Bolșevicul de la finanțe, Ionuț Mișa, își continuă campania împotriva Pilonului II de pensii. Toate șmecheriile pentru faultarea depozitelor individualizate ale contributorilor la Pilonul II de pensii sunt folosite pentru a-l faulta. Este mai mult decât evident că Pilonul II de pensii este „o povară” pentru bolșevicii PSD obișnuiți să umble la depozitul Pilonului I de pensii cum ar umbla în propriul buzunar. Când au prins acumulări la Pilonul I de pensii, au umblat la ele „în interes național”. Acum, trebuie să bage de la buget banii pentru a asigura pensiile pentru că sunt incapabili să sprijine economia să se dezvolte, să atragă forța de muncă calificată dar și să o formeze - Abramburica a făcut tot posibilul să distrugă învățământul profesional și, mai grav, să nu se pupe economia cu învățământul -, să asigure trecerea de la sistemul învechit de pensii la cel contributiv real.
Deputatul Marilen Pirtea al PNL, Secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, Camera Deputaților urmărește problema și ne spune cum încearcă bolșevicul Ionuț Mișa să-și împlinească visul: distrugerea Pilonului II de pensii.
Următorul comunicat de presă al deputatului PNL este o sinteză a acțiunilor desfășurate de Ionuț Mișa și PSD împotriva Pilonului II de pensii. Practic, împotriva depunerilor românilor activi pentru viitorul lor, pentru realizarea unei pensii decente după 20-25 de ani de activitate și contribuție directă pentru anii de după ieșirea la pensie.
„Guvernul anunță a patra variantă a modificării Pilonului II de pensii, o demonstrație clară a haosului decizional din PSD și ALDE și a nepăsării guvernanților față de asigurările românilor
Acum câteva zile executivul s-a răzgȃndit asupra tratamentului aplicat Pilonului II de pensii (administrat privat), pentru a patra oară, deja. Și această ultimă variantă este deosebit de dăunătoare economiilor fiecăruia dintre noi.
După ce inițial, ȋn aprilie, ȋn spațiul public apăruseră primele informații despre subiectul desființării Pilonului II, executivul s-a grăbit să le dezmintă rapid, prin vocea ministrului Finanțelor, Viorel Ștefan, care afirma: „Această informație nu are niciun temei, de niciun fel. Nicio rațiune politică, economică, financiară, bugetară nu ar putea să determine o astfel de decizie de-a dreptul aberantă”. Unul dintre fondurile private de pensii din România și-a informat cu bună credință clienții asupra acestei posibilități de desființare a Pilonului II și a fost aspru sancționat de ASF cu o amendă usturătoare, de 750.000 de lei, pe motiv că „a afectat ȋncrederea participanților ȋn sistemul de pensii privat din Romȃnia”.
Al doilea episod datează din 29 iunie, când ministrul Finanțelor a anunțat că va desființa Pilonul II de pensii, rămȃnȃnd doar Pilonul I și III. Primul-ministru a intervenit asupra subiectului afirmȃnd sec că „nu se desființează, punct!”.
În cel de-al treilea episod, Dandanache de la Finanțe și-a reamintit de existența acestui concept abstract de Pilon II, ȋn data de 23 august, afirmȃnd că pregătește tăierea la jumătate a contribuțiilor viitoare la Pilonul II de pensii. Și a dat ocazia unei noi răzgândiri.
Pe finalul lunii septembrie, discuțiile privind Pilonul II se reiau cu o serie de variante de lucru, una mai proastă ca alta, renunțȃndu-se ȋn cele din urmă și la aceste variante.
Iată-ne azi, pe final de octombrie, ȋntr-un nou episod al serialului infinit despre haosul decizional al aceastei guvernări, dublat de o evidentă nepăsare față de asigurările românilor, deciziile anunțate urmând să afecteze profund economiile realizate prin muncă în ultimii zece ani și înglobate în Pilonul II.
O reducere a contribuției la Pilonul II de la 5,1% cȃt este ȋn prezent, la 3,7%, echivalează cu falimentul sistemului de pensii din țara noastră. Singura soluție viabilă pentru sustenabilitatea sistemului de pensii romȃnesc este consolidarea Pilonului II și a Pilonului III. Din păcate, ȋn loc să consolideze sistemul de pensii, prin majorarea procentului alocat Pilonului II de la 5,1% la 6%, guvernul alege să reducă contribuția la 3,7%.
Reducerea acestui procent reprezintă o sărăcire constantă pe termen mediu și lung a fiecăruia dintre noi. Această măsură, alături de cea a mutării contribuțiilor, indică falimentul programului de guvernare cu care PSD s-a tot lăudat, care e însă bazat doar pe haiducism fiscal.”
Practic, bolșevicul de la finanțe impune populației care contribuie la Pilonul II de pensii să trăiască în sărăcie peste ani când nu vor mai putea fi activi în câmpul muncii. Le refuză dreptul de a-și asigura bătrânețile !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu