marți, 18 octombrie 2016

Contraoferta PMP la „Platforma #România100” propusă de Cioloș !


PMP a reacționat imediat după apariția „Platformei #România100” a lui Dacian Cioloș. Prin vocea, desigur, a lui Valeriu Steriu cel care apare ca purtător de cuvânt când este vorba despre politică și guvernare pentru că Băsescu este ocupat cu aparițiile televizate unde atacă „la baionetă” pe Kovesi și DNA. Ba, și pe restul procurorilor care „i-au distrus viața”.

Spune Steriu cu ... înțelepciune: platforma lui Cioloș este bună dar îi lipsesc două lucruri esențiale. Primul este că nu spune cu cine face iar al doilea este că spune cu ce. Ca să vezi ! Agerpres.

PMP-ul, Băsescu și Steriu au orbul găinilor. Mai ales când susțin ce spune Steriu: PMP vine cu proiecte bazate pe o finanțare reală, pe principii bazate pe alegeri câștigate cu aceste elemente ! Ce ?!

Alegeri câștigate de cine ? De UNPR ? De PMP ? La spitalul de nebuni mai sunt locuri ?

Am o veste tristă pentru cei din PMP, pentru Băsescu, pentru Steriu, pentru toți cei care se învârt în acest partid sau pe lângă acesta. Nu au vocația guvernării. Sunt mici, sunt defecți, sunt tarați. Sunt o parte a „coșului” unde sunt aruncați „neadecvații politici” de la alte partide.

Le înțeleg frustrarea. PNL, prin vocea Alinei Gorghiu, președintele PNL, refuză, categoric, orice legătură cu PMP. Chiar și post electorală ! Orizontul PMP pentru a accede la putere este doar alături de ... PSD ! Asta dacă reușesc să îndeplinească baremul pentru a intra în Parlament. Dacă îl ratează, PMP are toate șansele să își înceteze existența. La fel ca imitația politică numită ALDE.

Platforma #România100 propusă de Cioloș are deja un aliat. Alina Gorghiu a comunicat că platforma lui Cioloș este asemănătoare cu obiectivele politice ale PNL, existente în proiectul programului de guvernare al PNL. De aceea PNL o susține și îl susține pe Dacian Cioloș pentru a conduce un viitor guvern politic liberal. Uite că PMP a primit răspunsul la una din dilemele care îl frământă pe Băsescu. Cu cine va pune în aplicare Platforma Cioloș ? Simplu. Cu PNL și celelalte forțe politice care vor intra în Parlament care se vor alătura. Iar PMP nu va fi printre ele. Cât privește dilema „cu ce ?”, există program de guvernare care are o proiecție a veniturilor. Cele mai multe probleme pe care le propune platforma nu se referă la finanțări de mari proiecte ci la comportamentul actorilor politici care vor ajunge la guvernare. Da, știu, cinstea, onoarea, corectitudinea este posibil să „coste” la PMP însă nu la PNL. Politicienii din cele două partide nu sunt din același aluat !

Să văd și reacția ALDE. Sunt curios.

Niciun comentariu: