sâmbătă, 14 octombrie 2017

Asasinii care își declară pasiunea ca fiind ... sport

România este un uriaș abator. Cine are bani de dat, este invitat să ucidă după plac. Iar cei care invită la măcel sunt cei de la Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România. Măcelari adunați în „asociații sportive”. Cei care vor să ucidă urși pentru că sunt prea mulți (spun ei, fără a vedea - nu au interesul -, că ei sunt la capătul firului invaziei „umane” în habitatul urșilor precum și faptul că tot ei sunt cei care îi fură ursului hrana !), vor să ucidă râșii, lupii, vulturii și ce o mai fi pentru gloria lor „sportivă”.

Agerpres dă o veste proastă. În Italia, un grup de „infractori” pasionați de „sportul uciderii” sunt interogați de autoritățile italiene pentru braconaj la păsări. Nu în Italia, în România, în județul Neamț, unde AVPS Roman/Neamț a emis o autorizație de vânătoare italienilor pentru „ciocârlia de câmpie”. Cu drept de a ucide 50 de bucăți de persoană. La 4 persoane ar fi rezultat cel mult 200 de vieți luate spre „gloria sportivă”. Autoritățile italiene au găsit însă 1.119 păsări ! Și nu ciocârlii ! Ci și păsări protejate de lege, aflate pe care de dispariție ! Ce au găsit autoritățile italiene ? Păi, mai precis, au găsit că au fost braconate alte specii: codobatură albă, scatiu, sticlete, florinte, inăriță, cânepar.

Informațiile din articolul Agerpres spun că braconierii sunt prinși fie unguri fie de italieni. Societatea Ornitologică din România se oferă să instruiască polițiștii de frontieră să identifice speciile de păsări protejate pentru a opri braconierii în România. Oamenii ar trebui să știe că în punctele de trecere a frontierei se află un reprezentant al Autorității Sanitar Veterinare ! Cum s-ar spune un specialist veterinar care ar cam trebui să știe despre ce este vorba și care ar trebui să însoțească personalul vamal care efectuează controlul, pentru că animalele vânate intră la categoria „bunuri”. Nu strică ca și polițiștii de frontieră să știe mai multe dar, nu trebuie să scoatem o instituție direct implicată în protecția „averii” țării de la răspundere !

Pe de altă parte, ar cam trebui să avem ceva în lege care lipsește. Lipsește se pare răspunderea celor de la AVPS față de crimele pe care le comit. Cum a fost posibil ca italienii să facă un astfel de măcel ? Știrea Agerpres mai dă niște exemple.

"Ciocârlia de câmp este, în România, o specie simbol a muzicii, specie care nu a prezentat interes pentru vânătorii români niciodată. În 1996, pentru prima oară în istorie, ciocârlia devine specie care se vânează, la presiunea vânătorilor străini (italieni, maltezi, francezi). În 2006, în urma unei campanii a SOR — ciocârlia este scoasă de pe lista păsărilor care se vânează, dar a fost reintrodusă în 2007. În 2015, în urma campaniei SOR 'Oprește barbaria, salvează ciocârlia', cota de vânătoare a fost redusă la jumătate, iar numărul maxim de exemplare vânate pe zi a fost redus de la 100 de păsări la 50", a precizat SOR.

„Organizația a adăugat că în 2009, în Balta Mare a Brăilei, un braconier italian a fost prins cu 2.000 de ciocârlani. În 2010, în județul Brăila au fost prinși 15 braconieri italieni cu mii de ciocârlii, ciocârlani și prepelițe. În 2011, vameșii unguri au interceptat un transport de 11.000 de ciocârlii vânate în România și care plecau spre Italia. În 2013, un alt italian a fost prins în Ialomița cu 5.400 de ciocârlii braconate.”

Eu cred că ar trebui pornită o „vânătoare socială” în media împotriva asasinilor din AVPS-urile românești. Cred că ar trebui să nu mai dăm ministerele criminalilor care apără interesele „sportivilor asasini” din AVPS-uri. Acum ei fac legile și conduc țara !

Niciun comentariu: