Agerpres. Un titlu ca o declarație de război a vicepremierului maghiar Zsolt Semjen: Vicepremierul Ungariei: „Navracsics ar trebui să știe că toți colegii săi sunt în buzunarul lui Soros”.
Declarația de război este adresată Comisiei Europene, Tibor Navracsics fiind Comisar European pentru educație, cultură, tineret și sport. La Budapesta fiind, Navracsics a declarat că un așa-numit „plan Soros” nu a existat în vederile Comisiei Europene privind migrația. Ei bine, declarația reprezentantului Ungariei în Comisia Europeană neagă halucinația maghiară privind „subordonarea Uniunii Europene” planurilor lui Soros pentru globalizare.
Zsolt Semjen atrage, foarte serios, atenția lui Navracsics că ar trebui să judece cui îi este loial: patriei sau unei organizații internaționale!
Ungaria a devenit „un ghimpe” în Uniunea Europeană. Statul de drept a fost înlăturat. Justiția a fost subordonată guvernului condus de Viktor Orban. Politica comună a Uniunii Europene este contestată de Budapesta și amenințată cu „veto” atunci când deciziile se iau prin consens. Alături de Polonia, dar și de alte state care au obținut derogări cu mulți ani în urmă de la reglementările europene, Ungaria este unul dintre motivele gândirii asupra unor programe care să asigure o mai mare integrare a statelor participante ocolind astfel aplicarea lor tuturor statelor membre. Citind, cu ceva timp în urmă, unele reacții ale unor parlamentari europeni la mișcările maghiarilor și polonezilor pe plan comunitar, încep să cred că acolo unde Ungaria va adera la un program se va lua măsura de siguranță a evitării deciziilor prin consens. De fapt, Juncker a susținut varianta potrivit căreia unele decizii ale Uniunii Europene, la nivelul Consiliului European, ar putea fi luate cu majoritate calificată tocmai pentru a evita „veto-ul” Ungariei și Poloniei care vor să blocheze o mai mare integrare a statelor în Uniunea Europeană. Se pare că cele două state vor să ia locul Marii Britanii.
Retorica naționalistă și separatistă a UKIP a făcut pui la Budapesta. Regatul Unit s-a ales cu un Brexit (sunt vorbe în presa britanică că niște juriști au calculat, la cererea lui May, cam care ar fi pașii pentru anularea art. 50 deja declanșat). Mai zilele trecute, Viktor Orban amenința Bruxelles-ul că Brexit poate fi aplicat de către alte state europene care nu mai suportă „dictatura” Uniunii Europene. Orban era furios pentru că Parlamentul European a dat un vot favorabil unui raport privind încălcarea statului de drept în Ungaria.
Am înțeles de la Orban că Ungaria nu vrea să plece din Uniunea Europeană. După știrea de mai sus, nu mai am de gând să îl cred.
Un comentariu:
Vor sa ne ia o parte din tara asta au in cap.
Trimiteți un comentariu