joi, 27 octombrie 2016

Cam mulți israelieni implicați în spionaj informatic ! Încă doi condamnați aici, la noi !

AgerpresDoi israelieni, condamnați definitiv pentru atac informatic asupra sistemului bancar românesc

Citesc știrea de la Agerpres și cad pe gânduri. Mai ieri, doi israelieni și-au recunoscut vinovăția în dosarul privind acțiuni cu caracter terorist sau mai bine spus de terorizare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Acum, doi israelieni sunt condamnați definitiv pentru atac informatic asupra sistemului bancar românesc și spionaj. Iar un român era prezent și el ca „sprijin”. George Tohăneanu pe numele lui. Rolul cel mai important era acela de paravan.

Indivizii au racolat și personal din bănci, oameni care au fost dispuși contra unor comisioane să ajute la jumulirea conturilor bancare la care aveau acces.

Israelienii ăștia sunt foarte activi. Se foloseau inclusiv de o aplicație „malware” ce urma să fie introdusă în sistemele ce erau stabilite pentru a fi atacate. Treabă serioasă.
Cetățenii israelieni Iahr Giora și Azouri Oren Avraham au fost condamnați definitiv, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 9 ani și 8 luni închisoare, respectiv 9 ani, într-un dosar în care au fost acuzați de tentativă de spionaj și activități pe linia agresiunilor de tip cibernetic asupra sistemului bancar național.
Sediul furilor este în Israel. Cei doi aveau „arondat” spațiul românesc. Se pare că au acționat și în Spania dar și în Anglia.

Mie treaba asta îmi spune că avem o procuratură care a ajuns la o înaltă calificare. Normal că alte forțe de ordine publică și siguranță națională sunt la același nivel din moment ce în aproape un an de zile au cercetat, confirmat și destructurat o adevărată rețea infracțională internațională. Cu sediul în Israel ! Cam mulți infractori pe acolo !

Acum se înțelege de ce s-a insistat atât de mult pe adoptarea legii împotriva atacurilor cibernetice. Nu să le ia internauților adresa de e-mail, sau să le fie citite comentariile pe facebook, ci ca să contracareze atacurile cibernetice contra siguranței naționale, pentru protecția sistemului bancar etc.

Niciun comentariu: