miercuri, 11 octombrie 2017

Ceasul rău, pisica neagră ... Deli-Orman (Pădurea Nebună) ...

Teleormaniada. Citind pe ici colo, văd că Telorman a ajuns pe toate gardurile.

Avem un Guvern care este pe cale să „sufere” consecințele „nebuniei”. După numele turcesc al județului care a cauzat problema. Chiar dacă în denumirea în limba română „deli” a fost înlocuit cu „tele” - care înseamnă îndepărtat, departe, la distanță -, rezultând o denumire româno-turcă.

Sevil Shhaideh a ajuns la DNA unde a fost informată că poate recuza un expert (aici). Acuzată că a pitrocit un HG cam prea ilegal, suportă consecințele legii. Acum, să clarific, din punctul meu de vedere această speță, cred că a primit o dispoziție, de la „șăf”, adică ministrul, titular al competențelor oferite de lege persoanei juridice, să facă HG-ul. Fata asta s-a executat. Nu știu dacă a consultat juriști, nu știu dacă juriștii ministerului respectiv au fost buni (adică trecuți întâi prin ciur și dârmon), văd însă că primul HG emis a „omis” să vadă că nu poate călca peste o lege (Legea apelor). S-a mulțumit, în mod superficial, să aplice o altă lege. Primul HG, cel care avea rolul de a curăța „cărarea” a fost semnat de ea. Secretar de stat care ar fi avut dreptul să semneze doar dacă ministrul era plecat aiurea și nu își putea îndeplini atribuțiile. Ministrul fiind, nimeni altul, decât infractorul Liviu Dragnea. Următorul HG, cel care „dădea” la tot poporul teleormănean un beneficiu a fost semnat de ministru. Nu după multe zile! Ciudat.

Tot din cauză de „deli-orman” suferă și Rovana Plumb. Că HG-ul buclucaș a plecat de la ministerul lui Dragnea la ministerul lui Rovana, al mediului și apelor, cel care era plin de specialiști în ape. Numai că, specialiștii lui Rovana au mers pe burtă. Au tulburat apele pentru „prostime”. Dacă Rovana spune că în cauză este așa, apoi, să ne fie cu pardon, așa este. Cum să pui la îndoială „specialiștii”? Numai că, ce să vezi, Rovana va suferi. Dacă nu astăzi, mâine sigur. Știu ce vor spune cârtitorii: DNA nu va pune mâna pe Rovana. O apără Parlamentul iar la alegerile viitoare se va practica metoda Vosganian. Va intra iar în Parlament iar parlamentarii o vor proteja încă 4 ani. Așa o fi? Poate cu nu. Poate că vom intra și noi, ca popor, în legalitate. Adică să ne apărăm legile. Că de aceea le-am dat, nu?!

Procurorii DNA au cășunat pe bietul județ și au făcut o vizită cu mandat de ridicare de documente, semnat de un procuror, la Consiliul Județean (aici).

Președintele Consiliului Județean Teleorman, PSD-istul Dănut Cristescu, are dreptul la protest: „Se ridică documente. Se caută anumite documente. Este o ordonanță dată de procuror. La 16,30 se termină programul de lucru. După această oră, poate plătește DNA personalul

Să te înveți minte, Kovesi! Să nu mai ții funcționarii publici peste program ca să le iei documentele!

Agerpres are, „potrivit unor surse” din interiorul CJ, informația suplimentară: documentele ridicate nu se referă la dosarul „Belina”. Hait!

Dosarul cu Bombonica lui Dragnea și frauda cu cele două funcționare din bugetul statului în bugetul PSD este la instanță. Documentele probatoare sunt la dosar. Dosarul „Belina” belește Guvernul. Documentele probatoare sunt la dosar. Acum, ce naiba mai este? Dănuț, PSD-istul, are mare supărare. Oare ce au găsit procurorii DNA? Nu sunt cei de la DIICOT, sunt cei de la DNA. Dacă nu este vorba despre calitatea persoanei, este faptă de corupție sau este vorba despre o sumă foarte mare de bani în legătură cu faptele unor funcționari publici. Sunt curios. Aștept. Se va ajunge iar la Dragnea?

Niciun comentariu: