Anca Dragu, ministrul finanțelor publice |
La DNA este un dosar nou, cu Ponta în prim plan iar Sebastian Ghiță în plan secund, dosar ce pute rău de tot a „petrol”. Corupție cât încape, evaziune fiscală la greu ... Pe o manevră financiară care a putut fi abordată pentru că așa „permitea” legislația în vigoare.
Nu am încredere în ce comunică PSD, prin Liviu Dragnea și mai ales ce zvonuri răspândește Victor Viorel Ponta prin intermediul Facebook. Cum, evident, nu am deloc încredere în presa arondată PSD care dezinformează la greu. De aceea pun comunicatul Ministerului Finanțelor Publice mai jos.
Ministerul Finanțelor urmărește simplificarea și stimularea investițiilor prin măsuri fiscale, nicidecum majorarea taxelor și impozitelor
În urma articolelor apărute în presă, Ministerul Finanțelor Publice face următoarele precizări:
Așa cum am menționat în nenumărate rânduri, Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere majorări de taxe și impozite în acest an. Singurele măsuri care au fost şi sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale și în favoarea activității economice.
“Am cerut experților din minister pe probleme de fiscalitate o analiză internă care să cuprindă mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea și crearea unor condiții mai bune pentru mediul de afaceri.
În acest context, creșterea taxelor nu a fost luată în considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de măsuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem măsuri care să creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activități independente”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice.
Încă de la început, Ministerul Finanțelor a venit în sprijinul contribuabililor și a mediului de afaceri și are în vedere să continue această politică până la finalul anului. Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere o creștere a contribuțiilor sociale obligatorii nici pentru angajat, nici pentru angajator. Persoanele Fizice Autorizate (PFA), cu activități independente sau profesii liberale nu sunt vizate de vreo măsură de creștere a taxării.
În egală măsură, Ministerul Finanțelor Publice nu a avut niciodată în vedere modificarea costului angajatorilor cu salariile și nici a salariilor nete. De asemenea, nu este vizată acordarea vreunei amnistii fiscale. Informațiile apărute în presă, potrivit cărora averile nejustificate de până la un milion de euro primesc o perioadă de grație, respectiv până pe 31 martie 2017, nu reflectă o decizie a Ministerului Finanțelor Publice.
Subliniem faptul că nu există un proiect de modificare a Codului fiscal asumat de Ministrul Finanțelor Publice care să includă majorări de taxe și de impozite sau de contribuții sociale obligatorii.Care presă ? Normal, cea arondată PSD care are, se pare, un acord cu cea arondată PMP. Toți jurnaliștii și analiștii au sărit de fund în sus. Pe Facebook au anunțat ritos că „nu mai susțin Guvernul Cioloș” pentru că le ia din venituri. După ei, o întreagă „lume” dezamăgită au anunțat aceeași finalitate ! Așa, pe nepusă masă. Așa, hodoronc-tronc.
Oare de ce ?
Ieri, Justiția și-a făcut de cap. A chemat cam multe „notorietăți politice” la sânul ei pentru niște mici confesiuni. Victor Ponta și Sebastian Ghiță au primit control judiciar. În documentele procurorilor li se atrage atenția asupra comportamentului. În esență, un fel de „ciocul mic și joc de glezne”.
Atacul de acum asupra Ministerului Finanțelor Publice, pornit cu mare intensitate, are printre altele și rolul de a acoperi mediatizarea acțiunilor Justiției. Sunt mulți „atacatori”. Tare mulți. Să se fi deschis niște sipete cu averi ascunse care să fie împărțite, la disperare, presei ?
La ședința de astăzi a PSD, Liviu Dragnea a cuvântat „adânc”:
Guvernul nu înțelege că a fost învestit, în principal, pentru a administra treburile țării, nu pentru a proceda la schimbări din temelii și schimbări care nici nu sunt bine fundamentate, nici nu sunt dezbătute. Probabil dintr-o dorință de fugă pentru imagine. Mă refer la ultima inițiativă pe care am văzut-o despre intenția de modificare a Codului fiscal. Nu are legitimitate acest Guvern să facă acest lucru și sper să înțeleagă miniștrii. Speranță mare am, de fapt, la domnul Dacian CioloșSupărare mare. Mare de tot. Din moment ce Liviu Dragnea nu își mai amintește ce mandat a primit Guvernul Cioloș de la Parlament, la investitură și ce cuprinde programul de guvernare prezentat de Cioloș ! Pentru PSD a fost cea mai mare „țeapă” pe care au putut-o primi. Guvernul Cioloș nu a dormit în papuci, așa cum se așteptau PSD-iștii, dimpotrivă, și-a suflecat mânecile și a trecut să împlinească muncile lui Hercule.
Să ne amintim toate zbaterile PSD și declarațiile lui Dragnea, secondat de Tăriceanu, ba chiar și de Traian Băsescu, de la investirea Guvernului Cioloș și până acum. Să ne amintim de amenințările cu moțiunile de cenzură, să ne amintim de moțiunile simple, să ne amintim de cererile intempestive pentru demiterea unor miniștri care au început să schimbe în profunzime unele ministere și acte normative de uz intern, să ne amintim de reforma internă a administrație care a bulversat tot sistemul construit de PSD în administrație. Acum, pe final de mandat, Anca Dragu dă „cu parul” și sparge și ultimele „oale ale PSD” în care se țineau „darurile electorale”.
Spaima PSD este foarte mare. Dacă nu câștigă alegerile parlamentare, dacă nu reușește să formeze majoritatea în Parlament, toate reformele făcute dar și cele începute de Dacian Cioloș și miniștrii săi vor rămâne în vigoare și chiar vor fi finalizate. La PSD, există o teamă „politică”. Îi înțeleg.
Cât privește reacția lui Victor Ponta, aici nu mai este vorba despre PSD, doar așa, tangențial. El se reprezintă pe sine. Dragnea l-a scos di zona deciziei politice a PSD așa că despre Ponta port spune doar că „îl mănâncă ca pe Zambilica”. Nici nu mai preiau ce a scris Ponta pe Facebook. Nu mai are importanță. Pe el îl așteaptă o altă organizație „locală”, nu o Cameră a Parlamentului.
Totuși, Victor Ponta are un „merit”. Este inițiatorul și promotorul dezinformării grosolane prin intermediul presei a publicului cu privire la acțiunile Guvernului Cioloș. Iar unii jurnaliști și analiști politici îi țin isonul. Probabil contra cost. Pentru că, vorba aia, dacă banul nu e, nimic nu e !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu