marți, 25 octombrie 2016

Doi israelieni și-au recunoscut vinovăția ! Aflăm și cine a comandat agresiunea ?

AgerpresDoi israelieni acuzați în dosarul Black Cube și-au recunoscut vinovăția

Ron Weiner și David Geclowicz și-au negociat pedeapsa în baza legii penale române. Ca atare, vom avea niște certitudini care vor răsturna tot ce au construit cu grijă unii jurnaliști, în special dintre cei care stau în spatele lui Traian Băsescu și a lui Sebastian Ghiță (fost PSD acum la PRU !). Alături de ei își dădea importanță „prețiosul” Tăriceanu. Era vorba despre Kovesi și Iohannis, hop și el !

Pentru unii, funia se apropie repede de par. Tot ce au construit cu grijă, în sensul scenariilor anti-Kovesi și anti-Iohannins, până acum, se prăbușește. Și s-au chinuit cu „dezvăluirile” cei de la Evenimentul Zilei, B1Tv, România Tv, Antena 3 și chiar Realitatea Tv ajunsă în mare criză de bani și dispusă la orice porcărie pentru a nu pierde auditoriu și reclamă.

Și-au recunoscut vinovăția. Este bine să înțelegem corect afirmația. Vinovăția a fost identificată de procurori. Este vinovăția pe care procurorii au identificat-o. Ce spun cei de la DIICOT ?
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziții de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv (Israel), cât și în Londra (UK), împreună cu mai mulți angajați ai firmei, printre care și cei doi inculpați, Weiner Ron și Geclowicz David, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii mai multor infracțiuni, respectiv infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice, constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător și hărțuitor, producătoare de temeri, precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii de conturi de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținutului acestora
În cadrul grupării astfel constituite, Ron Weiner și David Geclowicz aveau roluri și sarcini precis trasate. Astfel, Ron Weiner răspundea de partea tehnico-informatică a activității, deținând cunoștințele informatice necesare, ocupându-se de atacurile de phishing și de compromiterea efectivă a conturilor de email, în timp ce, în prealabil, David Geclowicz era cel care răspundea de contactarea telefonică a persoanelor din familia și anturajul Laurei Kovesi și de obținerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de email, care în continuare formau ținta atacurilor informatice.
Îmi place să cred că procurorii și-au făcut treaba cu maximă seriozitate astfel că avocații apărării, se pare că unii străini, nu au mai avut ce apăra. Nu este exclus ca asistența judiciară israeliană la care au apelat procurorii români prin comisia rogatorie să își fi făcut treaba cu foarte mare acuratețe astfel că la un moment dat s-a ajuns la a pune în talerele Justiției două valori: relațiile Israelului cu statul român și apărarea unor cetățeni ai Israelului acuzați în România pentru acțiuni ce pot fi catalogate ca „terorism”, pentru că aveau drept finalitate destabilizarea unor structuri ale statului român. Israelienii au ales adevărul. De aceea cred că cei doi aflați sub controlul Justiției române au primit semnalul că nu mai pot fi apărați. Așa pică tot eșafodajul construit de structurile de propagandă pentru apărarea israelienilor și mai ales pentru destabilizarea DNA și a Președinției României.

Bănuiesc că nici informațiile care au venit din Marea Britanie nu au fost încurajatoare pentru cei acuzați dar și pentru alții. Chiar dacă atunci când mă refer la Marea Britanie am mari îndoieli privind sinceritatea. În fine, treaba s-a sfârșit. Recunoașterea vinovăției de către israelieni duce la acuzarea directă a celor din România care au inițiat și finanțat acțiunea. Pentru că, bănuiesc eu, din moment ce procurorii au acceptat actul de recunoaștere al vinovăției făcut de israelieni, au primit și probele necesare pentru acuzarea derbedeilor din România ! Altfel, nu ar fi avut rost acceptarea recunoașterii. Cel puțin eu nu pot fi de acord cu o acceptare fără a obține ceva. Ceva serios, ceva care să mă ducă la angajatorii acțiunii unde să am suficiente probe care să îi incrimineze.

Oare cine or fi cei care urmează în urma acestei recunoașteri să intre pe mâna procurorilor ? Tare sunt curios ! Or fi și politicieni, din aceia mai răsăriți nu doar găinari ?

Niciun comentariu: