luni, 3 octombrie 2016

USR este a treia forţă politică din România, începând de azi ?! Nicușor Dan.

USR-ul lui Nicușor Dan a măsurat prin intermediul „KANTAR TNS România”, nimeni alta decât una dintre „afacerile” fostului director de campanie de la locale, Matei Păun - cel cu multă iubire și admirație față de Putin și finanțele rusești -, care este situația privind susținerea partidelor care vor să candideze la alegerile parlamentare. Să fim clari, a partidelor care doresc să ajungă în Parlament nu a partidelor care chiar vor fi în competiție electorală !

Nicușor Dan și USR revine la metodele de la locale. Campania cu sondajele de opinie care să inducă o susținere a alegătorilor prin descurajarea acestora de a vota partidul pe care USR îl căpușează: PNL. USR speră să obțină numărul de semnături necesare pentru a intra în cursa electorală. Încă mai este timp până la termenul limită așa că nu am cum să mă pronunț asupra reușitei sau nu a USR. Vom trăi și vom vedea. Dar, ei bine, acest sondaj are rolul de a încuraja cetățenii să semneze pentru USR care, ce să vezi, devine a 3-a forță politică a țării !

Sunt persoane care au analizat acest sondaj dar și circumstanțele efectuării lui. Este evident că acesta a fost făcut pentru a stimula apetitul alegătorilor de a semna tabelele USR. Acesta este rolul lui. Sigur, sunt și alte elemente de analizat, sociologii sunt mai în măsură ca mine să își dea cu părerea însă și eu am dreptul să pun un mare semn de întrebare asupra lui.

Un prieten observă bine niște anomalii. Mai mult decât clare.

Ce apare la USR este scăzut de la PNL ! Cu cât USR crește, cu atât scade PNL. Concluzia prietenului meu, deputatul Radu Zlati, este logică. USR s-a creat pentru același bazin electoral cu al PNL-ului ! De la început intenția celor de la USR a fost aceea de a acapara electoratul PNL. Ca atare, toate sondajele pe care le va face USR prin intermediul KANTAR TNS sunt destinate descurajării electoratului PNL de mai susține PNL la vot. USR vine și se oferă liberalilor ca o alternativă politică. Până acum a reușit să amețească pe unii în București. Acum vor să îi amețească și pe cei din țară. Cu unii vor reuși însă este absolut firesc ca și noi, liberalii, să avem o reacție pe măsura tipului de campanie folosit de USR. Pentru că USR se folosește intens de o deficiență de comunicare a PNL, deficiență care are încă urmări, chiar dacă astăzi situația nu mai este așa de proastă ca în trecut, noi trebuie să îi combatem cu arma comunicării. Iar cea mai urgentă activitate este de a arăta cine este de fapt acest USR, acest talmeș-balmeș politico-ideologic care îl face până la urmă apolitic, ca atare, un pericol pentru statul de drept.

Radu Zlati pune punctul pe „i”, încă odată, pentru că se pare că oamenii au preferat să uite ce a fost la locale.
„La București, alegerile locale, USR a avut un scor excepțional de bun pentru că PNL a avut unul excepțional de rău.
Să ne amintim cum au umblat liderii PNL din București după Nicușor Dan ! Cum a fost gratulat ca „reprezentant al societății civile”, cum a fost apreciat că este susținut de GDS, SAR și alte ONG-uri ! Cum s-a uitat că GDS și cei de la SAR și alte făcături de astea cu pretenții de elite ale României au făcut din Traian Băsescu „conducătorul luminat” al modernizării României. Conducător pe care acești indivizi care se reclamă a fi elitele țării îl fac astăzi harcea-parcea !

Acele acțiuni au distrus încrederea bucureștenilor în PNL și au validat un partid local cu 200 de membri, USB ! A fost cea mai mare greșeală de strategie politică pe care o putea face un partid politic. Practic, PNL mai avea puțin și își semna propria dispariție de pe scena politică pentru niște vanități tâmpite.

La nivel național (nota bene !), situația din creionul celor de la KANTAR TNS arată cam așa:

  • PSD – 45%
  • PNL – 25%
  • USR – 10%
  • ALDE – 7%
  • UDMR – 5%
  • PMP – 4%
  • PRU – 1%
Scopul este evident. PSD ajunge la 45% - după unii sociologi este ireal așa ceva. Pe măsură ce PSD se umple de persoane condamnate sau urmărite penal, populația României îi arată o mai mare apreciere ! Chiar că este ireal ! La naiba, sondajul acesta ne spune că noi, românii, apreciem infractorii ! Că ne dorim să fim conduși de un guvern PSD cu infractorul Liviu Dragnea în frunte ! Eu nu pot crede așa ceva ! Exagerând cu scorul PSD, USR și firma de sondare vrea să bage spaima în români că vor ajunge sub papucul PSD. Mă mir ! Sincer. La București, USB-ul tocmai asta a făcut. A dat Bucureștiul pe mâna PSD-ului și avem în frunte pe nimeni alta decât minunea Gabriela Vrânceanu Firea. Ce i-o fi apucat pe cei de la USR să atace PSD ? Bănuiesc că au ajuns la concluzia că au și la PSD niște „nelămuriți” care ar putea vota pentru USR. Nu de alta au explicat Nicușor Dan și Clotilde Armand că la ei, în USR, au și persoane de stânga și persoane de dreapta și că de aceea nu au o ideologie, un program politic.

Pentru că bazinul electoral nu se schimbă, au luat procente de la PNL și le-au adăugat la USR. Câte ? Nu știu. Dar pot specula că de la 1 la 10. Pentru că alte sondaje nu îi dau USR mai mult de 1-2 procente la nivel național, mai mult sub forma bănuielii că ar avea.

Întrebarea logică, pentru această „apreciere” a sondorilor la nivel național, este următoarea: cum de este posibil ca un partiduleț local din București să aibă 10% la nivel național deși nu are organizații locale ?! În celelalte localități din țară nu au reprezentanți, de nici un fel. Pot avea simpatizanți dar să fie aceștia 10% din cei care se vor prezenta la vot ? Încep să cred că cei de la USR se consideră un fel de nouă religie.

Din moment ce au 10% la nivel național, de ce USR nu este capabil să adune cele 200.000 de semnături necesare pentru a valida pentru competiție listele electorale ? Acum ei spun că au 45.000 de semnături. Poate. Nu neg. Dar vor să ajungă să obțină 10.000 de semnături pe zi ! Iar asta nu se face dacă nu ai susținători. În mod legal. Dar se poate realiza obiectivul dacă niște bănuți care umblă așa, alandala, nevăzuți și neștiuți, ajung unde trebuie. Cam cum a fost la locale în București.

Notez că USR a început o nouă campanie mizeră având ca țintă PNL. Pe rețelele de socializare, postacii USR, foarte activi și la locale, au început campania de negare a posibilității ca prim-ministrul Dacian Cioloș să fie o soluție pentru un guvern liberal. Îndemnurile către internauți să nu voteze PNL sunt clare, sunt pline de minciuni și denigrări. Unei astfel de campanii trebuie să îi răspunzi cu o campanie asemănătoare. Și este mult de luptat. Pentru că USR este aliat în această campanie de denigrare a PNL cu PSD și PMP. Mâine se poate să mai primească alți aliați.

Este ciudat cum USR atacă PNL, partidul care îl susține pe Dacian Cioloș și guvernul său afirmând sus și tare că ei susțin actualul Guvern Cioloș ! Este o lipsă de logică elementară !

Niciun comentariu: