sâmbătă, 10 septembrie 2016

Victor Ponta rămâne sub control judiciar. Decizia susține măsura luată de procurori.

Victor Ponta în vizită la „coana” Justiție.
Pus sub control judiciar de procurori, pentru 60 de zile, Victor Ponta a contestat decizia și a ajuns la ICCJ. După ce au tot judecat cererea lui Ponta, judecătorii au ajuns la o decizie, târziu în noapte. Victor Viorel Ponta rămâne sub control judiciar însă îi este anulată una din interdicțiile impuse de procurori. Poate vorbi în presă despre cauza sa. Agerpres.

Evident, Ponta se va folosi de această permisiune. Are gura mare. Elena Udrea îi este alături „la bine și la greu”. Alții, mai ales jurnaliștii, răsuflă ușurați. Sursa de scandal rămâne „în viață”. Au ce scrie, au ce comenta, Ponta și ai lui pot da „ca surse” informații.

Cei de la Evenimentul Zilei au impresia că Ponta a primit voie să părăsească și țara. Deocamdată, EvZ este singurul ziar care are această impresie. Să înțeleg că ceilalți jurnaliști au dormit în papuci ?

Jurnaliștii văd decizia ICCJ ca o mare victorie a lui Ponta. Fleoșc ! Victorie pe dracu. Ponta este și rămâne băgat până peste cap în hazna.

ICCJ confirmă măsura luată de procurorii DNA. Iar asta spune destul de multe pentru cine vrea să priceapă. Suspiciunile rezonabile ale procurorilor care au dus la instituirea controlului judiciar în cazul lui Victor Viorel Ponta sunt corecte ! Cel puțin până la proba contrară. Iar aceasta va fi în sarcina lui Ponta să o aducă. Dacă Ponta nu răstoarnă probele procurorilor, este „bun de plată”.

Faptul că poate vorbi în presă despre propriul dosar, nu este o mare victorie atunci când judecătorii admit măsura luată de procurori.

Pentru că nu urmăresc posturile Tv de dezinformare calificată a opiniei publice - Antena 3, România Tv, B1 Tv, Realitatea Tv etc. -, aștept să văd din reacțiile de pe Facebook ce le mai trece jurnaliștilor manipulatori prin cap sau ce tembelisme mai emit analiștii neamului.

Actualizare:

Agerpres spune că Ponta a obținut și dreptul de a părăsi țara. Ponta a preluat din dispozitivul hotărârii ICCJ și a pus pe pagina de fb decizia de mai jos.
Admite plângerea formulată de inculpatul Ponta Victor Viorel împotriva ordonanței din data de 06 septembrie 2016 dispusă în dosarul nr 113/P/2016 la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești, în sensul înlăturării din conținutul ordonanței de luare a măsurii controlului judiciar a infracțiunii prev. de art. 48 al.1 C.p. rap. la art.29 alin.1 lit.b din Legea 656/2002 cu aplic. art.5 C.p. Modifică obligațiile impuse inculpatului prin ordonanța sus-menționată în sensul că înlătură: obligația de a nu părăsi țara decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent; obligația de a nu face declarații în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum și la martorii audiați în cauză. Menține celelalte dispoziții ale ordonanței care nu contravin prezentei hotărâri
 Cât privește înlăturarea din conținutul ordonanței procurorilor a infracțiunii de la art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002, aici este vorba despre infracțiunea de spălare a banilor, unde Ponta este considerat de procurori ca fiind complice.
Art. 29(1) Constituie infractiunea de spalare a banilor si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani:...b) ascunderea ori disimularea adevaratei naturi a provenientei, a situarii, a dispozitiei, a circulatiei sau a proprietatii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscand ca bunurile provin din savarsirea de infractiuni;
Referirea la art. 48 al. 1 Cp - complicitatea -, înseamnă că Ponta a fost scos de sub acuzația de complicitate la evaziunea fiscală ca temei a măsurii luate de procurori.

Trag concluzia că procurorii vor fi foarte atenți să facă dovada și a acestei complicități, pentru că se leagă, într-un fel, folosirea funcției politice și finanțarea acțiunii de aducere a lui Blair.

Să vedem ce va fi.

Un comentariu:

Freddye spunea...

Prostituțio in integrum...bătrăne macaronar....asta faci tu aici.. Banu" să iasă..