luni, 30 octombrie 2017

PNL se întărește

Semnalele sunt pozitive. PNL a redevenit partidul de opoziție care este acceptat de liberali dar și de alte persoane cu vederi de dreapta.

Liantul, până acum, este președintele Ludovic Orban.

AgerpresFostul jurnalist Ionel Dancă, noul purtător de cuvânt al PNL (surse)

Fostul jurnalist Ionel Dancă a devenit purtător de cuvânt al PNL, conform unei decizii luate luni de Biroul Executiv al liberalilor, au anunțat surse din partid.

Aceasta este știrea principală. Știrea „secundară” nu este lipsită de importanță !

Violeta Alexandru — ministru în Cabinetul Dacian Cioloș — va fi consilier al președintelui liberalilor, Ludovic Orban, pe probleme de bună guvernanță.

Ionel Dancă și Violeta Alexandru sunt membri ai „Echipei Platforma România 100”, creată de Dacian Cioloș.

Ionel a fost consilier de stat al Prim-Ministrului Dacian Cioloş pentru proiecte de dezvoltare economică regională (2016) şi Coordonator al Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică (UGAT) pentru proiecte de dezvoltare economică regională integrată în Valea Jiului, Roșia Montană – Munții Apuseni și comunitățile marginalizate din Moldova (Vaslui – Iași).

Între 2013 și 2014 a ocupat funcția de consilier al Ministrului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Înainte de a ocupa funcții publice a fost jurnalist, analist economic, realizator și moderator TV. A fost coordonator academic al Masterului ”Politici de integrare europeană” de la Facultatea de Științe Politice - Departamentul de învățământ la distanță din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

De asemenea, a fost doctorand în Științe politice la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative şi are un Master în Doctrina socială creștină la Universitatea Pontificală din Lateran, Roma – Italia și Licența în Filosofie morală și politică la Facultatea de Filosofie de la Universitatea București.

Violeta a fost Ministru pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) în guvernul Dacian Cioloș. În 2001 pune bazele Institutului pentru Politici Publice, o organizație neguvernamentală care militează pentru creșterea calității proceselor de elaborare a politicilor publice în România. A desfășurat activități de cercetare, de advocacy și de promovare în domenii precum: reforma administrației publice, a clasei politice, transparența instituțiilor, drepturile omului. IPP este una dintre cele mai obiective dar şi incisive organizații neguvernamentale din România, fiind recunoscută ca o autoritate în domeniile sale de excelență.

Datele noilor liberali (cu acte !) le am de pe site-ul „Platforma România 100”.

Mă bucur. Sincer. Sper să fie un exemplu și pentru alții. În special pentru acei oameni de calitate care, în anul dezastrului politic 2016, nu s-au prezentat la vot pentru că „nu au avut cu cine” !

PNL le arată că au cu cine. Doar să depășească o anumită stare de comoditate.

Ei, înainte. Pentru că „înainte” este întotdeauna mai bine !

Niciun comentariu: