miercuri, 5 octombrie 2016

România dorește să fie parte a nucleului de integrare europeană ! Le Premier Ministre de #Roumanie est respecté partout en Europe

Întâlnire la București a negociatorului șef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier cu prim-ministrul României, Dacian Cioloș este un semnal important. Pe de o parte, Michel Barnier a ales ca România să fie a 4-a țară unde va discuta metodologia de lucru pentru Brexit după Olanda, Franța și Germania. Asta înseamnă că a ales să meargă în primul rând în statele în care Comisia Europeană are suport deplin.

Nu este de mirare. Cu ceva timp în urmă, Dacian Cioloș s-a aflat în vizită oficială în Franța unde s-a întâlnit cu Michel Barnier iar acesta a pus poza aceasta și a adăugat textul de mai jos (aici).
Entretien très amical à Paris avec Dacian Ciolos .Le Premier Ministre de #Roumanie est respecté partout en Europe .
Pe site-ul Guvernului avem o prezentare succintă a evenimentului și poziția exprimată de prim-ministrul Dacian Cioloș. Unele detalii sunt pe Agerpres.
Este important ca negocierile ce vor avea loc între Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii să fie organizate într-un format inclusiv ce asigură o viziune comună a statelor membre în format UE27 și a instituțiilor europene cu privire la elementele negociate. Opțiunea României în ceea ce privește discuțiile privind viitorul Uniunii Europene este clară: țara noastră dorește să fie parte a nucleul de integrare europeană având mijloacele și voința politică necesare pentru a aduce valoare adăugată în această dezbatere.
Declarația este fără echivoc privind viitorul României sub o guvernare Iohannis-Cioloș: vom fi „parte a nucleului de integrare europeană”, fără fițe de genul celor practicate de Bulgaria sau Ungaria sau alte state care au lideri ce se comportă ca șoarecele: cu un ochi la slănină și cu unul la făină.

Niciun comentariu: