marți, 24 octombrie 2017

Bucureștenii vor pasaje. nu sondaje

Comunicatul de presă al deputatului Ovidiu Raețchi are o țintă: catastrofala guvernare a Bucureștiului de către PSD sub bagheta Gabrielei Vrânceanu Firea a lui Pandele de la Voluntari.

Când în cap ai doar „zorzonele” cu care să amăgești pe cei mai slabi de înger, nu ai cum guverna o capitală de țară !

În stilul PSD, cea care ocupă (degeaba !) fotoliul de primar al Municipiului București a promis î campania electorală „marea cu sarea”. Iar bucureștenii obișnuiți să stea cu mâna'ntinsă s-au prezentat la vot cu mic cu mare așteptând ca peste ei să se răstoarne, dintr-odată „cornul abundenței”. Nu a fost să fie. În nici un caz în acest deceniu !

Cel mai grav lucru care se produce acum, este folosirea libertăților și a competențelor pe care le are în funcția publică deținută pentru a transfera răspunderea pentru neîndeplinirea angajamentelor și a atribuțiilor de serviciu în sarcina bucureștenilor ! Cea mai ticăloasă manevră pe care o poate face un politician !


Primarul General nu va folosi taxa de mediu pentru rezolvarea problemei traficului, așa cum nici guvernarea Ponta nu a folosit acciza de 7 eurocenți la combustibil pentru construcția de autostrăzi

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a atras atenția că bucureștenii vor răspunde 'NU' la consultarea populară privind introducerea taxei de mediu și că, ulterior, aceștia vor fi făcuți responsabili pentru faptul că Firea nu este în stare să gestioneze traficul:

'Cu excepția unor declarații contradictorii și a unor promisiuni nefinalizate, Gabriela Firea nu a făcut nimic pentru a gestiona problema traficului din Capitală. Nu are nicio strategie, niciun plan de măsuri, doar eșecuri pe bandă rulantă: experimentul benzii unice a fost un dezastru care a blocat întreaga Capitală, transportul public nu a fost modernizat, pistele de biciclete sunt practic inexistente. În acest context, introducerea unei taxe de mediu — care, de altfel, a fost eliminată chiar de către PSD, în urmă cu puțină vreme — este o glumă proastă făcută pe seama bucureștenilor.

Victor Ponta spunea, pe vremea când era premier, că acciza de 7 eurocenți pe carburanți va fi folosită pentru construcția de autostrăzi. În cele din urmă, câți kilometri de autostradă au fost construiți din fondurile colectate? Zero. Avem vreo garanție că banii colectați din taxa de mediu pe care Gabriela Firea vrea să o introducă vor fi folosiți pentru rezolvarea problemei traficului? Sau că aceștia nu vor fi folosiți, dimpotrivă, pentru alimentarea celor 22 de firme de casă ale Primăriei Generale? Sau pentru spectacole, circ și iepuri spânzurați prin oraș înainte de Paște?'

'Consultarea populară' pe care Gabriela Firea vrea să o inițieze pentru introducerea unei taxe de mediu este cea mai nouă invenție de imagine prin care primarul general vrea să se spele pe mâini de orice responsabilitate privind traficul din ce în ce mai insuportabil din București. Bucureștenii nu vor fi de acord cu introducerea acesteia. În iunie 2020, va putea spune relaxată că a dorit să rezolve problema traficului, dar că bucureștenii nu au lăsat-o, pentru că au refuzat introducerea taxei de mediu.

Gabriela Firea nu este în stare nici măcar să identifice corect motivele blocajului din Capitală, cauzat de lipsa de infrastructură. Această problemă ar trebui rezolvată de un primar responsabil și decent, nu să arunce fonfleuri de presă. De altfel, introducerea de noi taxe și impozite este singura politică aplicată de guvernarea PSD de la alegerile din 2016, probabil că doamna Firea simțea că a rămas în urmă. Utilizarea sondajelor de opinie pentru a guverna și administra este un semn de lașitate și de pasare a responsabilității către cetățeni. Mesajul bucureștenilor pentru Primarul General este: 'pasaje, nu sondaje'. Sigur, dacă este capabilă să le construiască'.

Cineva, mai hâtru, o asemuia pe Gabriela Vrânceanu Firea cu un „uragan”. Sub conducerea ei, Bucureștiul este sub cod roșu de dezastre administrative.


Niciun comentariu: