Deputatul liberal Bodea Marius a dat o declarație de presă cu care sunt de acord. Complet. Este o declarație care nu lasă loc echivocului. Este o declarație de luptător.
„Eu cred că a doua zi dupa ce se va schimba majoritatea parlamentară, una dintre primele măsuri pe care trebuie să le implementeze Partidul Naţional Liberal este aceea de a reda acestor instituţii rolul şi menirea pentru care au fost înfiinţate.”
Absolut de acord. Este una dintre măsurile care se impun cu necesitate. Dar, cumva, ar trebui găsită și calea pentru ca în viitor, alți politicieni stricați la tărtăcuță să nu mai poată maltrata legile care privesc rolul și locul acestor instituții după bunul lor plac.
„În mai puțin de un an de când PSD a câștigat alegerile, PSD a politizat toate instituţiile -cheie care, în mod normal, ar trebui să fie independente. Curtea de Conturi, Consiliul Naţional de Prognoză (CNP), Institutul Naţional de Statistică (INS), Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală (ASF), Banca Naţională a României (BNR), Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Consiliul Concurenţei (CC), Agenţia Naţională de Ştiri Agerpres, Rezervele de Stat ale României, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) sunt instituţiile care, pe rând, au post pesedizate prin infilitarea la conducere sau în structurile de decizie a unor personaje care răspund comenzilor de partid, nu interesului public. Eu cred că a doua zi dupa ce se va schimba majoritatea parlamentară, una dintre primele măsuri pe care trebuie să le implementeze Partidul Naţional Liberal este aceea de a reda acestor instituţii rolul şi menirea pentru care au fost înfiinţate.
Dacă mai adăugăm şi încercarea disperată a PSD de a subordona Justiţia politicului, avem imaginea unui stat capturat, care face scut în jurul celor care sunt acum la Putere.
În acest moment, România este sufocată de măsurile de guvernare care sugrumă economia şi descurajează investiţiile, pe de o parte, şi de politizarea excesivă a instituţiilor statului cu rol strategic în dezvoltarea ţării. Niciodată, după 1990, nu a existat o prăpastie atât de mare între promisiunile din campanie ale celor care au câştigat alegerile şi guvernarea propriu-zisă.
Asistăm la un proces de restaurație a vremurilor de tristă amintire din perioada lui Adrian Năstase. Cei care sunt la Putere vor să readucă justiția sub control politic şi să subordoneze intereselor private toate instituţiile cheie din Statul Român. Măsurile guvernamentale violent antireformiste, precum cele din educație, reetatizarea în forță a economiei prin reglementări constrângătoare pentru companii sau, uneori, chiar abuzive, cum este obligativitatea de a nu reduce salariul brut în companiile private și înființarea, în schimb, a unor coloși de stat cum va fi Fondul Suveran, care va funcționa atât ca pușculiță de partid, cât și ca instrument de control și intervenție guvernamentală pe piață, crează portretul unui stat capturat de către politicieni iresponsabili.”
Este evident că trebuie să privim cu foarte mare grijă informațiile oferite, potrivit legii, de aceste instituții. Fiind politizate de PSD și ALDE, ele vor oferi informații fie distorsionate, fie incomplete. Pentru populația care nu are instruirea necesară descoperirii minciunii din spatele cifrelor sau a ideilor aruncate în media va fi foarte greu să înțeleagă cum de trăiește mai greu când „rezultatele guvernării” sunt atât „de bune”.
Practic, prin instituțiile politizate, infractorul Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose, acompaniați de Ionuț Mișa ca ministru al finanțelor publice ne spun că această guvernare este una de succes chiar dacă inflația a crescut iar puterea de cumpărare a cetățeanului a scăzut, chiar dacă legile date sunt proaste - în special pentru nivelul de viață al cetățeanului -, chiar dacă cetățeanul va simți mai puternic frigul iernii sau lipsa serviciilor publice, chiar dacă îndatorarea României crește îngrijorător iar țara se îndreaptă că o stare de colaps cum a avut Grecia din cauza guvernărilor socialiste succesive care au aplicat scheme economice fanteziste dând vrabia din mână pe cioara de pe gard.
Minciuna are picioare scurte. Nu acuz pe votanții PSD și ALDE, atât pricep, atât votează. Acuz pe cei peste 60% din cei cu drept de vot care nu au avut suficientă minte (deși se laudă că au mai mulți neuroni funcționali ca oricare altul) încât să înțeleagă că gestul lor de sfidare va duce țara de râpă. Dacă ieșeau la vot, este mai mult decât probabil să avem astăzi o altă putere politică care nu ar fi dus țara la dezastru. Ei, cei peste 60% care nu au votat ne-au pus sub ascultarea PSD, ALDE și UDMR.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu