miercuri, 4 octombrie 2017

Președintele Ludovic Orban la Strasbourg

Ludovic Orban cu Antonio Tajanni
Comunicat de presă al PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, se află marți, 3 octombrie a.c., la Strasbourg, unde efectuează o vizită politică, având întrevederi cu o serie de oficiali europeni, în contextul ultimelor evoluții politice interne, regionale și europene.

În cursul zilei de luni președintele PNL a avut o întâlnire cu vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, responsabil pentru creștere economică, investiții și locuri de muncă, iar în această dimineață urmează să aibă o întrevedere cu comisarul european pentru economia digitală și societate, Mariya Gabriel.

De asemenea, președintele PNL se va întâlni în cursul după-amiezii cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și va participa la dezbaterea din Parlamentul European asupra situației din Republica Moldova.

Totodată, Ludovic Orban va mai lua parte la ședința delegației de europarlamentari români din cadrul PPE, ulterior fiind programate discuții cu comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

În cursul serii, președintele PNL va avea o intervenție în plenul reuniunii grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, urmată de o dezbatere cu participarea tuturor europarlamentarilor PPE.

Scopul vizitei președintelui PNL, Ludovic Orban, privește susținerea intereselor României la nivelul structurilor europene, precum și consolidarea relațiilor și comunicării cu reprezentanții PPE.

Departamentul de Comunicare al PNL

Cu Jyrki Katainen
Cu Comisarul european pentru economia digitală și societatea digitală Mariya Gabriel
Cu Corina Crețu, împreună pentru interesele României
Intervenție la Grupul PPE din PE
Discuții cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani
Și pentru că tot aduc aminte cititorilor blogului de o veche zicere, veche de peste 400 de ani, a teologului, filosofului, juristului spaniol Francisco Suarez (1548-1617), potrivit căreia „Suveranul poate fi doar cel care face legături”, suveranul fiind aici „conducătorul” (în timpurile moderne), pun și „scopul” călătoriei președintelui Ludovic Orban la Strasbourg:
Scopul vizitei preşedintelui PNL, Ludovic Orban, priveşte susţinerea intereselor României la nivelul structurilor europene, precum şi consolidarea relaţiilor şi comunicării cu reprezentanţii PPE
Președintele Ludovic Orban (PNL) își îndeplinește menirea de conducător al formațiunii politice pe care o reprezintă, singura formațiune politică capabilă să schimbe guvernarea de rea-credință a PSD-ALDE-UDMR, singura formație politică din România cu vocația guvernării pentru mai binele cetățenilor.

Niciun comentariu: