joi, 19 octombrie 2017

Au mințit. Infractorul Dragnea și PSD au mințit

Legea pensiilor și legea salarizării

Conferință de presă. Au apărut doar unele idei. După preferințe și schemele redacționale potrivit comenzilor politice. Cu completări care duc în derizoriu discursul președintelui Ludovic Orban. Pun mai jos ideile fără „contribuțiile” specialiștilor de la PSD „oferite” redacțiilor care au pomenit, cât de cât, ideile din conferință.

Legea pensiilor și legea salarizării

În condiţiile în care s-a amânat aplicarea legii salarizării, în condiţiile în care nu va întra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 legea pensiilor, somăm Guvernul să renunţe la transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, să renunţe la acest hocus-pocus fiscal-bugetar la care vrea să apeleze pentru a încerca să umple găurile în buget pe care le-au creat prin măsurile fanteziste pe care le-au luat. Reamintim, transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va avea efecte extrem de negative atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat. Angajaţii din sectorul public dintr-o creştere promisă de 25% vor rămâne cu praful de pe tobă, cu o creştere a salariului net de maxim 4%. În mediul privat, pe legislaţia actuală fiecare angajat va costa în medie cu 12% în plus angajatorul, în cazul în care angajatorul va dori să menţină salariul net actual. Este cel mai probabil că în administraţia locală, în care şi aşa, primăriile nu au resursele necesare pentru a suporta majorările salariale adoptate, vor scădea veniturile nete ale angajaţilor.

Dragnea recunoaşte cu nonşalanţă că a minţit, că şi-a bătut joc de părinţii şi bunicii noştri în campania electorală, promiţându-le creşterea pensiilor şi salariilor, promiţându-le adoptarea unei noi legi a pensiilor de la 1 octombrie. Iată că PSD anunţă, prin vocea lui Liviu Dragnea, că nu va fi inclusă în legea bugetului de stat legea pensiilor şi că nu va fi aplicată legea pensiilor de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, Dragnea recunoaşte că a minţit şi în privinţa Legii salarizării. S-a amânat intrarea în vigoare cu două luni şi cel mai probabil se va amâna la calendele greceşti, pentru că oricât ar încerca PSD să înscrie în partid instituţiile statului, economia reală, românească, refuză cu obstinaţie să se înscrie în PSD, să-şi ia carnet PSD şi se manifestă liber așa cum se manifestă orice economie.

Contul special de TVA

Al doilea subiect este legat de contul special pentru plata TVA. Cerem apăsat Guvernului să emită o Ordonanţă de Urgenţă pentru abrogarea reglementărilor din Ordonanţa de Urgenţă prin care au introdus Split Account TVA. Partidul Naţional Liberal a derulat şi continuă să deruleze o campanie de strângeri de semănături de la angajaţi în sectorul privat, persoane fizice autorizate, patroni, manageri, antrepenori. La ora actuală avem strânse zeci de mii de semnături împotriva introducerii acestei măsuri. 

Nu înţeleg de ce Guvernul se încăpăţânează să nu emită acest act normativ, în condiţiile în care ne-am uitat şi am văzut că firme importante din România, din zona PSD nu au optat pentru contul special pentru plata TVA, Teldrum de exemplu, celebra firmă din anturajul domnului Dragnea, noul ministru Felix Stroe care a condus Staja nu a optat pentru contul special pentru plata TVA-ului, Firma Dobre şi fii, firma domnului ministru Mircea Titus Dobre, firma domnului Tăriceanu, dacă tot vorbim de lideri ai Coaliţiei nu au optat, de asemenea, pentru contul diferenţiat pentru plata TVA-ului. Toate firmele în care apar ca acţionari miniştrii ai Guvernului, pe care îi pomenesc: Marcel Ciolacu, Graţiela Gavrilescu, Florin Bodog, Lucian Romaşcanu, Lucian Şova, Viorel Ilie, Ilan Laufer nu au aplicat pentru plata defalcată a TVA-ului. Din sutele de mii de firme din România nu cred că sunt mai mult de o mie de firme care să fi optat pentru plata defalcată a TVA-ului. De altfel şi în declaraţii publice făcute de Premier s-a văzut că există tendinţa de a face un pas înapoi din partea Guvernului, dar cum noi nu credem în declaraţii, solicităm apăsat Guvernului să anuleze reglementarea privind introducerea TVA în integralitate pentru că altfel deja Ordonanţa adoptată a determinat toate companiile să realizeze un efort pentru pregătirea și aplicarea acestei aberaţii fiscale, care generează costuri suplimentare pentru fiecare companie şi care generează o stare de nelinişte şi de neîncredere în general în mediul privat.

Subordonarea instituțiilor statului de către PSD

În fine, apropo de economia care refuză să se înscrie în PSD. În declarații anterioare am prezentat planul PSD-ului de a încăleca România și de subordonare politică a tuturor instituțiilor statului. După ANRE, după Curtea de Conturi, după ASF și după toate instituțiile încălecate de PSD, se pregătește Consiliul Concurenței. Nu știu dacă sunteți la curent, neavând curajul să și-o asume, ca și în cazul Legilor Justiției ca pe o inițiativă guvernamentală. Peste o sută de parlamentari PSD au inițiat un proiect de lege în care vor să politizeze funcționarea Consiliului Concurenței, vor să politizeze numirea Consiliului Concurenței, a organismului de conducere a Consiliului Concurenței.

După cum știți, la ora actuală Consiliul Concurenței funcționează autonom. Membrii care conduc Consiliul Concurenței sunt desemnați printr-o procedură în care este implicată societatea, la propunerea unui comitet care este expresia mediului economic și a societății civile și funcționează departe de imixtiunile și interferențele politice. Ei bine, iată că PSD urmărește să politizeze conducerea Consiliului Concurenței, dorește ca această conducere să fie numită de Parlament, evident să se încheie mandatul celor care ocupă astăzi funcții în Consiliul Concurenței și să poată să-și numească politruci, gen președintele Curții de Conturi și ceilalți indivizi pe care i-au cocoțat în fruntea instituțiilor statului pentru a-și subordona și această instituție.

Tragem un semnal de alarmă, să nu se joace cu focul! Consiliul Concurenței este practic organismul care asigură funcționarea economiei libere de piață, a economiei concurențiale. Este un organism care funcționează în baza unor reglementări care sunt valabile la nivel european, care trebuie să respecte condiții clare și precise care sunt impuse de la nivel european. Politizarea Consiliului Concurenței poate să afecteze grav România și poate să genereze consecințe catastrofale pentru bunul mers al economiei libere de piață din România.

Niciun comentariu: