marți, 18 octombrie 2016

Bubuitor ! Tăriceanu acuză: textul Platformei nu-i aparține lui Cioloș !


Agerpres. Tăriceanu a tăiat „nodul Gordian” ! Textul Platformei#România100 nu îi aparține lui Dacian Cioloș !

După ce a analizat atent documentul, Călin Popescu Tăriceanu de la ALDE a dat verdictul. Documentul nu-i aparține lui Cioloș.
Prima mea constatare este că textul semnat de domnul Cioloș nu îi aparține. (...) Toată lumea știe că Dacian Cioloș este favoritul președintelui Iohannis și al PNL la funcția de viitor premier. Este de asemenea cunoscut faptul că Guvernul Cioloș nu a fost nicio clipă independent sau tehnocrat, ci a fost o butaforie, a fost 'guvernul meu', al președintelui Iohannis și al PNL, chiar dacă a fost votat de partidele din Parlament cu excepția ALDE. De altfel, 'guvernul meu' a fost singura acțiune politică a președintelui Iohannis de la instalarea sa la Cotroceni și marele său eșec pe care vrea să-l impună în continuare românilor după alegeri pentru a deține puterea absolută cu care, oricum, nu știe ce să facă
Până aici, nu m-a lămurit Tăriceanu de unde a scos el faptul că textul Platformei nu îi aparține lui Cioloș. Vorba aia ! Ce are sula cu prefectura ? Am citit mai departe.
Stimate domnule Cioloș, dacă ați semnat 'Platforma" în calitate de simplu cetățean, o voi trata ca și pe multele alte sugestii care-mi vin la sediul ALDE din partea alegătorilor, care, asemenea dvs., vor să fie bine ca să nu mai fie rău. Dacă ați ales să fiți un viitor fost prim-ministru, drepturile de autor ale 'Platformei' pot fi cedate unei edituri interesate de memoriile dvs. Dacă vreți să ocupați funcția de prim-ministru după alegeri, regula democrației e simplă și vă este cunoscută: vă înscrieți într-un partid, partidul dvs. redactează un program de guvernare și vă prezentați cu el în fața electoratului. Regula jocului nu vă permite să fiți și jucător, și arbitru, și în conivență cu observatorul de la federație (Cotroceni)
Na că se contrazice Tăriceanu. Acum parcă îi recunoaște lui Cioloș paternitatea textului dar, ce să vezi, doar cu condiția să fie textul unui simplu cetățean sau a unui fost ministru. Dacă vrea să fie viitor prim-ministru, atunci se schimbă calimera. Nu îi mai recunoaște paternitatea. Măi să fie. Tăriceanu ăsta are niște pitici pe creier în mod sigur.

Partea „tare” a discursului lui Tăriceanu este off-ul lui pe independența lui Cioloș. Moare Tăriceanu de oftică că PNL (moartea pasiunii tăriceniste !) ar putea să îl ducă la funcția de prim-ministru fără ca Cioloș să devină membru al PNL ! De aceea Tăriceanu inventează reguli „democratice” care să îi scuze delirul politic. Auzi la el: regula jocului ! Care joc ? Măi Tăricene, nu ai tu nevoie de un psihiatru cumva ? Unde scrie în Constituție ce reguli arăți tu pe aici ? A, nicăieri ? Ca să vezi ! Atunci de unde le scoți ? Din burtă ? Aha, de aceea ideile tale sunt proaste.

Totuși, Tăricene, nu ne spui care este părerea ta despre această Platformă ! Este bună sau nu ? Este în concordanță cu ideologia liberală sau nu ? Nu de alta, dar tu te pretinzi un liberal pur și dur. Pauză. Tăcere absolută. În afară de pizma care îi mănâncă ficații Tăriceanu nu are ce oferi. Vanitatea este semn de prostie, Tăricene !

Notez. După zicerea lui Steriu de la PMP că Platforma are ca lipsă faptul că nu arată cine o va realiza și cât costă, vine zicerea lui Tăriceanu care îi neagă autorul. Deci, de la PMP și ALDE nu avem o contestație asupra ideilor din Platformă, avem doar gargara cu pioneze născută din frustrare.

Este evident că am pierdut deja două formațiuni politice fantomă. Sunt niște incapabili. Totuși, nu înțeleg, sunt atât de frustrate încât sprijină PSD ?! Ce au în cap oamenii ăștia ? Tărâțe ?!

Niciun comentariu: