luni, 17 octombrie 2016

Zici Tăriceanu, zici ALDE și tragi apa. Simplu.

Este plină lumea de personaje ciudate. Avem și noi, avem din plin, nu suntem rupți de lume.

Printre impostorii care vorbesc despre democrație îl avem pe acest Călin Anton Popescu Tăriceanu. Cel mai bine i se potrivește calificativul „om prost”. Nu se poate altfel. Ce face el, ce vorbește el, ce susține el nu poate fi decât prostie.

Trebuie, totuși, să îi recunosc un merit. A luat din PNL pe cei aidoma lui dar, și pe cei care s-au dovedit mai apoi că sunt niște ticăloși cu patalama. Clienți ai Justiției, în marea lor majoritate.

Ultima ieșire a lui Tăriceanu este absolut halucinantă. Se adresează parlamentarilor în calitate de președinte al Senatului, al doilea om în stat, pentru a controla Justiția ! Mesajul lui este pe site-ul Senatului la activitatea președintelui Senatului. Nu este un mesaj personal, al politicianului Tăriceanu, este un mesaj oficial, are caracterul formal al unui document oficial !

APEL CĂTRE PARLAMENTARI - 16 octombrie 2016
Este binecunoscută poziția mea potrivit căreia DNA nu mai slujește de mult Justiția, ci, în spatele paravanului luptei necesare și legitime cu corupția, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituții.Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle și trâmbițe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanțe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care și-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidați nedoriți și incomozi, se repetă acum  înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare. Întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenția procurorilor de la DNA, coincidență, cu doar 2 luni înainte de alegeri. Așa cum n-am crezut vreodată în arestările făcute vineri, tot astfel nu am încredere în acest mod de operare al DNA.Cu această motivare, fac un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA. Dacă dosarele respective au așteptat atâția ani, înseamnă că nu este nicio urgență și ele pot să mai aștepte ca viitorul Parlament să se pronunțe.Doresc să se înțeleagă foarte clar că acest apel nu are niciun fel de legătură cu aparteneța politică a politicienilor vizați de DNA sau cu relațiile interumane la un moment dat. Eu apăr de mai multă vreme niște principii, cum ar fi principiul separației puterilor în stat, indiferent de numele celui în cauză: Elena Udrea, Victor Ponta sau alții.Nu putem să mai acceptăm judecăți cu măsură dublă. Când DNA trimte la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze,pentru că altfel sunt certați de Președintele Iohannis și de alți membrii ai corului prezidențial. Simultan, cei suspectați de DNA sunt supuși unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-șef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei și codurilor de integritate s-au uitat în altă parte, și au uitat principiile valabile doar pentru ceilalți.Călin Popescu-Tăriceanu,Președintele Senatului României
 Mesajul lui Tăriceanu este, de fapt, unul personal. El este unul dintre clienții Justiției ! Se folosește de poziția pe care o ocupă în ierarhia statului român pentru a-și „rezolva” problemele personale. Nu îl interesează soarta altora. Soarta lui este la mijloc. În plus, mai are alături alți clienți ai Justiției care au venit în ALDE tocmai pentru că Tăriceanu face ce poate și ce știe pentru a împiedica Justiția să ajungă la ei. Mesajul lui Tăriceanu este mesajul unui viitor infractor care se împotrivește Justiției cu încălcarea evidentă a Constituției și a legilor în vigoare.

Cu un asemenea conducător ce poate fi partidul pe care îl conduce ? Pe cine reprezintă ei, așa cum spune art. 8 alin (2) din Constituției ? Constituția spune că partidele politice „contribuie la definirea și la exprimarea voinței politice a cetățenilor” ! Normal că mesajele liderilor partidelor politice sunt interpretate ca mesaje ale cetățenilor care le compun sau susțin. Iar din mesajul lui Tăriceanu înțeleg că membrii și simpatizanții ALDE sunt împotriva DNA, sunt împotriva acțiunilor DNA îndreptate către descoperirea și ducerea în fața instanțelor de judecată a corupților ! Din moment ce acești membri și simpatizanți îi acordă lui Tăriceanu și celorlalți lideri ai ALDE toată susținerea lor, înseamnă că aceștia sunt la fel ca acest Tăriceanu ! Nu au treabă ei cu „apărarea ordinii de drept” pentru că prin ce spune Tăriceanu tocmai ordinea de drept este aruncată la gunoi.

Să vedem la aceste alegeri câți vor o țară în care ordinea de drept este negată. ALDE are alegătorii lui, va avea, poate, parlamentarii lui. Orice apropiere de ALDE, de membrii și simpatizanții săi este ca și cum te-ai asocia cu infracționalitatea. Nu, nu ofer membrilor și susținătorilor ALDE nici o scuză. Sunt un pericol pentru democrație. Mai bine tragem apa și mergem mai departe. Acești oameni pot fi uitați. Prin uitare ne curățăm memoria și facem loc pentru oamenii de valoare care, până acum, nu au fost în atenția noastră. Iar oamenii de valoare sunt mulți. Foarte mulți. Să avem doar ochii larg deschiși pentru a-i vedea.

Niciun comentariu: