vineri, 14 octombrie 2016

Anul greu, pisica neagră, alegeri „altfel”, tehnocrați ... grea viață pentru infractorul Dragnea.

Se schimbă paradigma. Criticile la tehnocrați practicate de cei din PSD cu multă, multă pasiune pe considerentul că ăștia pleacă și că PSD ia voturi au intrat în impas. Belea ! Mare belea ! Uite că „ăștia” vor să intre în politică și au timp mai bine de o lună de zile să răspundă, punctual, tuturor criticilor venite din partea PSD. Dar și ce punctual !

Uite, ministrul Ghinea, cel cu fondurile europene, ne anunță că DNA tocmai a primit încă un dosar de la Guvern. Tot cu IT-ul, tot cu minuni, tot cu programe inutile, inutilizabile, proaste dar plătite pe timpul Guvernului Ponta pentru că, nu este așa, la primire era nici mai mult și nici mai puțin decât celebrul Sebastian Ghiță. Și nu doar el.

Agerpres a preluat cugetarea lui Dragnea de pe facebook și ne-o oferă. Gratis.
Unul câte unul, miniștrii Guvernului Cioloș părăsesc guvernarea și se pregătesc să intre ba în PNL, ba în USR. Cioloș însuși și-a anunțat aseară o platformă "civilă", cusută cu ață galbenă de la PNL și cu acul președintelui Iohannis. Acești oameni au fost instalați la Palatul Victoria pentru că s-au pretins independenți, fără legătură cu partidele politice. Dar, după cum se vede, tehnocrații au mințit. Guvernarea a fost pentru ei un tren politic în care se urcă acum cu toții. Nu le-a păsat de economie, nu le-a păsat de oameni, nu le-a păsat de țară. I-a preocupat doar cariera lor politică și aranjamentul cu Iohannis
Culmea-culmilor este însă faptul că tot ce critică infractorul Dragnea este „pe invers”. Acestor oameni le-a păsat de economie, chiar mult de tot din moment ce rezultatele economice sunt peste anul trecut ba, ce să vezi, anul viitor are toate șansele care aceste rezultate să fie mai mari,  pentru că au acțiuni bine gândite făcute în acest an în special acolo unde superficialitatea guvernanților PSD a fost maximă. Se pune chiar problema unei „rezerve” în dezvoltare pentru a evita o aglomerare inutilă care ar face posibilă o altă criză la nivelul țării. Mai multă minte atunci când trebuie nu strică nimănui. Avem și norocul (dacă îi pot spune așa) creșterii încrederii partenerilor din UE față de guvernarea Cioloș și mai ales relațiile personale excelente ale expertului Dacian Cioloș în lumea sofisticată a Comisiei Europene acolo unde se iau decizii deosebit de importante pentru a sprijini dezvoltarea unei țări membre exact acolo unde aceasta are nevoie. Iar noi avem nevoie în economie, în energie, în agricultură, în creșterea animalelor etc. Iar semnalele vin. Noi să avem suficientă ambiție să profităm de ușile deschise datorită unui Președinte ambițios și ferm în toate relațiile sale internaționale, a unui prim-ministru care este capabil să spună unei mari puteri (Canada !) că nu este de acord cu propunerea ei și că așteaptă un termen foarte scurt pentru ridicarea vizelor în caz contrar Canada nu va semna acordul cu UE în 28 oct.

Aceste lucruri se văd. Nu de toți românii, dar se văd de către cei care au capacitatea să vadă.

Pentru PSD perioada este neagră. Din moment ce prim-ministrul Cioloș intră în scenă asistat de PNL și sprijinit de Klaus Iohannis, din moment ce miniștrii cabinetului Cioloș intră în scenă în sprijinul partidelor care vor în Parlament, PSD nu mai are cum face gargara cu pioneze. Urmează ca cei care vin de la Guvernare să își descarce desăgile iar imaginea PSD are toate șansele să se ducă dracului (de fapt, acolo îi este și locul).

Oful, marele OF al lui Dragnea sună așa: Cioloș însuși și-a anunțat aseară o platformă "civilă", cusută cu ață galbenă de la PNL și cu acul președintelui Iohannis !

Infractorul Dragnea are dreptate. Acest an al guvernării Cioloș are toate șansele să devină un preludiu, un an pregătitor pentru o guvernare liberală de 4 ani care își poate îndeplini obiectivele de transformare în bine a țării. Anul acesta poate fi considerat ca „anul curățeniei generale”. După ce ai făcut curățenie, alta este atmosfera ! Alta este starea de spirit ! Altfel se primesc veștile bune !

Pentru infractorul Dragnea și PSD urmează zile negre !

Niciun comentariu: