numiți politic, poate face ce îl taie pe el capul ? Omul ăsta este rupt de realitate ! Omul ăsta nu vede ce face actualul Guvern. Nu vede că urmărește și aplică întocmai programul de guvernare depus la Parlament și aprobat la investirea actualului Guvern.

Pentru a fi ziua completă, din partea USB/USR, a ieșit la înaintare și coana Gură Mare, Clotilde Armand.
Eu nu sunt deloc de acord cu părerea aceasta. Mi se pare că România are nevoie de o viziune, nu are nevoie de partizanism, de discuții inutile, avem nevoie de viziune transpartinică, o viziune care este dincolo de politică și această viziune să se concretizeze în masterplanuri și pe Educație și pe Sănătate, aceste planuri trebuie să fie dezbătute cu toți românii, toată lumea trebuie să știe foarte clar ce trebuie făcut, ce trebuie construit, să avem niște etape și să fie un acord la nivelul tuturor partidelor politice pentru a implementa aceste masterplanuri. Aceste masterplanuri trebuie elaborate de niște oameni care au o viziune și știu probleme tehnice și au viziune de ansamblu cum sunt anumiți miniștri actuali
Să fie clar, mogâldanilor, coana Gură Mare vrea, nici mai mult și nici mai puțin, ceva în genul statului socialist de tristă amintire ! Hait !

Cineva face niște master-planuri, partidele le acceptă (dacă nu, dracul le ia !), niște miniștri le aplică iar Parlamentul aplaudă furtunos. Coana asta cu gură mare este dusă cu pluta. Evident. Trăiască Republica Populară Chineză ! Traiască Republica Populară Coreea de Nord !

Măi frate, măi ! Individa nu o fi pe la tinerețile ei una dintre comunistele pure și dure din Franța ?

O să am rețineri când voi mai citi postări ale susținătorilor USB/USR. Mai ales când susținătorii se declară, nici mai mult și nici mai puțin, liberali care vor altceva, nu mai vor PNL.

Agerpres m-a surprins plăcut punând totul într-o singură știre.

Niciun comentariu: