Un eveniment aparent „minor” ne aduce aminte că guvernele PSD și parlamentele PSD au frecat menta. S-au ocupat cu răzbunări în loc să facă treabă pentru interesele țării, pentru bunăstarea cetățenilor.
Parlamentarul bihorean al PNL, Găvrilă Ghilea face lumină, cel puțin pentru mine (nu sunt specialist în domeniu), asupra situației generată de insolvența unei agenții de turism. Biroul de presă al PNL dă informația:
Comunicat de presă: Statul român e bun de plată în cazul insolvenţei Omnia Turism!
În contextul insolvenţei Agenţiei Omnia Turism, soldată cu un prejudicierea cu aproximativ 8 milioane de euro a peste 8700 de clienţi, deputatul PNL Găvrilă Ghilea i-a solicitat, în această săptămână, ministrului de resort, Mircea - Titus Dobre, explicaţii cu privire la modul de recuperare a pagubei.
Parlamentarul bihorean i-a atras atenţia ministrului Turismului că România, ca stat membru al Uniunii Europene, avea obligaţia transpunerii în legislația națională a prevederilor Directivei (UE) 2015/2302 a Parlamentului European și a Consiliului din 25 noiembrie 2015 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, în care se prevede că „Statele membre ar trebui să se asigure că acei călători care achiziționează un pachet sunt pe deplin protejați în cazul insolvenței organizatorului” dar şi că „Statele membre în care sunt stabiliți organizatorii ar trebui să se asigure că aceștia oferă garanții privind rambursarea tuturor sumelor achitate de către sau în numele călătorilor și, în măsura în care pachetul include transportul călătorilor, privind repatrierea acestora în cazul insolvenței organizatorului”.
Întrucât valoarea poliţei de asigurare se ridică la doar 50.000 euro, fiind evident că persoanele păgubite nu vor putea să-şi recupereze nici măcar o parte din sumele pierdute, deputatul Găvrilă Ghilea a mai solicitat ministrului să prezinte „modul concret în care statul român va asigura protecția efectivă a celor peste 8700 de cumpărători de pachete turistice în cazul insolvenței organizatorului Omnia Turism”.
Biroul de presă
Oradea, 26.10.2017
Oare câte Directive ale Uniunii Europene mai stau ascunse prin sertarele unor nefericiți ajunși să poarte pălării prea mari pentru capul lor ? Ministrul de resort, Mircea Titus-Dobre de ce nu a demarat procedura de transpunere în legislația națională a Directivei (UE) 2015/2302 a Parlamentului European și a Consiliului din 25 noiembrie 2015 ? Este un atribut principal al ministrului ! Un atribut care justifică salariul pe care îl ia. Poveștile vânătorești cu ce viziune are nu au nici o valoare socială, pe când o transpunere în legislația română a acestei Directive, da. Salva proprietatea acelor persoane care au achitat societății aflate în insolvență un serviciu și nu au primit în schimb decât pagube.
Ce naiba au făcut instituțiile statului aflate în subordinea/controlul Guvernului sau a Parlamentului. Pentru că aici nu doar problema transpunerii Directivei este de reținut, aici sunt și alte instituții responsabile. ANAF este una dintre ele !
Din lucruri aparent „mărunte” vedem că putregaiul guvernărilor PSD-ALDE este mare. Acum, în loc ca despăgubirile să fie suportate de societatea comercială din fonduri special destinate unor astfel de cazuri, parte din despăgubiri sau cheltuieli ocazionate de eveniment se suportă din contribuțiile celorlalți cetățeni la bugetul de stat. Păi, asta nu mai este corect !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu